اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    پوست محل ختنه گاه آلت تناسلیم بعداز استفاده از کاندوم ترک خوردگی.خط زخم شده حالا چن وقته پوست پوست میشه خشک میشه کنده میشن خوب نمیشه حالت نازکی داره و زود زخم میشه جای زخماش حالت برامدگی میدا میکنن قرمز میشود پوستش زخماش هم حالت ترک خوردگیه...
    1. تصویر کاربر امیر شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      ؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      شبيه حساسيت است
    3. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      درمانش چیه دکتر؟حالا چن ماه اینجوری میشه
    4. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      درمانش چیه جناب دکتر؟چند ماه ک اینجوریه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      دكتر پوست برويد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد و تشكر از ويديوها و اطلاع رساني هاي حضرتعالي در اينستاگرام ، لطفا عكس ارسالي از بنده را رويت فرموده و بفرماييد آيا دچار زگيل تناسلي هستم يا خير ، سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایس دهید
  • تصویر کاربر یحیی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۴۳ سال سن دارم آلت من خیلی باریک است قطر ش شاید سه سانت باشد آیا با عمل جراحی امکان تغییر و کلفت شدن هست و تا چه اندازه میشود و هزینش چقدر می باشد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      عکس
  • تصویر کاربر بهزاد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر پدرم ۸۲ سال دارن یک مدت پاهشون ورم کرد که دکتر قرص فلورزماید براشون دادن بعد از ازمایش psaو سنو و سیتی بزرگی بد خیم پروستات تشخیص دادن و الان از امپول ۳ ماه دیفرلین دوره اول استفاده کردن الان ۲ هفته شده خواستم بدونم ایا این امپول به مرور زمان به کوچک شدن پروستات و همچنین مثانه و بیضه هاشون کمک میکنه و اینکه خیلی ضعیفه شدن ایا میتونیم از تامسلوسین استفاده کنن و همچنیین از امپول نروبیون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      بله درمان همان است
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من ۴ ساله ترامادول میخورم دگ روم اثر نداره و حتی ۵ عدد ۲۰۰ میخورم ک گاهی اوقاتم تشنج میکنم درکل اثری نداره روم از قرص زلفت 100 پا روکستین و سرترالین هم استفاده کردم و ج نگرفتم عاجزانه تقاضا دارم راهنماییم کنید ک سمت تریاک کشیده نشم چون مجبورم دیگه بر خلاف میلم برم سمت تریاک برای دیرانزالی و میدونم اونم واسه ی مدتی ج میده
    کمکم کنید با سپاس فراوان از چنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      تنها را ه درمان تمرین تاخیر انزال است
  • تصویر کاربر لادن یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خسته نباشید چند روز پیش بدلیل تکرر ادرار و حس گرفتگی در پهلوی چپم به دکتر مراجعه کردم برایم سونو نوشتند که در سونو قید شده fullness هردو کلیه با قصرapلگنچه 7میلیمتر در سمت راست و8میلیمتر در سمت چپ که پس از تخلیه مثانه برطرف نگردید ایا مشکل حادی برای کلیه ام وجود دارد چون دکتر گفتند باید سی تی بدهم. ممنونم
    1. تصویر کاربر لادن جمعه ۲۵ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      در ضمن کشت ادرارم همه چی اوکی بود فقط باکتری به میزان few قید شده بود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به درمان نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر لادن یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر من چند روز پیش بدلیل تکرر ادرار و احساس گرفتگی در پهلوی چپم به دکتر مراجعه کردم. سوزش ادرار ندارم خون هم در ادرارم وجود ندارد فقط تکرر ادرار سونوگرافیم را پیوست کردم دکتر درخواست تکرار سونو کردند و گفتند fullness کلیه ام مشکل دارد در سونو قید شده فولنس هردوکلیه با قطرapلگنچه 7میلیمیتردر راست و 8 میلیمتر درچب است که پس از تخلیه مثانه نیز برطرف نگردید .خواهشمندم مشاهده فرماییدچون بسیار نگران هستم. سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      این تصلا مهم نیست
  • تصویر کاربر هانا یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باسلام. حدود یکسال پیش چندتا زایده گوشتی تو کشاله رانم بوجود اومد الان تعدادش زیادتر شده ازکجا بفهمم زگیل تناسلیه یا منگوله پوستی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید سریعا کرایو۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    بعد از سونوگرافی از پروستات گفت که یک ناحیه انوری کوچک با سایز 5*5 mm در پروستات مشاهده شده که بیانگر کیست میباشد .میخواستم بدونم مشکل ایجاد میکنه؟ کیست رو باید چیکار کنم ؟کی از بین میره؟ آیا نیاز به عمل جراحی یا پیگیری داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.بنده نزدیک به دوسال هست که زیر کلاهک التم همونطور که تو عکس پیداست لکه هست و با دارو حل نشده و پیش دکتر متخصص پوست هم رفتم و گفتن مشکلی نیست و فقط رنگدانه نداره میخاستم ببینم برای مقاربت مشکلی ایجاد نمیکنه یا قابل انتقال هست یا نه میخاستم نظر شما رو بدونم ممنون میشم جواب بدین اقای دکتر خیلی نگرانم از این بابت تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر پوست بروید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب