اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میرمصطفی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    حدود یه هفته ایی که متوجه بزرگ شدن و سفت شدن بیضه راستم شدم.هیچ دردی ندارم ولی سفت شده و از حالت بیضوی خودش در اومده.
    میخواستم بدونم مشکلش چیه و درمانش چه جوری.متشکر میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر ساناز شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    من دچار زگیل تناسلی شدم حدودا ابان ماه سال پیش متوجه شدم.
    بعدرفتم لیزر ..لیزر شدم دوبار.ضایعات کوچیکی تو اطراف سوراخ واژنم بود الان هم احساس میکنم یچیزای خیلی ریزی هستش
    خیلی نگرانم.
    هموروئید هم دارم میخام عمل کنم ازمایش خون و ادرار دادم
    گویا تو ادرارم خون بوده
    و یه سری چیزای دیگه
    دکتر گف فقط باید سبزیجات بخوری و یک ماه بعد بازم ازمایش بدی بعدا عمل کنم البته این دکتری ک اومدم برا هموروئید از زگیل تناسلی و لیزر و اینچیزا خبر نداره
    کلا خونوادم خبر نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      پرهيز غذايي ندارد٢-هر سه ماه پيگيري
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و خسته نباشید
    ابتداتشکر می کنم بابت همچین امکانی که فراهم کردین؛

    چند روزی ست که فعالیت جسمی زیادی دارم و متعاقبا زیر شکم سمت چپ(هنگام نشست و برخاست) و بیضه چپ(هنگام فشار دادن) درد میکنه، دردش قابل تحمل ولی خسته کننده ست، مطالب مرتبط رو توی سایت ها خوندم ولی نتونستم تشخیص بدم؛ ممنون میشم اگه راهنمایی کنین؛
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر دانیال شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    سلام.من 25 سالمه و تا حالا هیچوقت جنب نشدم البته من در ماه 3تا 4 بار ارضا میشم هم رابطه هم خودارضایی.میخواستم بدونم دلیل اینکه جنب نمیشم چی می تونه باشه وآیا احتمال داره عقیم باشم.
    خیلی ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      چكاپ كنيد سالم باشد بيخيال شويد
  • تصویر کاربر مينا یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام .
    آقاي دكتر من بدون هيچ علائم و دردي و براي چكاب يك سونو رفتم و فهميدم كه سنگ مثانه دارم گفتند بايد سريع tul شي چون تو حالب هست و ١١ ميلي متر . من تاريخ هفت مرداد رفتم tul انجام دادن بعد عمل دكتر گفتن دو بار تا كليه رفتم بالا ولي سنگي ديده نشده فقط التهاب بود حتما. دفع شده. سوالم اينه مگه ميشه يك سنك ١١ ميلي بدون درد و علايمي در عرض يكهفته دفع شه؟ بعد tul دكتر گفت برو دكتر زنان معاينه لگني انجام بده. بعد دو هفته از عمل رفتم دكتر زنان و بعد معاينه گفت لوله چپ التهاب داره و دارو داد . من نگرانم آقاي دكتر و برام امكانش نيست تهران مراجعه كنم. قصد بارداري هم دارم طي سه ماه آينده. پس اون سنگ چي بود ؟؟ چطور ميتونم مطمئن شم؟ و اين التهاب چيز نگران كننده اي نيست؟؟😞😞😞😞😞 من قبل تي يو ال هم از شما سوال كردم. و شما هم گفتيد سريع تي يو ال بايد بشي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين سنگ كليه را خفه ميكند بايد سريعا درمان شويد فيلم سنگ حتلب كن در سايتم را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
    2. تصویر کاربر مينا شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      آقاي دكتر رفتم تي يو ال شدم. سنگ ديده نشده دوبار تا كليه رفتن بالا سنگ ديده نشده گفتن التهاب بوده.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      پس مهم نيست
    4. تصویر کاربر مينا شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      يعني ممكنه خودش دفع شده باشه بدون هيچ علائم درد و سوزشي؟ يا ممكنه از اولم سونو اشتباه سنگ ديده ؟ 😞
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله
    6. تصویر کاربر مينا شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون🙏🏻
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد
    جناب دکتر ممنون از پاسخ قبلیتون با کد پیگیری r69wn465286 میخواستم بپرسم سرنوشت مایع منی و ترشحات که دو سال از ازبدن خارج نشده چه میشود آیا این مورد برای بدن و سلامت دستگاه تناسلی و مجاری ادراری مشکلی بووجود نمی آورد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اصلا بيخودي نگراني
    2. تصویر کاربر وحید شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر جان خیلی ممنون از لطفتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    بنده 6 سال ازدواج کردم .5سال که اقدام می کنیم ،دکترهای مختلفی رفتیم .همسرم هیچ مشکلی ندارن ،خودم مشکل واریکوسل داشتم که 4سال پیش عمل کردم .داروهای مختلف ویتامین وکلومیفن مصرف کردم ،همسرم هم داروهای مختلف تقویت تخمدان مصرف کرده اما همه بی نتیجه بوده .یک سال ونیم پیش توسط شما ویزیت شدم که دارو دادید کلومیفن ویتامین ای وچند تا داروی دیگه که اثری نداشت بعد دچار زخم معده شدم که دکتر گفت به خاطر داروهاست.با اینکه همسرم مشکلی نداره هر دکتری میریم به ایشون دارو میده ،امکانش هست این آمپول هایی که دکترها به همسرم تجویز می کنن برای من هم تجویز بشه واثر داره ؟چون شنیدم اثر آمپول بیشتره ؟برادرهام هم مشکل من داشتن که با زدن آمپول بچه دارشدن ...یا پیگیر عمل آی وی اف بشیم .هر دکتری هم میریم میگه چون همسرت نرماله ومشکل تو هم حاد نیست واسپرم داری اما مورفولوژی وسرعتش خوب نیست عجیبه که تا به حال بچه دار نشدید. این هم آخرین آزمایشی که در رویان دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      تنها را درست اقدام ايوي اف است
  • تصویر کاربر Kiana شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    Rozeton bkheyr
    HMsare bande yek meghdR alateshun b samte pain Kham shude ehsas mikunm alate ishun a noe alate pRde dare mikham motmaen bshm k alateshun PRde Dre Ya na.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      عكس كاملا سالم است وهيچ اققدامي نميخواهد
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام،چند وقتیست وسواس زیادم باعث شده حس کنم درحالت نزدیک به انزال یا شق شدن کامل آلتم رو به بالا کج میشود البته نه درد دارم نه سوزش وغیره فقط از لحاظ ظاهری دچار پریشانیم شده لطفا راهنماییم کنید ایا طبیعیست که در حالت تحریک کامل آلت سفت و رو به بالا متمایل شود لطفا جوابی کامل بدهید خیلی نگرانم کرده در ضمن 23ساله و مجرد هستم رابطه ای هم نداشته ام

    لطفا زودتر پاسخم را بدهید مچکرم

    جناب دکتر خواهشمندم ازتون جوابی بدید بفهمم طبیعیم یا نه بخدا با یک جمله عمل نمیخواهد همچنان در استرس بسر میبرم تورو خدا درچند خط من را ازاین پریشانی بیرون بیاورید خیلی چشم انتظار جواب خوب مانده ام تورو خدددددددددددا نجاتم دهیدددددددددددد از این نگرانییییییییی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من نياز له هيچ عملي نيست
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    جناب دکتر تو رو خدا جواب دلگرم کننده تری به من بدهیددد با یک جمله کوتاه که بنده بعد 48 ساعت در استرس مانده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      معيار اين است كسي كه نميتواند دخول كند بايد عمل كند خودت قضاوت كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب