اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام ، یک توده سفت و دردناک ( با لمس کردن توده درد احساس میشود ) روی بیضه سمت راستم احساس میکنم ، توده به اندازه حدوداً یک نخود است ، میخواستم بپرسم ممکنه توده سرطانی باشه چون خیلی نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر نيما چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام
    مدتي است فشار ادرار من كم شده ولي قطره اي نيست
    گاهي احساس درد در ناحيه لگن و ران راست دارم
    حدود دوماه ال كار نيتين براي ورزش استفاده كردم وهنگام ورزش زياد عرق ميكردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به نظر من مهم نيست
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    با سلام
    شخصى با سن ٣٧ سال كه به دلايلى آزمايش اسپرم رو بعد از تقريبا ٨ روز نزديكى انجام داده، نتيجه تحرك اسپرم او 53 و هفتصدم مى باشد. آيا اين عدد مناسب مى باشد يا نه؟!
    متشكرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد عكسش را ببينم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی ممنون بابت وقتی که در اختیار بنده میذارید راستش دکتر من 23 سالمه و از بلوغ به بعد اشتباهاتی که انجام دادم باعث شده که الان بیضه و آلت تناسلی به قدری کوچک شده که شبیه یه بچه پنج ساله میمونه راستش دلیل مالی و اطلاع نداشتن از بیماری همیشه منو ترسونده بود ک بخواهم کاری کنم یا دکتر برم نمیدونم الان چکار کنم . توروخدا کمکم کنید بتونم دوباره سلامتیم رو بدست بیارم خدا حفظتون کنه دکتر . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد چكاب هورموني انجام دهيد
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    جوانی 27ساله هستم که التم هنگام نعوظ انحراف وقوس به سمت پایین دارد؛تا حالا رابطه جنسی نداشته ام واسترس دارم که این انحراف به سمت پایین در رابطه دچار مشکل شود.در اینترنت خواندم که با عمل جراحی درست میشود.خواستم بپرسم که پس از عمل طول آلت تغییر نمیکند؟؟؟ایاباعمل درست میشود وعوارض ندارد؟؟هزینه عمل چقدر میشود؟؟؟؟
    دراخر ازشما پزشک محترم خواستارم پیشنهاد خود را به بنده ابلاغ فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      زياد نبست عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    سلیمیان هستم از اصفهان
    من سال65 از ناحیه کمر و کلیه چپ بر اثر اصابت ترکش مجروح شدم پس از مداوا حدود ده سال بعد شروع به تولید سنگ نمود که اوایل چون کوچکتر بودند دفع میشد ولی الان حدود نیم سانتی تا دو و نیم سانتی تشکیل میشه دو مرتبه هم. با. لیزر شکسته شده ولی چون از ناحیه پا هم نقص و مجروحیت دارم امکان دفع کامل آنها انجام نشد و نمیشه شما چه روشی را پیشنهاد میدید ضمنا سنگها هم از نوع پروتئینی هستند
    ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد عكس سيتي اسكن كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی سلام و عرض ادب
    من سرطان پروستات داشتم که فروردین امسال جراحی شدم
    میخواستم ببینم نیاز هست تحت کنترل باشم یا بیماری کامل ریشه کن شده؟
    و اگر نیاز هست چکارهایی باید انجام بدم
    یک دنیا سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد تحت نظر دكترتان باشيد
    2. تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر جان متاسفانه فعلا دسترسی به دکتر نداریم
      اگه میشه لطف کنید بفرمایید برای کنترل چکار باید بکنیم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد ازمايشPsa بدهيد
    4. تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      با عرض پوزش فراوان از اینکه وقتتون را میگیرم
      اگه psa در آزمایش نرمال باشد یعنی مشکلی وجود ندارد؟ یا نیاز به کنترل های دیگر هم هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نه هر ٦ ماه تكرار
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    آزمایش sa داده ام
    Motility 60
    Progressive50
    Non progressiv 10
    Immotile 40
    Concentration 40
    Total count 72.000
    Morphology
    Abnormal 98
    A head 98
    Aneck 3
    Atail10
    Wbchpf<1 سنم 46 سال هست.14 سال پیش یکبار بچه دار شدم الان برای بچه دوم 4 ماهه که اقدام کردم و موفقیت آمیز نبوده
    آیا با این آزمایش میتونیم طبیعی بچه دار بشیم یا نه؟
    چه راهی برای بارداری سالم و سریع داریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      در كل قابل قبول است
  • تصویر کاربر پیمان چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    Mortazavi. Z:
    باسلام واحترام مردی 44ساله ام که ازاول ازدواج تاکنون قوام کافی قبل ازنزدیکی موقع ارکشن درالتم ندارم ودچار انزال زودرس نیزهستم. ازداروهای ضداضطراب وسیلدنافیلد ومواردمشابه استفاده کردم ولی ناراضی ام وهمسرم نیزارضاء نمیشود.دوفرزنددارم. چنانچه راهنمایی فرماییدممنون میشوم .اصفهان زندگی میکنم درصورت نیازبه ویزیت خدمت میرسم.باسپاس Mortazavi. Z:
    باسلام واحترام مردی 44ساله ام که ازاول ازدواج تاکنون قوام کافی قبل ازنزدیکی موقع ارکشن درالتم ندارم ودچار انزال زودرس نیزهستم. ازداروهای ضداضطراب وسیلدنافیلد ومواردمشابه استفاده کردم ولی ناراضی ام وهمسرم نیزارضاء نمیشود.دوفرزنددارم. چنانچه راهنمایی فرماییدممنون میشوم .اصفهان زندگی میکنم درصورت نیازبه ویزیت خدمت میرسم.باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد ازنظر نشت وريدي بررسي شويد
  • تصویر کاربر عبدالرضا چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید برای عمل سنگ شاخ گوزنی کلیه چپ حدود شش سانت ایا پی سی ان ال جوابگوست هزینه ومدت نقاهت و عوارض عمل چیست بنده سی و نه سال دارم درکدام بیمارستان عمل انجام میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بيائيد حضوري صحبت كنيم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب