اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    حدود 8 ماه پیش رابطه داشتم در زمان رابطه ایشون زگیلی نداشتند. از چند ماه گذشته متوجه زگیل شده اند. امکان سرایت به من وجود دارد؟ جهت معاینه و آزمایش باید به چه متخصصی مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      الان اگر ندارید تگران نباس

    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      الان اگر ندارید تگران نباس

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید عذرخواهی میکنم آقای دکتر گفتین آزمایش دهید چ آزمایشی ضمن اینکه قبلاً جهت کرایو اومدم خدمتون واین ضایعه خیلی سال پیش قبل از کرایو‌ داخل دهان وجود داشت زمان کرایو آزمایش دادم ک خدمتون ارسال کردم اگ‌ بازم لازمه ک آزمایش بدم چ آزمایشی یانمونه برداری باید بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بهتر است از همینها نمونه برداری شود

  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. مهرماه پارسال با آقایی تنها یکبار ارتباط جنسی داشتم و بعد از اون هیچ رابطه ای نداشتم. اما از اپیلاسیون و استخر استفاده میکردم و شدیدا دچار ضعف سیستم بدنی شدم تا اینکه اسفند ماه یه زایده کوچک قسمت دهانه واژنم شکل گرفت. آزمایش اسمیر دادم هیچ مشکلی نداشت. اما نتیجه بیوپسی که اردیبهشت انجام شد زگیل تناسلی نوع 52 تشخیص داده شد و در حال حاضر تحت درمان میباشم. میخواستم بدونم آیا امکان آلوده شدن اون شخص هست یا خیر؟ تا جایی که من اطلاع دارم هیچ تغییری در بدن ایشون رخ نداده. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اگر زکیل واضح نداشتید ازمایش غلط است

  • تصویر کاربر ن دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من زگیل دارم و با نامزدم رابطه داشتم به این صورت که ترشحات واژنم به لباس زیرم خورده بود و آلت ایشون روی لباس زیر قرار داشت و همچنین دستش به آلت من خورده بود که بعدش دستش رو به آلت خودش و بدنش زده
    از این راهها انتقال زگیل تناسلی ممکنه؟
    یعنی از طریق ترشحات واژن امکان سرایتش هست؟ یا باید حتما با زگیل تماس داشته باشه؟
    اگه دستش به زگیلم بخوره و بعد دستش به آلتش،اینجوری منتقل میشه؟
    لطف میکنید جواب سوالم رو دقیق بفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      از این طریق کلا منتقل نمیشود

  • تصویر کاربر صادقی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما من دختری مجرد هستم و مدت یکساله که متوجه شدم ضایعاتی در واژنم وجود دارد و تا الان هیچ تغییری نکرده و بیشتر و کمتر هم نشده میخواستم بدونم این ضایعات زگیله یا نه؟ باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      از نظر من نیست

  • تصویر کاربر زینب یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خانمی هستم ۳۵ ساله. یک سال است ازدواج کردم. از بعد از ازدواج تا حالا ۳ بار برام اتفاق افتاده خواب دیدم دارم دستشویی میکنم بیدار شدم دیدم جامو خیس کردم. وسط خواب از خواب بیدار میشم
    . قبل از ازدواج هیچ وقت این اتفاق برام نیفتاده بود. میترسم همسرم بفهمه. کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام بهتر است نوار عصب مثانه بگیرید02122642744

  • تصویر کاربر یاس یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تا اون جایی که یادم میاد این جوش های ریز رو از راهنمایی روی لب های بزرگم داشتم نه سوزش دارم نه خارش در حالت عادی معلوم نیس وقتی پوستشو میکشم معلوم میشه تو نت چند وقته خوندم دارم دیوانه میشم متاهل هم هستم و خجالت میکشم برم دکتر میخواستم عکسو ببینید که زگیل هست یا نه؟؟وقتی خییییلی میکشم معلوم میشن
    راه درمانش خیلی درد داره😔😔😔😔این تصویرم خیلی کشیدم تا معلوم شه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اینها زگیل نیستند

  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    بیضه سمت چپ تورم شده باتوجه به نظر دو پزشک در همدان تشخیص توده وعمل ودر آوردن بیضه چپ را دادند نظر جنابعالی برام خیلی مهمه براتون سونو آزمایش را ایمیل کردم من مادر امین رضا هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام باید در بیاورید02122642744

  • تصویر کاربر محمدعلی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    چه مدت بعد تماس تبخال خودش را نشوون میده و درمان تبخال تناسلی چطوره؟؟،،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      از 3 روز تا بعد

  • تصویر کاربر کریم یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 16277 مشاهده پرسش
    با سلام. ٢۸ ساله و متاهل هستم. از حدود ۴ ماه پيش درد به آلت تناسلى و بيضه ميزد. سونوگرافى انجام دادم مشكلى نبود ولى بعد از گذشت مدتى احساس درد شديدى بین بيضه و مقعد ، و خارش در مجراه ادرار داشتم كه در خارج از كشور آزمايش دادم . عفونت نداشتم ولى دكتر تشخيص التهاب پروستات دادن و ١٠ روز تاوانكس ٥٠٠ ، باكلوفن و كلورديازپوكسايد مصرف كردم. ولى مشكل حل نشده و هنوز بین بيضه و مقعد درد دارم واحساس سوزش شديد در لوله ادرار كه بيشتر مثل خارش ميمونه.
    عكس رنگی گرفتم و مشکل تنگی نداشتم ولی مشکل درد بین بیضه و مقعد و سوزش شدید لوله آلت چند ماه هست که خیلی اذیتم میکنه . احساس داغی در لوله آلت و مقعد هم دارم و اخیرا رنگ اسپرم زرد شده.
    متاسفانه در خارج از کشور زندگی میکنم و ممنون میشم اگر راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر کریم شنبه ۱۱ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      در ضمن احساس داغی در لوله آلت و مقعد هم دارم و اخیرا رنگ اسپرم زرد شده.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اب زیاد بخورید ورزش ونشستن در اب گرم وبیخیالی چون مهم نیست

    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اب زیاد بخورید ورزش ونشستن در اب گرم وبیخیالی چون مهم نیست

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب