اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر من بیست و شش سالمه و برای ریزش مو دکتر بدون آزمایش قرص آوودارت را تجویز کردند
    پس از جستجو در اینترنت و مشورت با بعضی از دوستان متوجه احتمال عقیم شدن و اختلالات جنسی در افراد مصرف کننده این دارو شدم
    خواستم ببینم احتمال عقیم شدن و مشکلات جنسی پس از مصرف این دارو چقدر است
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      استفاده نكنيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر محترم
    اینجانب به دلیل باد کردگی بیضه راست به دکتر مراجعه کردم که برام سونوگرافی و اسپرموگرام را پیشنهاد داد که نتیجه سونوگرافی به شرح زیر است
    بیضه راست به ابعاد 42*24 میلی متر و بیضه چپ به ابعاد 46*21میلی متر بود و اندازه و اکوژنیسیته هر دو نرمال است.
    کیست بدون اکوی داخلی به قطر 3 میلی متر در سر اپیدیدیم چپ قابل رویت است.
    هیدروسل متوسط در همی اسکروتوم راست دیده می شود.
    علائمی از توده فضا گیر در فضای اسکروتال و واریکوسل رویت نمی شود.
    نظریه: کیست اپیدیدیم چپ + هیدروسل
    آزمایش اسپرموگرامو هم به همراه سوال براتون فرستادم که یکیو 4 روز بعد آخرین انزال و دیگری را 1 روز بعد از انزال انجام دادم که در آزمایشگاههای جداگانه انجام شده.
    حالا دکترم عمل جراحی را پیشنهاد داده آیا نیاز به عمل دارم و یا با این آزمایشات امکان یچه دار شدن وجود دارد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلم اقای دکتر بنده از یکی از شهرهای استان خراسن رضوی هستم .خیلی در خصوص این بیماری اذیت می شوم خواهشمند است روشی به من پیشنهاد کنید و من همیشه سلامتی شما را از امام رضا خواستارم و همیشه شما را در تلویزیون به عنوان قاری برتر می بیتم
    من 34 سال دارم و دو فرزند من حدود یک سال ایت که دچاری بیماری عفونت مزمن پروستان و حدود 6 ماه که دارو زیر نظر دکتر پیشنماز مشهد مصرف می کنم و الان چند وقتی که در د ناحیه لکن و زیر شکم و سوزش مقعد و سوزش الت تناسلی بعد از نزدیکی که مثل سوزاک هست دارم و همچنین در د ناحیه پا حال باید چیکار کنم همان دارو های پزشک که گفته حدوداد یک سال تا 18 ماه دوره درمان است ادامه بدهم و یا باید کاری دیگر کنم. ممنون من و خانواده ام نهایت تشکر را دارم و سلام شما به امام رضا می رسانم -اگه امکان داره شماره ای بدین تا عضو تلگرام شما بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      اين دردها بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر اسعد شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید:
    پارسال کجی الت رو جراحی کردم کاملا راست شد ولی امسال هنگام نعوظ شبانه یک ذره یکی از گره ها پاره شد. آیا نیاز به جراحی دوباره دارد؟ آیا بیشتر از این کج نمی شه؟ ممنون میشم که راهنمایی کنید. چون راهم خیلی دوره نمی تونم برم پیش دکتر خودم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است
    2. تصویر کاربر اسعد دوشنبه ۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      پس با این حساب هیچ مشکلی برام پیش نمیاد تو آینده؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
    4. تصویر کاربر اسعد جمعه ۲۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بسیار ممنون اقای دکتر

      پس لازم نیست نگران باشم؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام پسری هستم 18 ساله واریکوسل چپ داشتم آزمایش اسپرم دادم حرکت اسپرمم ضعیف بود.25 روزه عمل کردمم در ضمن بیضه ی چپم نسبت به بیضه راستم کمی کوچک تر است سونو گرافی رفتم و طبیعی بود فقط واریکوسل چپ مطرح بود میخواهم بدانمبعد از عمل کیفیت اسپرمم خوب میشود. وبارور میشوم در ضمن زود انزال هم هستم و زیر یک دقیقه انزال میشوم آیا زود انزالی من به خاطر واریکوسل است یا خود ارضایی؟ لطفا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نه مطلب سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر داریوش یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده مشکل کجی الت تناسلی دارم.اینم ععکسهاش.البته از مشکل کوتاه بودن طول الت تناسلی هم رنج میبرم.
    لطف کنید در مورد هزینه و کم شدن طول الت تناسلی در روش جراحی خودتون هم توضیح بدین
    با تشکر
    1. تصویر کاربر داریوش چهارشنبه ۱ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام
      میخواستم از اقای دکتر بپرسم که راه حل مشکل من چیه؟ با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز بع عمل ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عیسی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام.
    مردی 45 ساله ام و متاهل. یک سال است که که با خانمی دوست شدم و با هم هم چندین مرتبه سکس داشته ایم. متاسفانه وقتی پیش همسرم هستم قدرت جنسی و میل جنسی و قابلیت نعوظ را از دست داده ام و عذاب می کشم. با دوست دخترم هم قطع رابطه کرده ام. شاید به حالت اول برگردم. ولی تاثیری ندارد. لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر روانكاو
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 4627 مشاهده پرسش
    با سلام

    از سالها پیش هنگامی که آلت تناسلی ام به نعوظ کامل می رسد، با نزدیک کردن آن به بدن (به سمت ناف) و فشار عمودی روی آن (به سمت بیضه ها) صدای "تق" و شکسته شدن قولنج آن، احساس رضایت بخشی برایم ایجاد می کند. از علائم و عوارض آن می خواستم بیشتر بدانم. لازم به ذکر است انجام ندادن این کار در آن لحظه فشار روانی زیادی برایم ایجاد می کند و متعاقباً انجام این کار احساس آرامشی برایم ایجاد می کند. روزی چند بار و چندین سال که انجام میدم

    از پاسخگویتان ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      كار خطرناكي است نكنيد
  • تصویر کاربر سیامک یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دکتر بی زحمت بفرمائید هزینه عمل الت پرده دار چقدر میباشد و طول مدت بستری شدن و درمان ان را بفرمائید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام، برای درمان ورم بیضه باید به چه دکتری مراجعه کنیم ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      ارولوگ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب