اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    با سلام. مبخواستم بدانم که آیا چین و چروکهای ایجاد شده در پوست آلت تنایسلی که دراثر ختنه ایجاد شده اند و پاپول آلت تناسلی قابل درمان هست یانه ودر صورت درمان روش یا داروی آن چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بیخیال انها شوید
  • تصویر کاربر بي دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام
    ايا اگر شخصي معمولا نعوظ صبحگاهي بين 4 تا 10 دقيقه (گاهي سفت و گاهي متوسط بين 1 تا 4 بار در شب) داشته باشد امكان دارد مشكل نشتي وريدي داشته باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه در مشکل نشتی الت سفت نمیشود
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام. من مبتلا به اچ پی وی نوع 6 و 11 هستم . با نامزدم معاشقه داشتم ولی الت تناسلیمون به هم برخورد نکرد . البته با دست با همدیگه تماس داشتیم . ممکنه ویروس از الت تناسلیم به دستم و بعد به نامزدم منتقل بشه . خیلی نگرانم . با تشکر از روی لباس زیر ایا منقل میشه یا اینکه اون به الت تناسلیم دست بزنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر ،مدت دو ساله که میل جنسی من خیلی کم شده و موقع نزدیکی هم آلت من بسختی راست میشه و خیلی زود هم انزال پیدا میکنه.خواهشا اگه داروی خاصی هست که بهم کمک میکنه بمن معرفی بکنین .ضمنا من از داروهای تحریک کننده ویاگرا هم به دفعات استفاده کردم .این دارو کمک خیلی خوبیه ولی عوارض بعدش خیلی بده(پف شدید زیر چشم، سرگیجه)
    بخاطر همین دنبال یه درمان اساسی هستم.ممنون میشم کمکم بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      چاره ای جز مصرف همان داروها نیست
  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    من در هنگامی که آلت تناسلیم سفت شده بود یه حالتی مثل قولنج گرفتم که ناگهان صدای تقی داد و یک دفه شل شد و دور و اطرافش ورم کرد و یه مقدار انحرافش بیشتر شد ، ولی دردی الان که حدود 3 ساعت گذشته ندارم و یه مقدار هم از ورمش کم شدن ولی اثرات خون مردگی خفیفی فقط دور آلتم دیده میشه ، به نظر شما چقدر میتونه حاد باشه ، آیا شکستگی اتفاق افتاده واینکه نیاز به عمل پیدا خواهد کرد؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      به احتمال زیاد شکستهاید سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حسين یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلامت خدمت اقاي دكتر
    در ناحيه تناسلي من تبخال ميزند و به مدت هشت تا ده روز بعد خوب ميشود
    و اكثرا در مواقعي كه دچار استرس ميشم يا خيلي خسته هستم اين جور ميشم
    و هيچ گونه تب يا سردرد و احساس ضعف در موقع تبخال ندارم
    و ميخواستم بدونم اگر بخوام برم به پزشك مراجعه كنم به چه تخصصي از پزشكان در رابطه با اين مسئله بايد مراجعه كنم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    20سالمه ومجردهستم،از دی ماه پارسال ادرام منحرف میشه به چپ وراست،بهداشت خیلی رعایت میکنم..حتی تو سرکه وبتاتین واب ولرم میشینم اماکامل خوب نشدم ومخصوصا نزدیک پریودم شدید میشه
    خسته شدم واقعا
    ایا باعمل خوب میشم؟
    از نظرروحی هم مشکلی ندارم
    ولی دارم از این موضوع رنج میبرم ارزوی مرگ میکنم
    توروخدا بگین چیکارکنم؟
    دکترهم رفتم گفتش طبیعه ،خیلی عصبی و ناراحت شدم چون اصلا طبیعی نیست
    ممنون میشم منو از این جهنم نجات بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام احتمال زیاد مجرا تنگ است وباید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر عظیما یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت استاد محترم جناب آقای دکتر کرمی. پدرم 80 ساله هستند و اخیرا دچار bph شده اند و طی دو مرجله سونداژ به مدت 14 روز و درمان با ریلاکسانهایی همچون فیناستراید و پروترال و سپس خروج سوند ، متاسفانه بازهم دچار رتانسیون ادرار شدند و نهایتا نظر ارولوژیست بر انجام جراحی است. سوال و دغدغه ی اینجانب این است که انجام بیهوشی و یا بی حسی اسپاینال در این مورد با چه خطرات و عوارضی همراه است و اگر بیهوشی امکان پذیر نباشد واقعا چه راهکار دیگری هست. استدعا دارم زودتر پاسخ اینجانب را بدهید چون خود جراح هم ازین بابت تلاش بر عدم جراحی داشته و لذا دومرحله برای پدرم سونداژ انجام داده اند و صبر کرده اند و قرار است تا فردا مجددا سوند خارج شده و بررسی شود که آیا امکان تخلیه ی ادرار به طور طبیعی هست یا خیر. لطفا راهنماییم کنید. ضمنا نتایج اکوکاردیوگرافی و مشاوره ی قلب ایشان را هم خدمتتون ارسال نمودم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام هیچ وقت منی من جهش نداشته و به طور معمولی بیرون میاد به طوری که اگه دستمو جلوی آلت بگیرم منی پرتاب نمیشه تا بهش بخوره هیچ وقت در حالت استرس انزال نداشتم هیچ وقت جلو خروج منی رو نگرفتم بیماری خاصی هم از نظر جسمی یا تناسلی ندارم ۲۳سالمه اولین انزال در خواب و تو ۱۵سالگی داشتم لطفا راهنماییم کنین ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام.
    ۱۰ روزه بعد از عمل بیضه سمت چپ که پایین بود رو پایین آوردم .
    میخواستم ببینم چه مدت بعد از عمل میتونم س کس داشته باشم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب