اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر حدود دو ماه هست دچار
    سوزش نوک الت تناسلی شدم به طوری که تو طول روز یه ساعتایی میاد یه ساعتایی اروم میشه .خسته شدم. قرص سیپروفلاکسین و مترونیدازول مصرف کردم اما خوب نشدم .ازمایش کشت ادرارم منفی بود. واسه درمان سوزش ادرار چی کار کنم؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      این نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام قرص های fertil aid for menmotility boostcount boost تا چه اندازه توی افزایش قدرت باروری و حرکت اسپرم و شکل ظاهری و تعداد اسپرم تاثیر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      فقط ۱۰ در صد
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با عرض سلام دکتر عزیز
    شرمنده مزاحمتان شده ام، بنده دیروز سونوگرافی دادم بعد دکتر گفت حتما به یک دکتر کلیه نشان دهید و منم بخاطر موقعیتم تا شنبه نمیتونم به دکتر مراجعه کنم خواهشا اگر امکانش هست جواب مرا بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست فولنس زیاد نیست
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام لطفا آزمایش همسرم را قبل و بعد از عمل واریکوسل بررسی و علت ناباروری و سقط ها را مشخص کنید ونحوه درمان با دارو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      حرکت کم است تگر طبیعی نشدید باید ایوی اف کنید
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام
    44 ساله هستم 4ماه قبل مشکل تخلیه ادرار داشتم آزمایش psa دادم . 6.93 بود. برایم 90 عدد اومنیک0.4 روزی یک عدد و بمدت34 روز تاوانکس روزی نصف قرص تجویز کردند. بعد از یک ماه psa عدد 4.15 شد و بعد از سه ماه 4.4 و بعد از 5 ماه 4.2 شد. الان مجدد 3ماه اومنیک تجویز کرده اند و رفتن یک روز در میان داخل جوزی آب داغ. بنظر شما چکار باید بکنم. لطفا راهنمایی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      بهتر است mrsانجام دهید
  • تصویر کاربر sara دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام.
    خانم متاهل هستم.سن ۲۷ سا ل.۸ ماه قبل به عفونت شدید مثانه مبتلا شدم ادرار همراه با خون غلیظ و مواد غلیظ سفید دفع میشد بعد از درمان تا به حال ادرار قطع و وصل میشود اخر ادرار را باید با زور زدن دفع کنم در مجرای ادرار موقع زور زدن تیر میکشد و کمی ادرار در مثانه باقی می ماند.در این ۸ ماه ۳ مرتبه به عفونت مبتلا شدم هر بار یک باکتری جدید.در تست نوار مثانه ؛در تست يوروفلومتري با سوند بزرگ باقیمانده ادرار را تخلیه کردن وارد کردن سوند با درد و سوزش زیاد بود و به زور سوند را رد کردند و بعد از تخلیه تست سيستومتري را انجام دادن نتیجه تست گفتن در مثانه ادرار باقی مانده است.
    دلیل قطع و وصل شدن ادرار و اخر ادرار را با زور زدن دفع کردن و باقی ماندن مقداری ادرار در مثانه چیست؟
    دلیل این که مرتب به عفونت مبتلا میشوم چیست؟
    ایا با وجود این که سوند با درد و سوزش زیاد رد شد من به تنگی مجرا مبتلا شده ام یا این که رد کردن سوند باعث تنگی مجرا شده است بعد از تست در ادرار خون ندیدم؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      باید متیجه تست را ببینم
  • تصویر کاربر حميدرضا دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    وجود خون در ادار، به پيوست ازمايشات ارسال ميگردد.
    تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      جای پگرانی نیست ولی سیستوسکوپی باید شوید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    وجود خون در ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نتیجه خوب است جاینگرانی نیست
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقای کتر،من2 سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم،از روز بعده عمل اپیدیدیم چپو پای چپم بشدت درد میکنه ،عملم هم با بیهوشی انجام شد،این درد ها ب صورتی هس ک نمیتونم کارای عادیو هم انجام بدم، دو سال هس ک هر روز این دردو تحمل میکنم هر دارویی هم خکردم خوب نشدم.سونو هم انجام دادم واریکوسل چپم عود کرده اپیدیدم هم کاملا عادی هس ،میگن درد ب واریکوسل ربط نداره،ازمایش اسپرم هم انجام دادم کاملا نرمال هس،لطف کنین منو راهنمایی کنین ک درده پا و اپیدیدیم از چی هس و چیکار کنم ک خوب بشم.بعضی از دکتر ها هم میگک عمل لازم نیس منم نمیتونم تحمل کنم این دردو.میخام عمل کنم تا شاید خوب بشم چون ب هیچ وجه خوب نمیشه این دردم. اقای دکتر کیست روی اپیدیدیم چپ دو تا هس ک دست هم میزنم درد داره طرف راست درد نداره.میشه اون کیست هارو برداشت.اگه کیست ها برداشته بشن تو کاره اسپرم تداخلی میشه؟؟ممنون میشم راهنمایی کنید ک عمل کنم من یا ن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم
  • تصویر کاربر sara دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.پزشک من گفتن سیستوسکوپی و تست نوار عصب مثانه انجام بدم .
    ایا سیستوسکوپ و وارد کردن سوند بزرگ برای تخلیه ادرار در مجرا باعث تنگی مجرا میشود؟
    در چه شرایطی من متوجه میشوم به مجرا اسیب وارد شده؟
    اگر تست ها بدون خون ریزی بود اما با درد و سوزش زیاد بود در چنین شرایطی ؛ایا اسیب به مجرا وارد شده یا اینکه حتما باید با خون ریزی باشد؟
    ممنون از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      در مطب بنده دقیق ترین نوار مثانه انجام میشود۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب