اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امير دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    Age 44 Abstinence. Days : 3Volume , ml 9 Color. Milky Viscosity Mod Liquefaction time min. 20 Appearance OpalConentration millionml. 19.747Rapid progressive (class A). 2% Progressive (classB). 23% Total progressive 25% Non progressive. 44% Live ratio (class A B C ). 69% Non motile ( class D). 31%Leukocytes H PF. 0-1. Occasionsl Erythrocytes HPF. 0-1. Occasional Immature germ cell HPF 1-2. Occasional Aggregation - None Agglutination - None Vitality. >58Normal morphology 36.4%. >4% Abnormal morphology. 63.6%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر یوسف دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    با سلام و سپاس از زحمات شما پزشکان، بیمار ما بعلت خونریزی شدید کلیه دو بار عمل شدند ک در عمل دوم کلیه را دراوردن، اکنون بعد از 40 روز دوباره دچار خونریزی شدید شده، علت دراوردن کلیه تومار حالب بود که ازمایش های انجام شده روی کلیه نیز سرطان کلیه و مثانه را رد کرد، دکتر به نظر شما علت چیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با عرض سلام پدر من 58 سالشه و حدود دو سال در لگن خود درد داشت هفته پیش که ازمایش دادیم psa رو بالای 100 نشون داد و به دکتر که مراجعه کرد گفت غیرطبیعیه و درست در نمیاد و داروی ضد عفونت داد تا دوباره ازمایش بده خواهش میکنم بگین ایا امکان سرطان بالاست ؟ هفته بعد دوباره برا ازمایش میرن ؟امکانش هست فقط به خاطر عفونت ادراری باشه و سرطان نباشه ؟ ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر پویا دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباسید .من حدودا بیس روز پیش عمل واریکوسل دو طرف انجام دادم، اما دقیقا رگ های متورمی که قبل از عمل در بیضه سمت چپ مشا هده میشد بعد از عمل هم همون حالت باقی مونده ،دکتر خودمم گفته که اون رگ متورم رو مسدود کرده و جریانی بر قرار نیس .میخواستم بدونم ایا مشکلی نداره ، آیا همه کسایی که عمل میکنن ، بعد از عمل همینجورین ؟ اگه قراره اون رگ متورم بمونه پس دیگه عمل کردنش چه کاری بود؟؟ و موضوع مهم تر که خیلی نگرانم کرده و زیاد شنیدم راجب عقیم شدنه .آیا من که عمل واریکوسل انجام دادم عقیم شدم ؟ ممنونم آقای دکتر ..کمکم کنین لطفا..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    بنده مترجم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسفنديار دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام دكتر ٣4 سالمه تا يك سال قبل تقريبا ميشه گفت به خود ارضايي اعتياد داشتم الان به محض نعوذ و كمتر از 4 ثانيه أرضا ميشم حتي با ديدن فيلم سكسي هم ارضا ميشم حدود بيست ساله كه سيگار ميكشم حدوداً روزي يك پاكت به خاطر إنزال زودرس هنوز ازدواج نكردم ميخوام راهنماييم كنيد آيا قابل درمان هستم درماني هست كه براي هميشه انزال زودس درمان بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من مدت یک ماهی بود که التم تحریک نمیشد و باید با ماساژ زیاد تحریک میشد.بعد به یه ارولوژیست مراجعه کردم که با انجام سونوگرافی مشخص شد واریکوسل دارم بعد چند روز توسط دکتر حسین کرمی اهل کرمان عمل شدم ودرست از روز عمل التم به روال طبیعی خودش برگشت ولی بعد ۱۳ روز از عمل خود ارضایی داشتم که از همون موقع دوباره روند تحریک و نعوذم مختل شد. و بدتر از قبل از عمل شدم.به هزار زور و زحمت باید تحریکش کنم ولی بازم نعوذم رو زود از دست میدم به دکترم که مراجعه کردم گفت بیشتر به خاطر استرس هست. و قرص های ول من.امگا اچ۳.یوهمبین.فلوکستین و کلر دیازپوکساید رو برام تجویز کرد که بعد از گذشت ۱۵ روز از مصرف بهبودی حاصل نشده لطفا راهنمایی بفرماییدبا سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر عزیز
    من ۲۲ سال دارم اطراف بیضه چپم یه روده مانندی مشاهده میکردم که با جستجو در اینترنت فهمیدم واریکوسل است من عقد بسته ام شاید کمتر از یک سال دیگر ان شا الله عروسی کنم به نظر شما عروسی کنم اگه بچه دار نشدم به دکتر مراجعه کنم یا از الان برم دکتر؟ دیر نشه مشکلی بیشتر از این نشه راستی این روده مانندی که اطراف بیضه است گاهی معلوم نمیشه گاهی خوب قابل مشاهده از روی پوست بیضه است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر نوجوانی 14 ساله ام به تازگی عمل واریس انجام دادم یعنی هفته ی پیش سمت چپ هم بود گرید سه . از هفته ی پیش هنوز ورم تغییری نکرده خواهش میکنم راهنمایی کنین ایا امکان داره مشکلی پیش بیاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب...احتراما بنده یکماه پیش عمل واریس سمت چپ رو انجام دادم...اولا بعد از ده روز نزدیکی داشتم و آیا ضرری نداشته؟و ثانیا مدتی رگهای روی الت تناسلیم برجسته تر و درشت تر شدند..میخواستم بدونم علتش چیه؟..باسپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب