اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    Amir:
    سلام جناب دکتر
    من حدود9ماهه عقد کردم و فقط تماس پوستی داشتم که دوهفته پیش متوجه ضایعه ریز در ناحیه بالای آلت تناسلی شدم که بلافاصله فریز کردم و آزمایش دادم
    عکس زگیل بعد از فریز رو باراتون ارسال میکنم و نتیجه آزمایش که تایپ 6میباشد
    حالا من چند ماه باید صبر کنم که مطمن شم کاملا برطرف شده و سرایت نمیکنه و اینکه همسرم ضایعه ندارند. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید ازمایش میدادید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام سن من 37 سال است و متاهل . به علت عفونی شدن پروستات انتی بیوتیک لووفلوکسیسین 500 روزی یک عدد مصرف کردم به مدت 40 روز و تا حدودی درد کمتر شد ولی سه روز بعد از قطع دارو دوباره درد و علائم آن عود کرده است. آیا دوباره انتی بیوتیک مصرف کنم به علت بارداری همسر مدت زیادی نزدیکی نداشتم و آیا می تواند این عامل عفونت و تورم پروستات باشد. آیا نزدیکی و خروج منی باعث بهبود می شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      قطع کنید فایده ندارد
  • تصویر کاربر جواداسكندرزاده شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشى بى ادبيه بنده آلت تناسليم كوچيكه ببخشيدشق نميشه زودانزالى دارم حس نزديكيم ندارم ده ساله ازدواج كرديم يه بچه 7ساله دارم خواهشا راهنمايى كنيدهمسرم به خاطر اين ميخواهدجدابشه 35 سالمه لطفاراهنمايى كنيد ممنون 09104951496
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید صحبت کنیم
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من کنار بیضیه بین پای راست و بیضه چیزی اذیتم میکنه مثل تبخاله زیر پوسته وقتی بهش دست میزنم احساس درد و سوزش دارم
    متورم هم شده
    مرسی دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر، وقت بخير
    بنده آزمايش اسپرم دادم براي چكاب كه به پيوست خدمتتون ارسال مي كنم، لطفا راهنمايي بفرمائيد كه بنده مشكلي براي ازدواج و باروري دارم يا خير؟
    در چند نمونه آزمايشي كه دادم كم تحركي اسپرم داشتم، يه مدتي هم پبنتوكسي فيلين و ويتامين C و ال كارنيتين مصرف كردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      حرکت پایین است بیایید معاینه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    5. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بنده سال گذشته اومدم خدممتون براي معاينه با توجه به سونوگرافي كه داشتم و معاينه اي كه فرموديد، عنوان نموديد كه مشكلي ندارم در ضمن بنده تك بيضه هستم.
      چه راهي براي افزايش تحرك اسپرم هست؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      راهی ندارد
    7. تصویر کاربر حامد شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      در حال حاضر منعي براي ازدواج وجود دارد يا خير؟
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      منعی نیست
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4757 مشاهده پرسش
    سلام. امروز بند زیر کلاهک آلت تناسلی پاره شد و خون ریزی داره ، آیا خطر ناک هست ، باید بخیه شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بسته به شدت پارگی است
    2. تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام در صورتیکه خون ریزی قطع شده باشد اگر همین طور بماند (مانند دو تکه برآمدگی جدا از هم ) مشکلی ایجاد نمی کند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      عمسش رت بفرستید
    4. تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      متشکرم
    5. تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      و
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 840 مشاهده پرسش
    با سلام
    جواب آزمایش ادرار اینجانب شامل پارامترهای زیر بوده است، خواهشمندم تفسیر بفرمایید
    color: yellow
    APP.: Clear
    PH: 6
    Spec. gra.: 1.020
    protein: neg
    Glucose: neg
    Blood: positive +2
    ketones: neg
    Urobilinogen: normal
    Bilirubin: Neg
    Nitrite: Neg
    W.B.C 2-3
    R.B.C 3-4
    EP.cells : few
    .Mucus: Mod
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید...
    آقای دکتر من دوساله ازدواج کردم ، یک سال بعدش روی یکی از بند های انگشتم یک ضایعه گوشتی در اومده بود ، جدی نگرفتم و الان مدتیه روی سه جا از انگشتهای دیگم هم در اومده... که نمیدونم زگیل هست یا نه؟؟؟
    هفته ّّپیش رفتم تست پاپ اسمیر و hpv انجام دادم ، جواباش که اومد گفتن منفیه...
    سوالم اینه که اگه من دچار این ویروس نیستم ، پس اینایی که روی دستم در اومده چیه ؟؟؟
    ممکنه جواب تست اشتباه شده باشه ؟ و یا این که من این ویروسو دارم اما چون به گردنه ی رحمم نرسیده ، فعلا جوابش منفی شده ،..
    کی دوباره این تستو با توجه به مبلغ بالاش ، تکرار کنم؟
    ممنون از محبتتون...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      تست منفی است
    2. تصویر کاربر الهام شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون از پاسخ گوییتون...
      فقط سوالم اینه ممکنه روی آلت تناسلیم یا نواحیش زگیل داشته باشم اما چون هنوز به گردنه رحمم نرسیده ، جواب تست hpv منفی شده؟ یا اصلا کلا این ویروس توی بدنم وجود نداره ...؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      گردن درگیر نیست وفقط ان مهم است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 33 ساله هستم 4 ساله ازدواج کردم خانومم زگیل تناسلی داشت 4 سال پیش که درمان کرد الان دوباره یه دونه زده وه کرایو کرده و تست hpv pcr و پاپ اسمیر رو هم مرتب هر سال داده و خداروشکر خطری تو پاپ اسمیر نبوده و امسال چون عود مجدد زگیل داشته تست اچ پی وی داده
    اما سوال اصلی از جایی که من رابطه داشتم مسلما من هم اچ پی دارم
    و خواستم عکسی از التم بندازم بررسی بشه ببینم من زگیل دارم یا نه تو این 4 سال که نداشتم
    فقط یه ضایعه گوشتی اندازه سر سوزن در سر الت از قبل داشتم خواستم ببینید زگیل هست یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      این سریع با کرایو از بین میرود
  • تصویر کاربر ارمان شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1951 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین ممنون میشم سوالمو جواب بدین ، من بر اثر خود ارضایی مکرر و بدون استفاده مواد روان کننده دچار افتادگی و جمع شدن پوست الت شدم، به طوری ک اکثر اوقات دچار الت پنهان میشم در صورتی ک سایز من در حدی نیست که الت پنهان داشته باشم و نرماله ، ولی اکثر مواقع پوست روی التم جمع میشه و باعث پنهان شدنش میشه ، ایا راهی برای بهبود هست ؟ خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      وزنت را کن کنید بهتر میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب