اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر
    بنده این اواخر متوجه یک سری زایده هایی اطراف مقعدم شدم که البته یکی از این سه مورد از بچگی داشتم که موقع دفع و اجابت مذاج خونریزی هم وجود داشت اما با توجه به اینکه دو مورد جدید با فاصله از هم قرار دارند ترس بنده مبنی بر تبخال تناسلی بالا رفته البته درد سوزش هم موقع دسشویی دارم میشه با دیدن عکس مربوطه نوع بیماری که فیشر یا خدای ناکرده تبخال رو مشخص کنید خیلی ترس دارم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد ازمايش دهيد از اين منطقه
  • تصویر کاربر zeinab سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشید. ما 4 ساله که ازدواج کردیم 6 ماه جلوگیری نداشتیم ولی باردار نشدم لطفا جواب ازمایش همسرم چک کنید متشکرم.
    Liquefaction 30 min at 37.0
    Viscidity normal
    Agglutination none
    Aggregation none
    Semen volume more than 2
    Semen 7.2_8.0
    Sperm density more than 20
    Motile sperms more than 60
    Progressive sperms a>25% or a+b>50%
    Normal morphology more than 40
    Vcl 52.90
    Vsl 25.19
    Vap 33.69
    Mad 45.37
    Alh 2.55
    Bcf 4.43
    Lin 40.54
    Wob 55.54
    Str 61.89
    Normal morphology more than 40
    Abnormal morphology less than 60
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام مطلب ازمايش اسپرم سايت من را بخوانيد جواب خوب است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام.بنده مجرد34ساله مجرد هستم.واریکوسل دارم. مشکلم توی فایل پیوست تقدیم می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام اگر ميتواني بياييد معاينه كنم مطلب واريكوسل سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام.جواب آزمایش می خواستم بدونم.چند مورد علامت خورده بوده.آزمایش sperm بوده.آیا موردی هست؟چه دارویی مصرف کنم؟
    volume 6
    ph 8,5
    w.b.c 1_2
    normal 60
    abnormal mor phology 40
    چیزه بدی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب تفسير ازمايش اسپرم سايت من را بخوانيد٢-رويهم جواب اميدوار كننده است
  • تصویر کاربر امینی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام . جوانی 24ساله و مجرد هستم واریکوسل دو طرفه دارم .پزشک اورولوژیست معاینه کرد گفت در معاینه خفیف به نظر می رسد و آزمایش اسپرم هم نرمال بود و اشکالی نداشت اما نتیجه سونوگرافی منو نگران کرده بدین صورت که قطر ورید در بیضه سمت راست در حالت عادی و بدون زور زدن 4.4 میلیمتر بود و در سمت چپ هم واریکوسل خفیف مشاهده می شد البته من تا به حال احساس درد نداشتم دکتر گفت چون آزمایش اسپرم نرمال هست و درد هم نداری پس ما به نتیجه سونوگرافی اعتنا نمی کنیم و نیاز به جراحی نداری اما هر شش ماه یک بار باید آزمایش اسپرم بدی و 90تا هم قرص ویتامین Eتجویز کردند حالا من سوالم اینه که قطر 4.4 میلیمتر در ورید سمت راست خطرناک نیست ؟ و اگر فشار وارد شود این رگ پاره نمی شود ؟ در شرایط کنونی آیا جراحی کنم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بهترين وسيله تشخيص واريكوسل معاينه توسط جراح است ومن با نظر دكترتان موافقم اگر ازمايش اسپرم خوب است دست نزن
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    خسته نباشید اقای دکتر کرمی من ازتون پوزش میخوام دوباره مزاحم شدم خواستم ازتون بپرسم که با توجه به جواب ازمایشاتی که شما ودکتر معالج خودم بهم دادن منوط براینکه همه جوابها خوب بودن وخانمم هم مشکلی ندارد لذا دکترش گفته که باید از طریقivfیاهمون شستن منی خودم عمل لقاح انجام بشه ایامیشه که به امید خدا برای ما بچه به وجود بیاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بله اميدوار باشيد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1726 مشاهده پرسش
    جناب دکتر کرمی
    با سلام

    احتراما باستحضار جنابعالی می رساند که یکی از دوستان بسیار نزدیک من دچار عارضه زگیل تناسلی گردیده است. بارها در مراجعه به پزشک به وسیله فریز کردن و لیزر و ... به صورت موقت رفع زگیل انجام شد اما متاسفانه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی حدوددا سه الی پنج ماه پس از سوزاندن زگیل برگشت آن اتفاق افتاده است.
    حال با توجه به اینکه دوست بنده در شهرستان اقامت دارند و پزشک ایشان خواسته اند که نمونه برداری صورت پذیرد با توجه به اینکه تنها نمونه حاضر بسیار کوچک می باشد شاید به اندازه دوبرابر نوک یک خودکار ، امکان نمونه برداری وجود دارد یا خیر ؟ چه اندازه بد خیم بودن ان صحت دارد ؟ و هزینه آزمایشات و نمونه برداری چه مقدار خواهد بود. ؟
    ضمنا در نظر داشته باشید که زگیل های تناسلی ایشان بسیار محدود بوده و هر بار که ظاهر می گردند حدودا یک الی چهار عدد می باشند. که این بار پس از گذشت سه الی چهارماه تنها یک عدد ظاهر شده است.
    منتظر پاسخ جنابعالی هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام مطلب سايت من در مورد زگيل را بخوانيد٢-ليزر وكوتر يا سوزاندن باعث پخش زگيل ميشود٣-باي بيمار را ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام, عرض خسته نباشی
    من پسر 21 ساله ام که رابطه از مقعد داشتم, چندوقتیست دچار یبوست, و خارش کم دو مقعد شدم, از دیروز یک زگیل باریک روی مقعدم درآمده, خیلی میترسم, یک بار که فقط یبوست داشتم رفتم دکتر با دست زدن به سمت چپ پایین شکمم دردم گرف,گفتن عفونت روده داری.
    من از خجالت و ترس ضعیف شدم, میترسم, راه درمان خانگی مفید و کافیه؟ چیکار کنم آقای دکتر؟ لطفا زود جواب بدین ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد كرايو كنيد فيلم من را ببينيد
  • تصویر کاربر کیوان سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی من مدتیه که سایتتونو دنبال میکنم جا داره که تشکر کنم بابت زحمتایی که کشیده میشه
    من حدود ۴۰ روز پیش عمل واریکوسل بصورت باز رو انجام دادم تا کی باید مراقبت کنم من فوتبالیستم در واقع شغلمه باید تا۵ماه دیگه خودمو واسه بازیا اماده کنم
    فعلا واسه اینکه از تمریناتم جا نمونم

    ۱)میتونم بدنسازی متوسط انجام بدم؟
    ۲)ایا الان دویدن واسم ضرر داره ؟
    ۳)ایا شنا کردن واسم ضرر داره؟

    من قبلا ازمایش اسپرم دادم تراکم اسپرمم خیلی پایین بود ۱۴ بود
    لطفا راهنماییم کنین از یه طرف بشدت نگران سلامتیمم از یک طرف نگران فوتبالم
    (من حدود ۲ سالی هست بالای بیضم نزدیک شکمم چیزی شبیه قارچ یا پوس پوسی شدن دارم که پماد کلوتریمازول زدم ولی خوب نشده)
    لطفا دکتر راهنمایم کنین من تهران نیستم خیلی نگرانم
    بازم ممنون
    1. تصویر کاربر کیوان یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام میشه جواب بدین ۴ روزه که از سوالم میگذره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام تمرين را شروع كنيد٢-ازمايش ٦ ماه بعد از عمل
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب.دخترشانزده ماهه منبرگشت ادراردوطرفه گرید 4و5داره.ازش عکس هسته ای گرفتن.بدین شرح.کلیه راست بااسکن dmsaدرمحدوده طبیعی.کلیه چپ باضایعه کوزتیکال متوسط تاشدید در1/3تحتانی کلیه.به شدت نگرانیم.اقای دکتر کلیه چپش ازکارافتاده یانه.سردرنمیاریم.دکترش هم چیزی نگفته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد مداركتان را ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب