اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    چند سال پیش با درد بیضه به همکارهاتون مراجعه کردم و سونو گرافی دادم که زمینه میکنم.
    دکتر آزمایش اسپرم دادن که همه چی نرمال بود.
    آیا نیاز به عمل دارم؟
    ممنون میشم پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    الام کجه ودر هنگام نعوذ احساس درد دارم واینمورد در یه سال اخیر اتفاق افتاده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی ساده آلت انجام شود
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر باشه
    دکتر جان بنده ۳۶ سالمه پروستاتیت دارم توی سوال قبلی که ازتون داشتم یسری دارو دادید ممنونم اول اینکه دوره مصرف داروها چند روزه
    دوم میتونم روزه بگیرم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله میتونید روزه بگیرید تا یک ماه
  • تصویر کاربر el یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    باسلام،اقای دکتر خانم متاهل ۴۳ ساله هستم حدود یک سال میشه که احساس میکردم دفع ادرار قوی وپایداری ندارم یعنی موقع پربودن مثانه ادرار پرفشار تخلیه نمیشه و گاهی حتی باقی می ماند تا اینکه رفته رفته احساس کردم مشکل اذیتم داره میکنه و شاید گاهی رو به بدتر شدن باشه ، تا بهمن امسال رفتم سونو pvr 105 بود دکتر تیزانیدین نوشت روزی یک چهارم و بعد یک هفته باز رفتم سونو اینبار pvr ۲۶۵ ،دکترتیزانیدین راقطع و بجاش ترازوسین تجویز کرد به همراه فیزیوتراپی عضلات کف لگنو گفت مشکل خاصی نیست
    برای اطمینان و قبل مصرف ترازوسین به دکتر دیگه ای مراجعه کردم گفت فعلا تا دو هفته هر ۱۲ ساعت بتانکول بخور چون به احتمال زیاد چسبندگی پیدا کردی (من دو تا سزارین داشتم سال ۹۲ و۹۷)
    الان بعد از دو روز اثری از بتانکول ندیدم در صورتیکه تیزانیدین با همون یک مرتبه مصرف خروج ادرار کمی پرفشارتر و راحت تر میشد
    اقای دکتر جسارتا نوار مثانه نیاز ندارم ؟مشکل چیه از نظر شما؟ ایا همون ترازوسین بخورم بهتره یا بتانکول ادامه بدم ؟؟؟؟
    قابل ذکر است من بعد از هر دو سزارینم دچار احتباس ادرار میشدم که با دارو خوب میشدم
    پیشاپیش ممنون از پاسخگویی و راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله باید نوار مثانه انجام بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام جهت انجام نوار مثانه به مطب مراجعه کنید شماره ی شما به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر دهقان یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما.دکتر همسر من یک ماه قبل جراحی واریکوسل انجام دادند ولی بعد از جراحی حالت نعوظ کلا ندارند و خیلی نگران هستند و استرس دارند خواستم ببینم این حالت طبیعیه و کی این مشکل برطرف میشه ؟جراحی با روش برش از زیر شکم یا لاپاراسکوپی بوده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید؟
    2. تصویر کاربر دهقان یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      نه آقای دکتر ندارند
    3. تصویر کاربر دهقان یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بعد جراحی دیگه نعوظ صبحگاهی نداشتند
    4. تصویر کاربر دهقان یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر میشه لطفا بگید علتش چیه و کی این مشکل برطرف میشه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از آلت با تزریق پاپاورین انجام بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    باسلام عرض ادب دکتر 54سال دارم بعد از گرفتن کرونا دو قسمت از آلتم فرورفتگی پدید اومد خوشبختانه باگذشت زمان بهتر شد فقط یه کم از قسمت پایین یه کم فرو رفتگی داره متاسفانه طول آلتم وقطر آن بطور باورنکردنی کم شده در ضمن احساس نزدیکی اصلا ندارم حین رابطه آلتم شل میشه راهنمایی بفرمایید درضمن سونوگرافی انجام دادم از نظر وریدی رگ آلت مشگلی نداشت کاری میشه کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی ساده آلت انجام شود
  • تصویر کاربر Peiman دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من psa =1.78 & fee psa=0.33 & f.psa/psa=0.19 هست ، آیا معضل حادی دارم؟! نیاز هست معاینه بفرمایید؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی انجام دادین؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام...
    ۳۲,سالمه پیش دکتر رفتم بهم گفت حجم مایع منی کمه واریکوسل گرید 3قسمت چپ بیضه داری
    باید عمل بشه ،
    من نمیخوام عمل کنم ،
    ایا شرایط بارداری وجود داره با دارو ؟
    لطفاً آزمایش بنده رو نگاکنید ممنونم میشم 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش مایع منی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      فرستادم خدمتتون
    4. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      فرستادم خدمتتون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سه ماه داروهای تقویتی مصرف کنید مجددا آزمایش تکرار شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر افراسیاب دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    حدودا دو ماه از انجام یک رابطه پرخطر گذشته و من حدود یک ماهو نیم هست که مشکل حارش بیضه و مقعد و سوزش لحظه ای نوک آلت رو دارم. هفته اول ترشحات زرد رنگ داشتم که به پزشک مراجعه کردم و سوزاک تشخیص دادند و آزیترومایسین تجویز کردن و مشکل ترشح حل شد. اما برای خارش پماد ضد قارچ تجویز کردند که مشکل حل نشد. دکتر پوست هم رفتم پماد ضد حساسیت تجویز کردند بازم حل نشد. به شدت استرس ابتلا به اچ پی وی رو دارم. میخواستم بدونم آیا اینها می تونه علائم ابتلا به اچ پی وی باشه یا خیر؟ برای درمان باید چکار انجام بدم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      اگر ضایعه ندارید اقدام خاصی لازم نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    نوبت ویزیت میخواهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      مشکلتون چیه؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب