اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    باسلام بنده پس از چکاب کامل جواب کل آزمایشها یم طبیعی و نرمال بود بجز دیده شدن خون به مقدار 2+ در ادرار ph5 که بعد ازسونوگرافی کلیه ومثانه پروستات جواب قطرطولی کلیه راست 115 میلیمتروکلیه چپ 114میلیمتر وضخامت پارانشیم سمت راست 17 وسمت چپ 18 میلیمتر است . یک کانون اکوژن با سایه خلفی به قطر 6.8 میلیمتردرحدودپل تحتانی کلیه چپ دیده شده که سنگ رامطرح میکند .
    علایمی از اتساع درسیستم جمع کننده دو طرف مشاهده نشد ضخامت جدارمثانه طبیعی پروستات 34*23*35 میلیمتر ابعادو15سی سی حجم واکوی پروستات یکنواخت می باشد .
    سن من 40 سال قد 189 وزن 88 کیلو بدون سابقه هیچ گونه بیماری وناراحتی کلیه و ارثی رنگ ادرار اغلب زرد روشن شفاف یا بیرنگ می باشد .
    سوال ازخدمت شمااینکه آیا سنگ کلیه دارم وبرای درمان آن کارخاصی بایدانجام دهم یاخیر وهمچنین که درچندروزاخیرشروع به خوردن سنکل وعرق خارشترنموده ام ؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اين سنگها درمانش سنگ شكني است
  • تصویر کاربر امیرمسعود شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    از شهرستان تماس میگیرم
    آیا با ارسال عکس امکان تشخیص اینکه به عمل نیاز هست میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      نياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام. بنده واریکوسل گرید2 دارم ولی دردی در ناحیه بیضه ندارم و چند روز اخیر سونوگرافی و آزمایش اسپرم داده ام میخاسم تصویر جواب آزمایش و سونوگرافی رو براتون بفرستم ببینم نظره شما چیه.؟آیا احتیاج ب جراحی هست؟چون در حال حاضر شرایط عمل ندارم.لطفا راهنماییم کنین و هزینه عمل لاپاراسکوپی با دفترچه نیروهای مسلح تقریبا چقدر است؟.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اول بايد معاينه شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر کرمی، من 18 سال سن دارم و به زگیل مقعد دچار شده ام و پیش دکتر متخصص پوست رفته ام و کرایوتراپی برایم نوشته که یک جلسه رفته ام و جلسه دوم را یک هفته دیگر وقت گذاشته اند با وجود این من خیلی نگرانم که درمان طولانی شود و به نتیجه هم نرسم خواهشمندم راهنمایی بفرماید تا زودتر به بهبود یابم. متشکرم از لطف شما. آقای دکتر آیا واکسن ویروس تناسلی در ایران هست و با واکسن این ویروس از بدنم خارج میشود .متشکرم.
    1. تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۲۷ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر جواب سوال من را ندادید؟
    2. تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام خدمت آقای دکتر کرمی سوال من مطلب بالا است لطفا" جواب دهید.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام. من دوسال پیش توسط شما عمل فتق بیضه انجام دادم و تاکنون مشکلی نداشتم اما مدتی است در ناحیه عمل جراحی انجام شده و بالاتر و حوالی آن دردی شبیه به کشیدگی عضلات و احساس سنگینی دارم و هنگامی که پای خود را باز می کنم دردی در کشاله ران هم حس می شود. آیا فتق دوباره عود کرده و نیاز به جراحی مجدد است؟ در ضمن تورم مثل فتق قبلی در آن ناحیه وجود ندارد و شکل ظاهری تغییر نکرده است. البته بگویم این درد در حین دویدن و پس از آن بیشتر شده و صبحها که از خواب بیدار می شوم کمتر است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اين درد طبيعي است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2090 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    وقتتون بخیر
    جناب دکتر من چند وقته دو طرف کشاله رانم تا نصف ران پام (گاهی) درد میکنن ! همینطور مثانه هم گاهی درد دارم و بیضه ها هم کم و بیش بعضا درد مبهم دارم !
    در کنار همه اینها مبتلا به بواسیر هم هستم ! 22 سالمم هستش
    این چند مدت مسائل عصبی هم داشتم و کلی ازمایش و اینا دادم برا موارد مختلف جسمی که خدا روشکر مورد حادی نبود
    حقیقتا دیگه برای این مورد بریدم که باز برم دکتر و بیمارستان و ....
    میخواستم بدونم ممکنه بیماری حادی باشه یا خیر !
    در ضمن ازمایش Afp رو هم دادم
    1. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۶ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      بعد گاهی اوقات (خیلی کم اتفاق میوفته) که مجاری ادراریم سوزش میگیره بخصوص انتهاش ! بعد حموم بیشتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      شما از نظر من سالميد ودرمان نميخواهد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ندا یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر سلام خسته نباشيد.
    جواب آزمايش پدرم كه ٧١ ساله هستن نشون داده كه تومور بدخيم وجود داره.
    عكس جواب آزمايش رو براتون إرسال كردم.
    يعني چطور ميشه؟
    چكارًبايد بكنيم؟ واقعا از جوابتون بي اندازه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      كانسر پرويتات است وبايد اگر فلبشان خوب باشد عمل كنند
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام . لطفا نظرتون رو درمورد آزمایش بفرمایید . دکتر همسرم گفته خوب نیست و حتما باید پیگیری کنم . چه اقداماتی لازم است انجام دهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ديدم خوب است
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون . ولی چرا متخصص زنان گفته باید جهت معاینه نزد دکتر متخصص ناباروری برم . یعنی نیازی نیست ؟ سه ساله ازدواج کردم سه ماهه جلوگیری نمیکنیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      طبق قانون بايد حد اقل ٦ماه اقدام كنيد اگر نشد در خدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امين شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام.من مشكل كجي آلت تناسلي دارم.ميخام بدونم با عمل بطور كامل رفع ميشه يا اگ رفع بشه عوارض بعداز عمل دارد يا ندارد. اثر بخيه دارد يا ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز،پسر من 45 روزه هستش، روز 6 ام تولدش ختنه کردیم که متاسفانه بخیه ای که دکتر زده بود مجرای ادرارشو گرفته بود و نمیتونست ادرار کنه که بعد از برداشتن بخیه و سوند گذاری ادرارشو تخیله کردن،بعد از حدود یک ماه دیگه متوجه شدیم نوک آلت تناسلیش تنگه و پیش دکتر اورولوژی بردیم که در مطب نوک آلت رو بزرگتر کردن و خواستن سوند بزارن تا ببینن که باز هست یا نه ولی بازم متاسفانه تا یک سانت بیشتر سوند نرفت،ولی جواب سونو هم نشون داد که هیچ مشکلی نداره و کلیه و مثانه سالم هست و تخلیه مثانه هم خوب انجام میگیره،فقط فولیکول چربی 1_2میلی متری در کلیه هاش دیده شده که گفتن چیز مهمی نیست،حالا نمیدونم چیکار کنیم این تنگی مجرای ادرارشو و اینکه چرا سوند بیشتر از یک سانت وارد نمیشه،در حالیکه جیش میکنه و همیشه پوشکش خیس خیسه,الان نمیدونم وقتی گریه میکنه به خاطر ادرار کردنش هست یا به خاطر کولیک هستش!!ازتون عاجزانه خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد معاينه كنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب