اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بیرام پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام دکتر قبلا فرمودید عمل دوم واریکوسل انجام ندم.بیش از یکساله عمل کردم آزمایش اسپرم هم کم نشون میده قبل عمل تقریبا نرمال بودم وهمسرم هم یکبار حامله شده وسقط شده است حال به نطرتان بنده چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر عظیمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام
    من پسر 34 سال دارم
    مجرد هستم
    بالای آلتم یکم تورم دیدم که به پزشک متخصص مراجعه کردم.دردی هم در این قیمت احساس ندارم.فقط 2 سال هست که یکم متورم شده.افزایش وزن هم نداشتم طی 5 سال اخیر.
    پزشک برام سنوگرافی نوشت و واریکوسل رو تشخیص دادن. بعد از آزمایش اسپرم هم مشخص شده که اسپرم ها خیلی کند حرکت میکنند و تعداد و کیفیت خیلی کمی داره.
    سوالم اینه که
    1-من باید عمل کنم؟
    2-عوارض داره یا نه؟
    3- الان که مجرد هستم عمل کنم یا بعد از دوران مجردی عمل کنم؟
    4-اگه پشت گوش بندازم عوارض بعدش چی میتونه باشه؟
    5-بهترین نوع عمل با توجه به توضیحاتی که عرض کردم چه نوع عملی میتونه باشه؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      باید معاینه کنم با عمل میکرو سرجری عارضه کم است بهترین عمل میکروسرجری است
    2. تصویر کاربر عظیمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام مجدد.ممنون از پاسخگویی شما
      هزینه این عمل برای من خیلی مهمه
      چون دستم کاملا خالیه. بنده تحت پوشش بیمه نیرو های مسلح هستم.تمام هزینه های من را 150/000 تومان گفتن.
      ممکنه از هزینه این عمل بفرمایید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      کارهای من طبق تعرفه است
    4. تصویر کاربر عظیمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      این 2 مورد سوال من رو بدون معاینه ممکن هست پاسخ بدید؟
      3- الان که مجرد هستم عمل کنم یا بعد از دوران مجردی عمل کنم؟
      4-اگه پشت گوش بندازم عوارض بعدش چی میتونه باشه؟
      ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نیاری نیست۲-همین حدود است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    من حدود 1 هفته هست که قسمت بالای آلت تناسلیم که دست می زنم کمی درد می گیره و انگار یک رگ هست که کمی ورم کرده و سفت هست و در تصویر با خط قرمز مشخص شده با تشکر ازراهنمایی و کمک شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ساناز دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام دکتر همسر من 26سالشه و سه سالی میشه که بهش گفتن سرطان پروستات بدخیم داره خیلی ناامید شده و هرکاری میکنم راضی به دکتر رفتن نمیشه..میخواستم بدونم آیا میشه پروستاتشو کامل دربیاره تا از این بیماری راحت بشه؟دکتر اگه میشه لطفا بگین من هرجور شده راضیش میکنم بیاد پیشه شما..دکترای دیگه ناامیدش کردن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر انور دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    انور امین زاده:
    با سلام واحترام
    اینجانب مشکلی دارم ازجمله یکی از انها زود انزالی است هرچند از فلوکستین یا پروزاک خارجیش استفاده نمودم و داروی دیگری به اسمescitalopramیا داپوکستین اما اولش خوب کار میکنه بعد از مدتی بدنم با ان سازگار وتاثیر نداره حتی برای یک دقیقه .طرز مصرف دارو هم یک ساعت تا دو ساعت قبل از نزدیکی بوده حالا چکار کنم؟بعد از انزال برای دو سه روز شارژ نمیشوم هرچند از مولتی ویتامین های مقوی هم استفاده میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر
    من نزديك يكماه است كه روى كيسه بيضه هام قرمز پوست پوست ميشه سا ميخاره شب ها معمولا قبل خواب و از ديروز روى كلاهك آلت تناسليم يك خال مانند زده كه براتون با عرض معذرت مى فرستم
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر تبخال ازمایش دهید
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      مرسى دكتر
      فقط كيسه بيضه ها قرمز و بعضى موقع ها شل و بعضى موقع ها خارش دارد
      باتشكر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر مزمن است ازمایش دهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شایان دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام

    یه سوال داشتم راجب کجی الت

    الت من کج هست رو به پایین تقریبا 30 درجه ولی میترسم عمل کنم
    میخواستم بدون این رپشی مه بخیه میزنید
    هنگام نعوظ چون الت باز میخواد به نعوظ برسه و کج هست وقتی ما به زور با بخیه صافش میکنیم
    هنگام نعوظ به بخیه ها فشار وارد نمیشه ؟
    پوست بخیرو بکنه هنگام سکس؟
    چون وقتی به زور صاف شه هی میخواد به حالت کجیه خودش برگرده
    و این فشار وارد نمیکنه؟

    بعد اینکه ایا این کجی مادر زادیه؟ نیاز به عمل داره؟
    1. تصویر کاربر شایان دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      Hjhyghhj
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرجایی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    عذرمیخام اقای دکتر من چند روزه که بیضه هام دردمیکنه وهمش حس ارضاشدن دارم ودرضمن خونریزی هم دارم یعنی منی که خارج میشه کمی خونیه.ساکن اصفهان هستم.به پزشک مراجعه کردم گفته التهاب پروستات داری و قرص استرومارین 125تجویز کرده روزی یک عدد.ازمایشم قبل از این مشکلم دادم که گفته التهاب داری.بنظرتون مشکل من چی میتونه باشه بااین توضیحی که دادم؟قرصو که مصرف کردم 5روزه هیچ تفاوتی نکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      خون در منی جای نگرانی ندارد اغلب به علت مرم پروستات است وخود بخود خوب میشود
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت سرور بزرگوار جناب آقای دکتر کرمی
    احتراماً اینجانب از طریق برنامه تلویزیونی با جنابعالی آشنا شدم و حتما در آینده خدمتتان خواهیم رسید . سوال این است که با توجه به جواب پاتولوژی که به پیوست است آیا تومور احتمال عود مجدد دارد ؟ و بطور خلاصه خطر دارد ؟ و آیا این عمل از طریق لاپراسکوپی امکان داشت ؟ و کدام یک بهتر بود ؟ ضمناً دکتر جراح جناب پرفسور دکتر تقی زاده استان آ.غربی بودند با نهایت تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام من 4 ماهه عمل واريكوسل گريد2 سمت چپ انجام دادم
    چند تا سوال ذهن منو درگير كرده ممنون ميشم جواب بدين
    اول اين كه چرا بيضم يكم سنگين شده و حس ميكنم گرم شده
    ؟
    شب ها موقع خواب مثل يه بار سنگين هستش
    البته بعضي اوقات
    دوم اين ك يكم درد دارم بعد از اين ك عمل واريكوسل انجام دادم
    نميدونم طبيعي هستش يا ن
    همه چيم خوب هستش اما بعضي وقتا يكم درد دارم البته هنوز ازمايش اسپرمً ندادم
    مخصوصا وقتي كار زياد انجام ميدم

    سنم ٢٣ هستش

    بعد از عمل واريكوسل حس ميكنم يكم بيضه چپم بزرگ شده
    امكان داره هيدروسل گرفته باشم؟؟؟
    بعد از عمل بايد بيضه چپ كوچك شود يا بزرگ ؟؟
    البته من ٢ بار تماس گرفتم و منشي شما محبت كردن و وقت ندادن به من ☹️
    ممنون ميشم جواب بدين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب