اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسعودی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    آقای دکتر از ازربایجان شرقی مزاحم میشم پدر من 67سال وزن60 کیلو ما چهارماه هستش که باسی تی اسکن سونگرافی متوجه شدیم که ایشون غده لنفاوی 52میل داره دکتر آمپول دوستاکسل سه بار تزریق کردیم که اولش جواب آزمایش شد42میل دومی شد62میل سومی شد95میل بعدش دکتر داروی تنزالا80نوشته هنوذ چند روزه آیا بجز این دمان دیگه داره ممنون میشم راهنمایی کنیدباسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      نمونه برداری شده؟
  • تصویر کاربر دربانی جمعه ۱۰ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده یک هفته ای مریض بودم و بعد تقریبا 30 ساعت آب و مایعات نخوردن و بی اشتهایی و اسهال خیلی شدید در حد آب بودم
    روز سوم مریضی غروبش رفتم اورژانس بیمارستان آزمایش گرفتن جواب اوره شد 44 و کراتین شد 1.5 دکتر داخلی گفت هفته آینده آزمایش بدم در ضمن در این مدت مریضی حدود 2 لیتر سرم گرفتم به همراه مروپنم 2 گرم در کل و دگزا و دکسپنتول و کلروفنیل آمین و آپوتل و نوفن و لاکتوگام و داروی فسفومایسین
    و لوپرامید

    سونوگرافی انجام دادم هیچ مشکلی در سونوگرافی کلیه اجزای لگن دیده نشد
    بعد 8 یا 9 روز تازه مدفوع در حال شکل گیری و بصورت طبیعی دیده میشه
    البته آقای دکتر بنده بعد از 5 روز آب و مایعات و دلستر تلخ خوردن رفتم آزمایش دادم اوره در حال پایین آمدن هست ولی کراتین هنوز تغییر نکرده
    از طرفی هیچ گونه علائمی از لحاط تهوع و ورم و ... که شما توضیح داخل سایت داده بودید رو ندارم
    ممنون میشم بابت راهنماییتون ، بنده از پرسنل درمان هستم 🌹🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      نگران نباشید مصرف مایعات رو بیشتر کنید دو هفته بعد مجددا آزمایش چک بشه
    2. تصویر کاربر دربانی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      دکتر جان هیچ رژیم غذایی یا کار خاصه دیگری نیاز نیست در این دو هفته انجام بدم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      رژیم غذایی اورمیک باید از متخصص تغذیه بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم جمعه ۱۰ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر نتیجه آزمایش psa وfree psa خدمتتان ارسال میگردد لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      چند سالتونه؟ دارویی مصرف کردین؟
    2. تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      61سال دارم به مدت ده روزه هست که دارو مصرف میکنم قبل ازداروهم psa درهمین محدوده بود تصویر داروهای مصرفی درقالب فایل می‌فرستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سه ماه بعد مجددا آزمایش بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ص پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۸ سال سن دارم ازمایش psa../88
    وfree psa ./41 و freepsa/psa./47است حجمش هم ۴۲ سی سی هست لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل ساز هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      خیر اگر علائم ادراری ندارید نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر ناصر پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    با توجه به سونای انجام شده که رویت شدن سنگ کلیه و وسنگ ریز وسوزش اداری و کبد چرب چه داروی باید استفاده کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سنگ ها ریز هستند و نیاز به اقدامی ندارد اگر دردهای ادامه دار داشتید سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    یا عرض سلام و ادب،مدتیه متوجه شدم دقیقاً سر آلت تناسلی ام(از ختنه گاه به بالا)در زمان نعرظ کامل، کمی به سمت چپ کج میشه، ضمناً شبها نعوظ مکرر و نسبتاً طولانی رو همراه با کمی درد در محل ختنه گاه تجربه میکنم، ضمناً بنده ۵۸ سال سن دارم و طبق دستور پزشک روزی یکی و نصفی قرص وارزارتان ۸۰ و نصف قرص کنکور ۲/۵ مصرف میکنم، با تشکراز شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر لاله پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر سه ماهه خط باسن و دور سوراخ مقعدم خارش داره و دونه هایی مث جوش زده میترسم زگیل باشه ولی بافتش زیر پوسته و گوشتی نیس برجستگیش نظرتونو میفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      زیر واژن چند نقطه مشکوک به زگیل هست باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواستم ببینم ویزیت به صورت تلفنی هم انجام میدهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      خیر متاسفانه فرصتشو ندارم سوالتون رو همینجا بپرسید
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    با سلام بنده آزمایش psr دادم و عدد ۵.۶۳ اومد، آیا برای درمان باید عمل جراحی انجام دهم یا با تجویز دارو بر طرف می شود؟ در ضمن حدود هزینه جراحی چقدر میشود؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ام آر آی پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر صفوي چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام، اقاي دكتر براي من دوره قبل قرص وزيكر ٥ تجويز كردين براي تكرر ادراركه راضي بودم
    اينبار به خاطر سنگ كليه براي من داروهامو عوض كردين و قرص الكانف دادين كه با اون اوكيم
    و براي تكرر ادرار به جاي وزيكر قرص تولرين ٢ دادين
    اين قرص مثانه من رو خالي نميكنه و اذيت هستم و اينكه زير شكمم درد ميكنه
    امكانش هست قرص قبلي رو استفاده كنم يا براي سنگ كليه ضرر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله تولترودین قطع بشه وزیکر استفاده بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب