اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۲۱ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یه سوال داشتم خدمتتون آیا خودارضایی حداقل دو بار در هفته باعث کم شدن یا کوچک شدن یا عوارضی دیگر در بیضه میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ali یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید راستش من ۱۸ سالمه و دو سه سال پیش که تازه به سن بلوغ رسیدم در کناره های التم نمیدونم رگ یا لوله مجاری اداره ولی شبیه لوله ی ...و بصورت برجسته و متورم روی الت بنده قرار گرفته ...اینم عرض کنم که اسپرمم خیلی کم جهش داره .! تورو خدا کمکم کنید من همینجوریشم از زندگی
    نا امیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناصر یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سوال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من وقتی با همسرم نزدیکی میکنم فورا ارضا میشم و همسرم ارضا نمیشه
    آگه بخواهم از اسپری یا لیدوکایین استفاده کنم دیگه نعوذ ندارم
    همسرم ناراضیه
    چیکار کنم ک مشکلم حل بشه
    اسپری بزنم نعوذ ندارم
    اسپری نزنم همسرم ارضا نمیشه
    باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام علیکم ضمن آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون برای شما طبیب مؤمن بزرگوارابوی حقیر 83 سال سن داره از پزشک تقاضای چکاپ کردیمپنجم بهمن نود و پنج: PSA 12.222 پروستات با حجم 45 سی سیتست لمسی مقعدی: انجام نشدهجناب دکتر تحویلدار شفاهاً گفتند با توجه به سن بیمار درمان را شروع نکنیم ولی نمونه برداری نوشتندجناب دکتر مؤمن زاده نیز دفعه اول که بردیم تکرار آزمایش را نوشتند دهم اسفند: PSA Total 13.367 PSA Free 1.929 PSA FreePsa Total 0.144و با مشاهده نتیجه آزمایش نمونه برداری و در ادامه برداشتن بیضه ها را پیشنهاد نمودند ولی اضافه کردند باز هم مشورت کنید...پ.ن: پدرم با فشار کم ادرار مدارا میکنه و شکایتی نداره و ضمناً جزء بیماران حرف گوش کن و صبور قرار نمیگیره و به سرعت در مقابل کمترین ناراحتی و مشکلی در روند درمان عصبی میشه و عکس العمل نشان میده و ممکنه درمان را نیمه کاره رها کنه یا داروش رو نخوره(خیلی بد قلق و خودسر) در جوار کریمه اهل بیت علیهم السلام نائب الزیارة و دعاگوییم وفقکم الله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من شیشماه پیش از شما مشاوره گرفتم پیش دکتر هم میرم روم نمیشه بگم که قبلا جق میزدم الان درد بالای مجاری ادرارم بیشتر شده جدیدا دلم نیزدرد گرفته تو به خدا شما بگید چیکار کنم سونوگرافی دادم خوب بود ازمایش ادرارم قبلا ادراردادم خوب بود میشه جایی که منی میاد افونت کرده باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    آیا این موارد ارسالی شامل زگیل تناسلی است فقط این سه نقطه وجود دارد من هیچ درد و خارشی حس نمیکنم از وقتی که متوجه این بیماری شدم یک روز به خاطر استرس زیاد دچار خارش شدم ولی وقتی مطالب شما رو خواندم کمی آرام شدم و دیگر آن حس را نداشتم من روابط پرخطر دو مورد داشته ام و بصورت محافظت شده فقط در یکی از موارد کاندوم دچار پارگی شد آیا قطعا دچار این بیماری شده ام ؟ حالم نامساعد و دچار نا امیدی گشته ام با وجود اینکه مجردم امید خودم را برای تشکیل زندگی از دست داده ام لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مصباح یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    بنده مقداري انحناي الت تناسلي به سمت پايين دارم ولي مشكلي در رابطه جنسي ندارم يعني عمل دخول به راحتي انجام ميدم به تازگي حدود ٢ هفتس هنگام انزال مقداري سوزش دارم البته گاهي در حالت عادي هم سوزش مجراي ادرار دارم كه ازمايش كشت ادرار دادم و بيماري نشون نداد حجم ادرارم و قطر ادرارم طبيعيه ميخواستم بدونم ايا ميتونه به خاطر شما الت تناسلي باشه كه سوزش دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر غلامرضا یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من کلیه چپم چهار عدد سنگ 7 میلیمتری و یک عدد سنگ 13 میلیمتری داشتم
    . بعد از سنگ شکنی و تیو ال بعد از 2 ماه کلیه ام درد گرفت و ادرارم رنگش تغییر کرد . مجددا سونو گرافی رفتم . سونو گرافی گفت 2 عدد سنگ 10 میلیمتری و یک عدد سنگ 5 میلیمتری داری .
    فکر میکنم سنگها در مرحله سنگ شکنی کامل خارج نشدند از طرفی دکتر متخصص دیگری رفتم گفتند سنگ شکنی باعث سنگ ساز شدن کلیه میگردد و میگوید فعلا ماندن سنگها موردی ندارد .
    آیا اینکه بعضی وقتها ادرارم خونی است روی کلیه اثر مخرب ندارد؟ ضمنا درد هم دارم.
    اگر بخواهم از طریق جراحی pcnl سنگها را خارج کنم امکان دارد و شما چه پیشنهاد میکنید؟
    از لطف و عنایت شما کمال تشکر را دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناصر یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    درد بيضه وزيرشكم وكمر درد دارم چه بايد بكتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب