اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علي جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با سلام،اگر خانمي سكس از مقعد با شخص ناقل ويروس زگيل تناسلي داشته باشه،با نمونه پاپ اسمير ميشه متوجه شد به مبتلا شدنش؟و دوم اينكه اين ازمايش بعد از چند وقت از نزديكي بايد انجام بشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نه پاپ اسمير براي گردن رحم است
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام .سی و چهارسالمه دو روز پیش با درد در سمت چپ و زیر شکم به دکتر مراجعه کردم ازم سونو گرفتن میخاستم اقای دکتر ببینن و بگن چیز مهمی هست و درمان خاصی لازم داره یا نه ممنونم
    1. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.چرا جواب نمیدین.لطفا جواب بدین خواهش میکنم
    2. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.اقای دکتر دیشب یه سونو ازم گرفتن که کاملا با سونو اولی متفاوته .عکسشو براتون میفرستم .نمیدونم به کدومشون اهمیت بدم.میترسم درد پهلو راستم از کلیه باشه لطفا راهنمایی کنید خواهش میکنم زود جواب بدین.دو روزه منتظر جواب هستم
    3. تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چرا کسی جواب سوال منو نمیده الان سه روزه .پس چرا نوشتین کمتر از بیست و چهار ساعت جواب میدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اينها نياز به درمان ندارد اگر اوره وكراتينين طبيعي باشد درمان نمخواهد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام پسری دارم 6سالش تموم شده موقع که بدنیا اومد متخصص اطفال گفتند چون جاش تو سکوت تنگ بوده بیضه هاش داخلش شکمش مونده یک سونوگرافی انجام بدید 40روزگیش یک سونو انجام دادیم مشخص شد که بیضه هاشمی بیرون هستند یعنی مشکلی ندارن الان که 6سالشون هست بیضه سمت چپ خیلی بزرگتر از بیضه سمت راستش هست میخام بدونم طبیعی است یا؟خواهش میکنم جواب بدید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد حتما ببينم ومعاينه شود
  • تصویر کاربر مهدي جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 4593 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر، من 29 سالم هست و بزودي در حال ازدواج هستم، يك سوال دارم. با توجه به اينكه شغلم حسابرسي و با استرس همراه است، در مواقع استرس بدون راست شدن آلت تناسلي، خود به خود خروج مني بوجود مياد فقط با يه خورده لرزش بدن. مي خواستم ببينم علتش چي و آيا درمان خاصي احتياج داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      مهم نيست نگران نباشيد
  • تصویر کاربر جابر جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام من تو فوتبال آرنج یکی خورد بالای مثانه م بالای بیضه چپم ورم کرد رفتم سونوگرافی دکتر میگه واریکوسل شدید داری باید سریع عمل کنی قبل از ضربه هیچ علایمی از واریکوسل نداشتم و داخل کیسه بیضه هام اصلا هیچ گرفتگی وجود نداشت 25 سالمه چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد ببينم
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    کجی آلت تناسلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      فرستادم داخل ربات.مجدد ارسال میکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      جهت عمل با شماره٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    درتاریخ11295 برای مشکل مثانه سونوگرافی کردم درجواب نوشته کیست ساده کورتیکال به قطر 35میلیمتر در پل فوقانی کلیه چپ دیده شد.سوال اینست :برای درمان چه اقدامی باید بکنم‌ ؟؟
    آیا نیاز به عمل دارد یا درمان دارویی میشود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چون سرطاني نيست عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 871 مشاهده پرسش
    Mohammad:
    سلام دوباره خدمت شما آقای دکتر. گفته بودین آزمایش اسپرم رو براتون بفرستم . بنده همون طور که گفتم حدود 3 سال پیش جراحی واریکوسل چپ داشتم و پارسال هم آزمایش دادم. در مورد تورم رگ ها نگران بودم که گفتین طبیعی هستش.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام خوب است
  • تصویر کاربر عباد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام وسپاسگزار ازوقت گرانبهایی را که برای بیماران اختصاص میدهد جناب دکتر بیش از دوسال است که تکرر ادرار دارم تمام آزمایشهای خون وادرا نرمال میباشد ام ار ای از قده هیپو فیزانجام دادم سا لم بوده سونوگرافی از کلیه انجام دادم سالم بوده پروستاتم 1/12 بوده آزمایش سرطان منفی بوده پزشکان محترم دونوع دارو برای من در نظر گرفتن یکی سولیفاسین سوکسینات ودز مکس که هر کدام از این داروها را استفاده میکنم جواب میگیرم وخوب میشم ولی بدنم مقداری پوف میکند طورری که عصرها کفش برام تنگ میشود وروی پشت پاهایم سوزش دارد ،درضمن هرموقع بدون استفاده از هر داروئی وقتی مجبور بودم مدتی ادرارم را نگهدارم همین اتفاق برام پیش می امد وبدنم مقداری پوف میکرد مشابه حال که اخیرا خوردن دارو راشروع کردم ،خواهشمندم مرا راهنمایی بفرمائید از لطف شما بسیار سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      داروي موثر ولي عارضه هم دارد دوزش را كم كنيد
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پزشک محترم
    همسرمن واریکوسل دارند و برای عمل روش میکروسر جی را ترجیح میدهند و از شما خواهشمندم در شیراز یکی از همکارانتان را که برای چنین عمل هایی که خبره هستند را به ما معرفی کنید.ما در شهرستانهای فارس هستیم اگر امکانش هست همراه با آدرس باشد.ممنون
    1. تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکتر لطفا جواب من را بدهید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام من ازمعرفي شرمنده ام به علت عواقب احتمالي
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب