اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده 34 سال سن دارم ومشکلم این است که مثانه ام کامل تخلیه نمی شود و بعداز رفتن به دستشویی دوباره با راه رفتن یا خم شدن چند قطره ادرار از من خارج می شود و چند سال است که مشکل دارم و از نظر معاینات پزشکی سالم بوده ام لطفا جهت درمان راهنمایی بفرمایید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    مشکل من در این آزمایش که ارسال میکنم چی تشخیص میدهید.
    خانومم در هفته پنجم دو بار بچه اش قلبش تشکیل نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      مشاوره ژنتیک انجام دهید
  • تصویر کاربر لادن چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند روز پیش سونوگرافی کامل از شکم انجام دادم .و به طور اتفاقی متوجه شدم دچار هیدرونفروز کلیه چپ شده ام.تا الان درد زیادی نداشتم . و به هیچ وجه فکر نمی کردم که کلیه هایم دچار مشکل شده است .بعد از مراجعه به دکتر بهمن پیران ویسه ایشان سی تی اسکن اورژانسی تجویز کردند . که در سی تی اسکن علت گرفتگی حالب مشخص نشد.ولی کلیه دچار تورم شدید می باشد.من سابقه سنگ کلیه داشتم.که آخرین باری که سونو کردم(حدوده2-3 سال پیش) سنگریزه کوچکی در کلیم بود که دکتر گفت چیزه خاصی نیست.الان دکتر دستور ivp داده. و تشخیص دکتر این بوده که من مادرزادی تنگی حالب داشته ام. ولی برای من سوال است که اگر مادرزادی این مشکل را داشتم .چرا تا کنون طی سونوگرافی های سالهای پیش این موضوع دیده نشده؟ و آیا ممکن است سنگی در مسیر حالب قرار گرفته باشد ولی در سونو و سی تی دیده نشود؟آیا در ivp امکان دیدن سنگ وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیزاده یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام من 36 سالمه برای چکاب سونوگرافی کردم که در مورد پروستات اندازه آن 53 در 38و 26 و میزان 28cc آمده است و عنوان شده است در زون بطن راست اکوژن با اندازه 23 در 18 بدو سایه خلفی دیده میشود خواستم ببینم این نشانه سرطان پروستات هست در ضمن در هنگام ادرار کردن مشکلی ندارم فقط یکسری حالت تکرر ادرار دارم 6 بار در روز و گاهب درد در بیضه چپ آزمایش خون و ادرار دادم PSA=0.45و free psa=0.11
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه اصلا نگران نباشید
  • تصویر کاربر حشمت چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    باسلام. بنده 53 سالم هست هیچ مشکلی ندارم واهل ورزشم. تست سالانه دادم سونوگرافی پروستاتم41سی سی هست گفتن کمی بزرگه ودر موقع ادرار چندان مشکلی نیست. ایا با دارو و قرص کم میشه یا باعمل.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر شهاب چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما من طول التم 12سانته در حالت نعوظ و18سال سن دارم البته قدم هم ک تو دوران بلوغ بودم خیلی دیر رشد کرد ولی قدم ب رشد کافی رسید خواستم ببینم ایا لازمه به پزشک مراجعه کنم یا امکان مثل قدم رشد کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر يوسف چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام
    الت تناسلي من اصلا استخواني نيست ودر حالت غيرنعوظ خيلي كوچك ونرم است لطفا من راراهنمايي كنيد
    سن من ٣٠سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبدالرضا پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    قای دکتر سلام سن53 بزرگی پروستاد طبق سونوگرافی وآزمایش خون پیوست به دکتر مراجعه کردم ولی دارویی که تجویز کرده گویا با بزرگی پروستاد رابطه ای ندارد مثل قرص آلوکیم100 وپروترال0.4 و افلوکساسین 200 وسلکسیب 100 مصرف بعضی از داروها برای شیمی درمانی است استرس ونگرانم خواهش می کنم راهنمایی فرمایید چه کار کنم اگر صلاح بدانید حضورن بیایم خدمتتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نیاز به دارو ندارید قطع کنید
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر
    خواستم بگم بنده 30سالمه و در سن 10 سالگی بیضه چپ بالا بود و عمل انجام شد و پایین اومد خواستم بدونم واسه بچه دار شدن مشکلی پیش نمیاد ممنونم اگر زود بهم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حميدرضا چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد. مرد، مجرد، ٣5 ساله
    خواهشمندم با توجه به جواب ازمايش ذيل بنده را راهنمايي فرماييد. با تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب