اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام اقای دکتر حدود 12 سال میشه آلت تناسلیم و بیضی هام پوست پوست میشه رنگش قرمز میشه خارش داره این 3 تا کرم قارچی باهم ترکیب میکنم میکو کونازول ، کلوتریمازول ، کتوکونازول و میزم خوب میشه بعد دو هفته دوباره قارچ میاد رو پوستم بر میگرده الانم یکی دو سالی میشه دو تا زگیل تناسی کوچک رو آلتم الان شده 3 تا زگیل آیا باید فریز کنم یا لیزر کنم یا با کرم از بین میره در مورد این قارچ هم ممنون میشم راهنمایم کنید یا داروی هست برام تجویزکنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر Aa پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    یه لکه سیاه‌رنگ بدون درد مدتی هست بین آلت و بعضی‌ها هایم پدیدار شده
    شاید هم بوده و من دقت نکردم
    میخواستم بدانم ممکنه خطر ناک باشه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آپلود کردم
    3. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      این خوبه؟
    4. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      .
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر لکه های معمول پوستی هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادرم ۶ ماه پیش نفروکتومی کلیه راست انجام داده و کلیه چپش سنگ های شلخ گوزنی تا ۱۵ میل داره و دکترش میگه باید عمل کنین الان ۶ ماه است دبل جی گذاشته ولی سنگ ها کوچک یا دفع نشده بنطر شما چیکار عاقلانه است عمل پی سی ان ال انجام بدیم با توجه به اینکه یک کلیه داره آیا احتمال دیالیز داره؟ اگه امکانش هست راهنماییم کنید ممنون میشم و اخرین آزمایشی که دادیم کراتینش ۱.۶ بود مادرم دیابتی هم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به دیابت و کراتینین فعلی عمل جراحی بر روی کلیه تک میتونه منجر به نیاز به دیالیز بشه از طرفی با توجه به سایز سنگ ها عمل نیز باید انجام بشه باید قبول ریسک کنید
  • تصویر کاربر نیلا چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    با سلام
    من کنار زبونم یه ضائده در اومده ولی رو واژنم هیچ موردی از زیگیل ندیدم فقط کنار زبونم زده که فقط از یه طرف گلوم درد و گوش درد داشتم البته گلو درد الان دوسه روزه و گوش درد تایم طولانی بوده که البته بگم عفونت گوش میانی داشتم که هم سرگیجه های شدید داشتم هم سردردهای شدید که به محض که قطره میریختم خوب میشد دوروز پیش دیدم از یه طرف گلوم م درد می‌کنه تو آینه نگاه کردم به داخل گلوم متوجه کنار زبونم شدم و دیدم دونه زده واقعا ترسیدم الان چکار کنم همسر من که زیگیل ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    عرض سلام دکتر من کجی الت ب سمت پاین دارم و موقع رابطه همسرم عزیت میشه میخاستم راجب عمل جراحی لطف کنید راهنمایم کنید و پرده زیر التم هم عمل کنید ممنون میشم راهنمایم کنید تنگی مجرای ادراری هم دارم یک بار عمل کردم و ب اشتباه خودم سوند را روز اول در اوردم و باز ب شکل قبل شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    چه آزمایشی انجام و بهترین روش زدودنش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش hpv تایپینگ کرایو بهتره انجام بشه
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      پس زگیل هست یا خیر
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آیا زگیل هست؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله مشکوک به زگیله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ح.م چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير. عذرخواهم بابت تعدد سوالات . من مجرد 38 ساله ام . با توجه به عكس هاي ارسالي ايا آلت من پرده دار است و آيا نياز به عمل جراحي دارد ؟ هزينه آن چه مقدار است ؟ و آيا بيمه تكميلي معمولا تقبل مي كند ؟ در حالت شل حدود 2-3 سانت و در حالت نعوظ حدود 10-11 سانت است. آيا اندازه آن نرمال است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      سایز آلت شما در محدوده ی نرمال هست و میتونید رابطه ی موثر داشته باشید پرده داره ولی نیاز به عمل نداره
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . وقت بخیر. چندین ساله که روی کلاهک آلتم فقط دور قسمت پایینش روی یه خط خشکه میزنه و قرمز میشه بعضی وقتا خودش از بین میره ولی باز برمیگرده. بعضی مواقع که پوسته میشه وقتی لباس زیرم بهش میخوره احساس سوزش دارم . مدتیه که خیلی خیلی فکرم درگیرش شده و استرس شدیدی گرفتم و خیلی دستش میزنم و احساس میکنم یه درد ریزی داره. در ضمن شاید بالای ده ساله که همینطوریه و زیاد نشده. چون خیلی خجالت می‌کشیدم دکتر نرفتم. خواهش میکنم اگه امکان داره کمکم کنید .اضطراب دیوونم کرده.ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      خودارضایی میکنید؟
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      قبلاً بله .ولی الان کم،شاید هفته ای ۱یا۲بار‌.
    3. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      عکس فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      استحمام روزانه با شامپو بچه و بعد استحمام با پماد اوسرین چرب کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Mmm چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من الان چن لحظه پیش گفتم بابت واریکوسل ۳.۳ گفتین آنالیز منی انجام بدم گفتم امکانش هست یه کد آزمایش بهم بدین
    ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ کد ملی خودتون رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر بانو پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر یه چند ماهی میشه یه جوش خونی روی لایه بیرونی واژنم پیدا شده میخواستم نظرتون بدونم که وی هست و راه درمانش وی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      خون ریزی هم داشته خو این مدت؟
    2. تصویر کاربر بانو چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله یکبار که رفته بودن یه دکتر فشار دادن از خون اومده بود
    3. تصویر کاربر بانو چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام آقای دکتر این زائده میتونه نوعی آنژیوکراتوم باشه.
      اگه لطف کنید جواب منو سریع بدین چون واقعا نگرانم هستم.
      با سپاس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      به نظر آنژیو کراتوم هست باید لیزر بشه اگه اذیت کننده هست براتون
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب