اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر reza چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید،پدرم ۷۰ساله ست انسداد مجاری داشتن توسط دکتر یارمحمدی در مشهد جراحی شدن با نمونه برداری متوجه شدن دچار کنسر گرید ۷ است. سیتی اسکن وعکس هسته ای انجام شد و مشکلی نداشتن،با توجه به این نظر دکتر به برداشتن پروستات ختم شد ،حالا اقای دکتر ممکن لطف بفرمایید نظرتون رو اعلام بفرمایید و اینکه ایا مراجعه حضوری خدمت شما ضرورت دارد؟ضمنا مدارک پزشکی خدمتتون پیوست گردید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      تحت نمظر اقای دکتر باشید در مان درست است

    2. تصویر کاربر reza دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام جناب دکتر،اگر خواسته باشیم تحت نظر شما باشند و عمل شوند چه کاری باید انجام دهیم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهین دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. پدرم کاندیدای عمل رادیکال پروستات بودن، GS: 3+3 , (PSA 4.7) (Positive Core 9/13) (Perineural Invasion) ولی طبق اظهار دکتر معالج (علی رازی - خاتم الانبیا) بدلیل ضعف اسفنکتر ناشی از عمل قبلی تنگی مجرا از دید ایشون بی اختیاری ادرار حتمی بوده و عمل نکردن و ارجاع به رادیوتراپی دادن. در حال حاضر جلسات رادیوتراپی رو انجام میدن ولی دچار کمردرد بدون سابقه قبلی و بعضاً تنگی نفس میشن. با توجه به منفی بودن اسکن استخوانی و سی تی شکم و لگن مربوط به حدوداً 2 ماه پیش میزان خطر متاستاز بزای ایشون چقدر هست؟ با تشکر.
    ضمناً پس از 5 روز مصرف فیناستراید PSA: 2.8
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بسیار بایین است ازمایش هم خوب است

  • تصویر کاربر مینا دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2720 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم هفته گذشته جراحی باز پروستات انجام داده گفتن تا 6 هفته باید سوند داشته باشه ولی از اطراف سوند خیلی نشت داره چکار باید بکنیم ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      چارهای ندارد تحمل کنند 

  • تصویر کاربر V دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر سلام وقت بخیر
    من در کف دهانم یه زائده ی قرمز رنگ شبیه جوش به وجود آمده البته دو روز قبل در کف دهان نزدیک لثه یه توده مانند در داخل پوست هم ایجاد شده
    آیا ممکنه این چیزی که در دهانم زده زگیل باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      این زگیل نیست دهان شویه بر طرف میکند

  • تصویر کاربر امیررضا چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام چند وقتی هست که جوش های زیر بوستی زیر تنه ی التم زده و 1 جوش قرمز روی کلاهکش میخواستم ببینم چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر امیررضا شنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      چه بمادی استفاده کنم
    2. تصویر کاربر امیررضا شنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      ایا تبخال یا زگیل هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اگر بثورات تاولی باشد تبخال است

    4. تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      زیر بوست دکتر حتی بیرون هم نزده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      شک دارید ازمایش بدهید از نظر تب خال
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت اقای دکتر من تحرک کم اسپرم دارم واسم پرو فرتیل تجویز شده ولی شهرستان هستم گیرم نیومد بجاش فرتیل پلاس گرفتم نمیدونم خوبه همین یا از جایی دیگه اونو تهیه کنم داروخانه بهم گفت این باهاش فرقی نمیکنه میخواستم نظر شما رو بدونم ممنون از زحمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      موافق نظر دکتر دارو ساز هستم

  • تصویر کاربر امیرخان دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتور
    بنده مدت ۳ماه میشه به یک باره دوچار ناتوانی جنسی شدم چه کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      باید بررسی شوید

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده یک ماه است سوزش کمی سر آلات دارم دکتر رفتم گفت التهاب پروستات تکرار ادراری ندارم سوزش ادراری ندارم دارو داد جواب نگرفتم سونوگرافی رفتم همه چیز طبیعی هست فقط پروستات دارای ابعاد 34*36*38میلیمتر وبا وزن 23گرم دارای اکوپارتن طبیعی است آیا قابل درمان است بند می‌خوام ازدواج کنم سر در گمم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      نیاز به درمان در سن شما نیست

  • تصویر کاربر ساسان دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 3 روز پیش 6 عدد زگیل روی قسمت چپ خط شورتم زد. با تیغ هنگام اصلاح بریده شدند و خون آبه آن روی آلتم ریخت حس میکنم بلافاصله نقاط ریز سفیدی زیر پوست آلتم زده . چه کنم اقای دکتر؟ چگونه درمانش کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      بماد تریمسینولون از داروخانه بگیر هر 12 ساعت بزنید

  • تصویر کاربر زیبا چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده متاسفانه نزدیکه ۲هفته ست زگیل تناسلی دارم تیپ ۶و۶۸ دکترم تقریبا ۶بار اسید زدن و گفتن بعد از هربار اسید که میزنن ۲۴ ساعت آب نخوره وبعد با لیف خشک هر روز خیلی محکم جوری که خون بیاد بکشم وبعد بشورم زگیلهاکمتر شده ولی الان بعد از ۲هفته بیشتر شده دکترم رو خیلی قبول دارم ولی دچار تردید شدم که این راه درسته یا نه؟ ممنونم از توجهتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب