اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من چند وقت پیش پیش دکتر ارولوژی بیمارستان میلاد رفتم گفتن واریکوسل دو طرف دارم ولی متأسفانه هیچ معاینه ای نکردن فقط از رو سونوگرافی گفتن هیچ دارویی یا چیز دیگه تجویز نکردن یا نگفتن عمل دارم یا نه خواستم برسم خدمت شما برای معاینه ولی موفق نشدم نوبت بگیرم درد شدید بیضه هم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید از اونجایی که قصد ازدواج دارم این دردا معضل شده برام تورو خدا یه کاری بکنید برام خدا خیرتون بده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام و تبريك سال جديد. آقاي دكتر 3 تا سوال دارم -آيا كسي كه قصد بچه دار شدن دارد مصرف قرص هايي كه جهت زود انزالي مصرف ميكند تاثيري در اسپرم وجنين دارد؟براي درمان درمان زود انزالي پيش ارولوژيست برويم يا روانپزشك؟. سوال آخر بنده كه خيلي مهم وآزار هنده هست اينست كه كه بنده در حمام و به محض برخورد آب احساس
    پر شدن مثانه رو ميكنم مشكل بنده درماني دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام آلت شوهر من چند دو ماهه که یه قسمت هایه قرمزی روش ایجاد شده بعضی وقتا هم خارش داره و بعد از خارش پوسته پوسته سفید میشه خجالت میکشه بیاد دکتر لطفا بگید چیکار کنیم من چند بار واستون پیام فرستادم حتی ده تومانم واریز کردم ولی متاسفانه کد رهگیری رو پاک کردم لطفا راهنمایبم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      عکس نیامده است
  • تصویر کاربر شراره یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید خواهش میکنم بطور مفصل پاسخ بدین قبلا هم سوال خدمتتون پرسیدم که همسرم چند تا زگیل تناسلی داره که بنا به پیشنهاد شما کرایو کردن ولی متاسفانه یا اینکه باقیمانده قبلی ها بود ویا اینکه چون زیاد رعایت نکردیم بدون کاندوم نزدیکی داشتیم الان زیر آلتشون چند تا دیگه زده در ضمن خودم قبلا که معاینه شدم نداشتم و تست پاپ اسمیر هم منفی بود ولی الان یه دونه نوک دستگاه تناسلی زدم که اذیتم میکنه وخیلی هم سوزش و خارش دارم خواهش میکنم راهنمایی بفرمائید که دقیقا چکار کنیم همسرم دوباره باید کرایو کنه ؟خودم چکار کنم واینکه خیلی رو ارتباط عاطفی و زناشویی تاثیر منفی گذاشته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب در مسافرت ابتدای سال، حدود یکساعت پیاده روی روزانه داشتم، در روزهای گذشته احساس درد در کشاله ران راست داشتم و به علت بررسی و سرچ در اینترنت متوجه شدم این موضوع می تواند به بیضه و مشکلات و بیماری های آن ربط داشته باشد.
    طی روزهای گذشته به علت بررسی وضعیت بیضه توسط خودم و استرس ناشی از آن در بعضی مواقع در بیضه راست هم احساس درد می نمایم. البته سال گذشته یک سونوگرافی از بیضه انجام دادم که الحمدالله نشان داد بیضه من سالم است. لذا سئوال من این است آیا نیاز به سونوگرافی و معاینه مجدد وجود دارد ؟ لازم به ذکر است سن من 36 سال است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام. من پسری 30 ساله هستم که در هنگام نعوذ توانایی حفظ آنرا از دست داده ام و دچار زود انزالی نیز هستم. حدود 6 سال قبل هنگام رابطه جنسی، آلتم درد شدیدی گرفت و صدای تق داد. اما علایم خون گرفتی و کبودی آلت نداشم. اکنون مشکل در عملکرد ادرار نیز ندارم و فقط دیگه توانایی نعوذم مثل گذشته نیست. از طرفی چند سال گذشته با درد در ناحیه پشت ران پا و مراجعه به متخصص ستون فقرات بیرون زدگی دیسک کمر در مهره 5 نیز تشخیص داده شد. یک سالی است که درد کمرم با افزایش وزن بیشتر شده و متاسفانه پیگیری لازم در این مورد نکردم. از این زمان یعنی یک سال مشکل حفظ نعوذ نیز پیدا کردم. حالا سوالم این که آیا واقعا مشکلم مربوط به دیسکم هست یا دچار شکستگی آلت شدم؟ و چه کاری باید انجام بدم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      بتید بیایید معاینه وبررسی۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    التهاب پروستات .:
    .:
    .:
    با عرض ادب و تبریک نوروز باستانی
    38سال دارم.از سال87 درد ضعیف پایین شکم سمت مثانه داشتم.در سونوگرافی نوشته بود التهاب مزمن پروستات.از همان زمان آنتی بیوتیک مختلف از جمله آمپول سفتریاکسون چندین بار تجویز شد و استفاده کردم.خوب میشدم اما بعد از مدتی دوباره عود می کرد.
    هروقت ادرارم شدیدتر باشه، سختتر تخلیه میشه یعنی باید با فشار تخلیه کنم.اما با رژیم غذایی و مصرف نکردن چای، قهوه و ادویه کامل برطرف میشه.
    دو هفته قبل آزمایش خون و سونو دادم.سونوگرافی حجم پروستات را 40 سی سی و رزیدوی ادرار باقیمانده را ده و نیم سی سی نوشت.
    الان فقط در ادرار اول بعد از بیدار شدن باید فشار بدم و در طی روز تقریبا عادیه.همچنین psa عدد 109 و psa free عدد 25. ثبت شده.در آزمایش چهار ماه قبل psaعدد نیم بود که حالا این مقدار تغییر نگرانم کرده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام پر سن شما اصلا بیماری پروستات نداریم ‌نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر رسول یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام
    من 1 ماه پیش با نشانه جزیی ترشح سفید رنگ و سوزش جزیی نوک الت به پزشک مراجعه کردم که دو عدد امپول و قرصهای افلوکساسین و ازیترومایسین و مترونیدزول و نهایتا سفکسیم طی یک ماه بعد از هم مصرف کردم
    با گذشت 1 ماه هنوز کاهی صبح ها بعد از ادرار با فاصله یک قطره کاملا شفاف و بی رنگ غیر ارادی دفع میشود
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقتتون بخیر. سال نو رو خدمتتون تبریک عرض میکنم.
    من 5 ماه پیش موهای ناحیه تناسلیم رو زدم متوجه چندتا جوش شدم ی ماه صبر کردم ولی نرفتن. رفتم پیش دکتر پوست دقیق تشخیص نداد وگفت باید لیزر بشه. لیزر کردن. ولی بعد دوماه ی سری دیگ رشد کرد. رفتم پیش دکتر ارولوژی گفت زگیل و پودوفین داد بزنم ولی اثری نداشت. دوباره رفتم دکتر پوست ایشونم گفتن یا مولوسکوم یا زگیل اسید داد بزنم.کمی هم خارش توی ناحیه تناسلیم دارم. ولی این دونه ها روز بروز بیشتر میشن. موندم چیکار کنم. شهرستان هستم و نمیتونم بیام تهران. تورو خدا راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    مریضی من 12 سال ادامه داره سوزش و تکرر ادرار و درد شکم و مثانه و تخلیه نشدن کامل مثانه و درد بیضه و کشاله ران موقع انزال درد شکم و پهلو و دو شاخگی ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب