اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پوریا چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید .من 1سال هستش که نمیتونم ادرار کنم و قطره قطره میاد با گذشت 1سال از این موضوع واستفاده انواع داروهای پروستات و سنگ کلیه و سنگ مجرا تغییری حاصل نشد و همراه با ادرار خون ریزی داشتم تا این که مجاری ادراری کلا بسته شد و رفتم بیمارستان و سون زدن با قطر لوله های مختلف مجاری باز شد با کلی خون ریزی الان یه 1ماهی هستش مجاری باز هستش ولی بهم گفتن احتمالا سنگ مجاری ادراری هستش ولی الان یه مقدار سوزش دارم مجاری هم باز هستش میترسم دوباره بسته بشه درد هم ندارم اگر امکانش هست راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي كنم تا ببينم وجواب دهم
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام، جناب آقای دکتر کرمی، حدودآ 17 روز است که عمل جراحی واریکوسل وکیست بیضه وفتق نافی را انجام داده‌ام ولی در این مدت ، محل جراحی در کشاله ران چپم سفت شده ودراین ناحیه درد شدید ی احساس می کنم وحتی جهت بهتر شدن ناحیه روزی یکبار استحمام می نمایم ولی هنوز بهبود نیافته خواهشمند است دراین خصوص مرا راهنمایی ومشاوره فرمایید .با کمال تشکر وامتنان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بعد ازعممل طليعي است
  • تصویر کاربر پژمان چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام مدتی قبل زگیل تناسلی داشتم که توسط پزشک با لیزر برداشتم. اکنون در قسمت دیگر آلت مجدد نمایان شده و هم چنین سر آلت تناسلی ام زائده ای بسیار کوچک و به رنگ مشکی با برجستگی بسیار کم پدیدار شده که شباهتی به زگیل ندارد. لطفا راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بياييد ببينم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      فيلم كرايو من رادرسايتم ببينيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    ضمن عرض ادب جناب دکتر کرمی ، در صورت امکان بفرمایید که میزان انحراف آلت تناسلی من در چه حدی هست و آیا نیاز به جراحی داره یا خیر؟ همچنین ممنون میشم در رابطه با لکه های قهوه ای قسمت کلاهک آلت ، راهنمایی بفرمایید! متشکرم ! التماس دعا !
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      زياد نيست اگر خواستيد عمل كنيد درخدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر ی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      آقای دکتر علاقه ای به عمل جراجی ندارم ... در صورتی که معتقید مشکلی پیش نخواهد آمد ممنون میشم خیال من رو هم راحت کنید !
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایرج چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سپاس بیکران از مهر شما
    62 ساله هستم
    از نظر جنسی بسیار شاداب و قوی بودم
    از حدود 15 روز ، دچار خمودی شدید شده ام ، نعوذ کامل نمیشود و زود انزال شده ام
    لطفا راهنمائی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عصبي است
  • تصویر کاربر بشیر چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام و درود فراوان خدمت شما
    من در کودکی عمل هیدروسل را انجام دادم و الان خارج از کشور هستم و میخواستم برای خدمت سربازی اقدام کنم آیا من با این عملی که انجام دادم می توانم از معافیت بزشکی استفاده کنم.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام پسرم 17 سالشه. حدود دو ماهه که بیضه چپش شروع به بزرگ شدن کرده بدون هیچ دردی. الان بعد از سونوگرافی و ام آر آی، مشخص شده تومور با منشا اپیدیدیم داره که از طریق لنف پیشروی کرده و در ناحیه شکم نیز ( زیر خط شورت) سفتی با دست احساس میشه. ظاهرا باید فوری ویزیت و عمل بشه. لطفا راهنمایی کنید چکار کنم. سی تی اسکن هم لازمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سريعا بياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1094 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدر اینجانب۷۱سال دارد و پروستات بدخیم دارد با سیتی اسکن استخوان معلوم شده که فقط در نواحی پروستات هست. پزشک‌گفته تصمیم بگیرید که میخواید عمل کنید یا نه.

    ۱*عوارض نداشتن پروستات در کنترل ادرار در طولانی مدت چیه؟

    ۲*و اینکه لطفآ بفرمایید که کنترل ادرار توسط مثانه هست یا پروستات؟

    ۳.اگر پروستات رو بردارن کنترل ادرارشون چجور میشه؟

    ۴.آیا راهی وجود دارد که بدون برداشتن پروستات بدخیم ، درمان صورت پذیرد؟

    ۵.اگر عمل نکنن ممکنه چه مشکلی براشون پیش بیاد
    ببخشید زیاد سوال پرسیدم واقعآ توی استرس هستم

    یا حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد با مدارك بياييد صحبت كنيم
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      من داخل شهر شما نیستم
      وگرنه خدمت میرسیدم
      بیخشید مزاحم شدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    آیا میشود با ترک خودارضایی گودی کمر و تمام عوارضش را برگرداند به حالت اول یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر هومان چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    من الان 15 سالم هست و از یک سال قبل از بلوغ تا 15 سالگی(چهارسال) خودارضایی میکردم و الان میخواهم ترک بکنم. اگر میشود چند تا راهکار ترک را برآیم بگید و آیا من در خطر عقیم شدن هستم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اصلا ولي ترك كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب