اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بوذرجمهر جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام دکترعزیز: بنده 80 سال دارم و دو دفعه عمل قلب باز و پیوند رگ انجام داده ام که آخرین آن 18 سال پیش بوده. پروستاتم بزرگ شده بود و خوش خیم هم بود که 10 سال پیش از طریق plasma button vaporization عمل شدم ولی متأسفانه 10 در صد نزدیک به مثانه درست تراشیده نشد و حالا م جددا بزرگ شده و مانع دفع ادرار است.
    از آن جائی که به دلیل مسأله قلبی در حال حاضر دکتر قلب اجازه بی هوشی نمی دهد و EF قلبم 30 در صد شده و فشار خون هم دارم که به دلیل آن دارو مصرف می کنم خواستم بدانم می توانم از روز TURP (که فکر می کنم همان روش plasmahاست) بدون بی هوشی استفاده کنم. بنده در شیراز زندگی می کنم و برایم سخت است که به تهران بیایم، شما چه راهی را برایم توصیه می کنید. من کارمند بازنشسته شرکت نفت هستم آیا اگر به هر صورت تهران بیایم برای عمل توسط جنابعالی هزینه ای که باید از جیب بدهم چه مبلغی خواهد بود؟ و آیا واقعا می شود بدون بی هوشی در شرائط بنده انجام داد؟ متشکرم ضمنأ عمل پروستات بنده در آمریکا بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    دکتر جان دوماهی هست که در ناحیه تناسلی دو زیگیل گوشتی به فاصله ازهم بوجود اومده امروز که نگاه کردم دیدم ی چیزایی ریزی در حد دوتا دیگ بوجود اومده ک فکنم داره شیوع پیدا میکنه خیلی نگرانم کرده . من شهرستانم لطفا راهنمایید کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر اکرم جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام. خانمی هستم 48 ساله ، به مدت دو ماه است که سوزش ادرار کمی دارم اما دو هفته هست که خیلی شدید شده به طوری که دائم احساس سوزش شدید و گرگرفتگی از داخل دارم. دکتر با توجه به جواب آزمایش عفونت ادراری تشخیص دادن و آمپول جنتامایسین و قرص افلوکساسین و فنازومکس دادن که تاثیری نداشته.. سونوگرافی از کلیه ها،مثانه، رحم و مجاری ادرار هم انجام دادم که هیچ مشکلی نداشته. ممنون میشم راهنماییم کنید که بدونم باید چیکار کنم؟ واقعا دردم آزاردهنده شده. خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با سلام.
    اقای دکتر من فردی مجرد و 25 ساله هستم که یک سال و نیم پیش عمل واریکوسل انجام داده ام.
    بعد از گذشت 1.5 دردی در بیضه سمت چپم ایجاد شد که به دکتر مراجعه کردم. دکتری ک مراجعه کردم سونو را نوشتند و با مشاهده جای جراحی گفتند دکتر قبلی باید برش بالای شکم رو پایین تر میزدند. با انجام سونو در طرفی ک درد دارم و قبلا عمل واریس انجام دادم گرید واریس درجه I-II هستش .

    سوالی ک من دارم و جسارت میکنم میپرسم این هست
    1. اقای دکتر امکان دارد عمل جراحی من ناموفق بوده باشد؟
    2 گرید I-II نیاز به عمل دباره دارد؟
    3-درد بیضه چپ به خاطر واریکوسل بنده هستش(دردی ک قبل از عمل داشتم کاملا با درد بیضه فرق دارد)
    4-هیچ راهی برای جلوگیری از عود دباره ی واریس وجود دارد؟
    5-غیر از عمل راه دیگه ای برای کاهش واریس وجود داره؟
    6-در ازمایش باروری کدام ازمایش بارور بودن من رو نشون میده . تنها چیزی ک واقعا از زندگی نا امیدم کرده و همش از زندگی و ازدواج میترسوندم همین مریضی هستش .اگر توصیه ای هست مشتاقانه گوش میدم اقای دکتر.

    اقای دکتر با توجه به اینکه تو تشخیص بیماری دکترهای شهرمون کمی ناتوان هستن و با جون مردم بازی میکنند دارم جوونیمو میبازم. خواهش میکنم اگر راهی برای درمان یا بهبود من یا مراقبت بیشتر وجود داره منو راهنمایی کنین . ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام
    هنوز اقدام نکردیم
    با توجه به آزمایش اسپرم پیوست که تحرک اسپرم کم است و
    سونو پیوست که واریکوسل یکطرف گرید 3 و طرف دیگر گرید 1 می باشد...
    آیا پیشنهاد عمل می دهید یا فعلا فقط اقدام کنیم ؟
    اگر فعلا اقدام کنیم تا چه مدت ؟
    و آیا اگر اقدام نتیجه داد باز هم عمل سمت گرید 3 مهم است یا اگر عمل نشود عوارض ندارد ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    @ @: با عرض سلام وخسته نباشید چند روزی میشه که بعد از،انزال احساس ویبره در ناحیه بیضه والت تناسی دارم ایا علایم بیماری میباشد؟قبلا هم عمل واریکوسل داستم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر کرمی بنده 3ماه پیش جراحی شکستگی الت داشتم میخواستم بدونم زمان ترمیم جای بخیه های ختنگاه چقدر هست ایا بعد از 6 ماه محو میشه اگر نشد راه حلی برای درمانش هست باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ایوب جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 30 ساله دارای 2 ضایعه کیستی در قسمت فوقانی خارجی کلیه چپ به ابعاد 30 و 19 میلیمتر حاوی سپتومهای ظریف متعدد داخلی که تشدید خفیف مشکوک در سپتومهای کیست دیده شده دارم و در نتیجه ct سازگاری با کیست بوسنیاک III است ولی با توجه به محل کیست unilateral renal cystic disease مطرح گردیده است که عکس آزمایشات و سی تی و سونو به پیوست برایتان ارسال کردم. ممنون میشم بطور مشخص خوش خیمی یا بدخیمی و یا وجود سلول سرطانی را مشخص فرمایید و چگونگی راه های درمان را مشخص کنید و اگر پزشک متخصصی در تبریز میشناسید معرفی کنید و یا از جنابعالی وقت بگیرم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض معذرت من به اشتباه در قسمت قبلی سوالمو به طور کامل پرسیدم حالا کپی میکنم سلام علیکم پسری 20 ساله هستم با توجه به این که در این سن میل جنسی زیاده خیلی وقتا وسوسه میشم که آلتمو تحریک کنم اما از طرفی چون خودارضایی حرامه دوس دارم به مرحله‌ی انزال نرسه (که خیلی وقت ها در نهایت میرسه و در اون لحظه آدم کنترل نداره)برا همین گاهی وقتا یه زمان طولانی مثلا نیم ساعت یا یک ساعت با آلتم ور میرم و اگه شهوت شدید شد ادامه نمیدم تا چند ثانیه بعد. گاهی این کارو که میکنم تا چند ساعت در ناحیه‌ی بیضه و بالاتر،اون قسمت زیر شکم که مو داره و من نمیدونم کدوم عضو اون تو،درد میگیره و باید آروم راه برم و جور خاصی بنشینم یا بلند شم و نمیتونم بپرم من به تازگی فهمیدم که تحریک بدون انزال میتونه خیلی مضر باشه حالا با توجه به اینکه گفتم بعضی وقت ها بیضه و منطقه‌ی بالاتر(شاید مثانه شاید پروستات شاید...نمیدونم!)آیا ممکنه که دستگاه جنسی و تناسلی من سلامتشو از دست داده باشه؟ آیا ممکنه عقیم شده باشم؟ از کجا بفهمم عقیم شده‌م یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ذاکر یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 3582 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید آقای دکتر من چن ماه پیش ی ضربه ششدی با توپ ب آلتم برخورد کرد تا چندروز درد داشتم ولی دردش تموم شد الان چن موقع هست مث قبل نعوظ نداره داره ولی کم زمان نعوظ هم زیاد سفت نميشه دو دقیقه طول نميکشه بعد شل ميشه بعضی موقع ها کثافت ميشه انتهای آلت شل هستش من احتمال میدم ک با اولین نزدیکی شکسته شه راستی آقای دکتر زمان خوابید یا شل تکون نميخوره و حس نداره بعد نست ب قبل خیلی حسم ب نزدیکی از بین رفته آقای دکتر من رفتم سونوگرافی پزشک گفت از بس ت فکری افسرده شدی مشکل آنچنان نداری ولی مت ميدونم ک مشکل دارم آقای دکتر از شما متشکرم بابت وب سایتتون ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر ذاکر شنبه ۲۱ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام آقای دکتر زور نميتونم بزنم بهتر بگم زورم نمیرسه ک آلتمو تکونش بدم و ی بار اگه سفت بشه سفت سفت نميشه و بعد تا چن روز بلند نميشه زود هم شل ميشه آقای دکتر نیمه سفت هم افتاده تکون هم نميخوره ممنون ب نظرتون مشکلم کجاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب