اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده متاهل هستم و ۶ سال ازدواج کردم و ۳۵ سال سن دارم و دو سال اقدام به بارداری کردیم ولی موفقیت امیز نبود بعد از معاینه من واریکوسل گرید ۳ و ۲ داشتم و از لحاظ اسپرم وضعیت مطلوبی نیود که فایل رو ارسال کردم خدمتتوت در تاریخ ۲۰ ابان ماه عمل کردم و یکبار در تاریخ ۱۳ بهمن ازمایش دادم که نتیجه تغییر خاصی نکرده بود و در شرایطی از قبل از عمل ضعیفتر شده بود بعد از مراجعه قرص سلنا پلاس و Q10 نوشتن و بعد از استفاده تقریبا ۲۰ روز مجددا در تاریخ ۱۱ اسفند ازمایش اسپرم دادم که وضعیت اسپرم ها خیلی بدتر از قبل شده بود که نتیجه ها رو ارسال کردم . میخاستم ببینم علت این وضعیت و بدتر شدن چیه ممکن عمل بد انجام شده باشه( دکتر از عمل راضی بود) و من برای بچه دار شدن چکار باید کنم استرس زیادی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهاره سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام خانومی 34 ساله هستم درد کلیه و مثانه دارم
    هر وقت دستشویی دارم اونقدر کلیه راستم درد میگیره تا ادرار تخلیه شه بعد آروم آروم بهتر میشه مدام تکرر ادرار دارم
    شبها درد کلیه بیدارم میکنه تا برم دستشویی و بیش از حد آب دفع میکنم اگه یه لیوان آب بخورم نیم ساعت بعد سه لیوان آب دفع میکنم بدن و پوستم کاملا دچار بی آبیه
    سونوگرافیم طبیعی بوده لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    ادرارم به سختی دفع می شود . وقتی آب ولرم روی آلت میریزم ادرار کامل دفع می شود . به متخصص مراجعه کردم گفتند به خاطر استرس خودتو منقبض کردی و مشکل خاصی نیست .ولی میترسم موردی باشه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین‌ سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 805 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    خواستم‌بدونم هزینه عمل جراحی کجی آلت تناسلی چقدره و چند روز باید در بیمارستان بستری بشم ؟ در بیمارستانهای دولتی هم انجام میدید و میشه از دفترچه تامین اجتماعی استفاده کرد ؟ من آلتم بالای 50 درجه انحنا داره و رو به پایینم‌هست و باید عمل بشه متاهل هم هستم و 32 سالمه. ممنون میشم هزینه عمل رو بهم بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر اعظم چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 748 مشاهده پرسش
    10 روز پیش با درد زیر شکم به بیمارستان مراجعه کردم سونو و آزمایش های ارسالی را انجام دادم فردای همان روز با درد پهلوی چپ که حتی با شیاف هم خوب نمیشد مواجه شدم که منجر به لرز و استفراغ شد در صورتی که سنگ در کلیه راست بود دکتر نیتروفورانتویید و فنازو مکس تجویز کرد ولی بعد از 7 روز سوزش ادرار وتکرر و احساس فشار روی مثانه خوب نشد الان 3 روزه 4 تا آمپول جنتا 80 زدم و سیپرو فلوکسازین روزی 2 تا و فنازو مکس روزی 3 تا میخورم ولی باز هم سوزش ادرار دارم و احساس میکنم هر 10 ثانیه یک بار سوند سفت داخل مجرای ادرارم میشه و بسیار باعث سوزش و احساس تیر کشیدن در مجرای ادرار میشه بی اشتهایی شدید دارم و در این مدت 3 کیلو وزن کم کردم درد پهلو و زیر شکم تا 50 درصد بهتر شده لطفا راهنمایی کنید عکس سونو و آزمایش رو ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهراد چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1272 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیر
    پسری دارم 11 ماهه. در سن 2 ماهگی به روش حلقه ختنه شد. از 4 ماهگی تا اکنون آلت تناسلی اش داخل است و در حالت ایستاده دیده نمیشود و چربی عانه زیاد است به هنگام شستشو آلت بیرون کشیده و تمیز میکنیم. لطفا راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام،تشکر میکنم از اقای دکتر جواب سوال قبلی منو دادن،فقط اینکه اقای دکتر نگفتن خودشان سنگ شکن انجام میدن یا نه؟ اگر انجام میدن بیمارستان دولتی یا شخصی و هزینه آن چقدر میشود. متخصصی که آقای دکتر گفتن تحت نظر باشه،میشه خواهش کنم به ما معرفی کنن،چون واقعا کسی رو نمیشناسیم. تا موقعی که مراحل درمان که اقای دکتر گفتن انجام بشه خدای نکرده درد داشت اقای دکتر چه دارویی تجویز میکنن بدیم به بچه؟ ممنون از اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مژگان‌ جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    من عکس رو فرستادم گفتین شبیه به تب خال هستش باید چیکار کنم الان ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش دهید از نظر تبخال
  • تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    جناب دکتر خب چیکار کنم که مزمن نشه من به لحاظ شرایط کاری و زمان پایان سال نمیتونم مطب برسم خدمتتون حتی کلینیک نیکان 126 هم نوبت داشتم ولی موفق به دریافت مرخصی نشدم واقعا تحت فشارم لطفا ی دارویی برام تجویز کنید تا از این شرایط خلاص شم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      اب زیاد میل کنید ودر اب گرم بشینید خوب میشوید نگران نباش
    2. تصویر کاربر حسام شنبه ۱۱ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ببخشید میتونم در کنار داکسی داروهای دیگه هم بر علیه بیماری استفاده کنم اگر میشه لطفا نام و طریقه مصرفش رو هم برام شرح بدید.از صبح حدود 1/5ایتر اب خوردم و حجم ادارام خیلی کمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با عرض سلام : چند روزی زیر کلاهک التم 3 تا نقطه سفید همانند اف که در داخل دهان پشت لب میزند، زیر التم زده خیلی درد میکند سوزش شدید دارم درد و سوزش به قسمت ران پام تا پشت باسنم رسیده لطفا راهنماییم کنید ممنون 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب