اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    توشهر ما من برای واریکوسل رفتم دکتر یکی گفت عمل یکی گفت نه تا اینکه یکسال وهشت ماه پیش اومدم پیش شما تهران دوبارهم امدم شما در هر دومورد جواب ازمایشات من رو دید فرمودید چیزی نیست شما هیچ مشکلی نداری الان من شش ماهه عروسی کردم واقدامی هم برای بارداری نکردم وفعلا هم قصد بچه دار شدن ندارم اما الان ترس ازاین را دارم که در اینده نتوانم بچه دار بشم ایا نیاز به معاینه دوباره هست واینکه ایا احتمال اینکه در این مدت من واریکوسل داشته باشم ممکن است بخدا من خیلی به این قضیه حساس شدم ممنون میشم راهنماییم کنید جواب اون موقع رو دوباره براتون فرستادم اقای دکتر تورو خدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر چند ماه بعد مشخص میشه ی زوج ناباروره وباید بررسی بشن جواب های ازمایش منو نگاه کردید اقای دکترالان یعنی من مشکلی ندارم برای بچه دارشدن ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      من قبلا دوبار اومدم پیش شما اقای دکتر ومعاینه کردید اون موقع فرمودید چیزی نیست ایا نیاز به معاینه دوباره هست این ازمایش اسپرم یکسال نیم پیشه که برای شما فرستادم
    5. تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید نتونستم ازمایشو بفرستم همه چیز نرمال بود فقط حرکت aوbباهم ۳۱ بود که زده بود اب نرمال وحرکت نوع
      a+b=31
      a=16.2
      b=15
      c=18.8
      d=50
      وبقیه همه چیز نرمال بودن
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    7. تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر شرمنده بخدا من امروز پیش شما وقت دارم شهرستانم نیاز دوباره برای معاینه امروزبیام قبلا دوباراومدم .
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر amir سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . اقای دکتر این مورد زگیل تناسی هست؟یا منگونه پوستی حساب میشه روی کیسه بیضه قرار دارد.نیاز به درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مينا سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    باسلام وضمن خسته نباشيد من هشت هفته باردارم متوجه زگيل تناسلي شدم وبه پزشك مراجعه كودم محلول پدوفيلين تجويز كردن آيا پدوفيلين داروي سيف در بارداريه؟!و خودم همكار مامام مريضي داشتم مبتلا به زگيل تناسلي بود آيا امكانش هست از دستاي آلوده يا از اشياء آلوده مبتلا شم !
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 793 مشاهده پرسش
    سلام. جواب سونوگرافی:
    ابعاد پروستات 40*49*39 و 41 سی سی است.
    اکوی پارانشیم هتروژن دارد.
    هتروژنیستی و ندولاریتی ناحیه central gland پروستات مطرح کننده بیماری PBH است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام مجدد. سن من ۴۵ سال است. در فایل پیوست psa موجود است. آزمایش مربوط به نیمه اردیبهشت ۹۸، دو ماه و نیم قبل است
    3. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      Psa نه دهم است ۰.۹
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      تشکر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ارسلان سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. وقت بخیر.
    اقای دکتر من مشکل کجی آلت دارم و دو سال پیش هم عکس فرستادم گفتید کجی زیاد است ولی به دلیل مشکل مالی اقدام نکردم.
    از شما تقاضا دارم هزینه تقریبی عمل رو بهم بگید که من بتونم هزینه رو کنار بزارم برای عمل. خیلی ممنون از زحمات شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بر اساس تعرفه وزارت بهداشت است
  • تصویر کاربر دنیرو سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب
    جناب دکتر من 36 ساله هستم و تقریبا دو هفته اس که متوجه بزرگ شدن رگهای بیضه ها شدم. به سفارش یکی از دوستان پزشک سونوگرافی انجام دادم که گرید 3 سمت چپ تشخیص داده شد و به دنبال اون یک آزمایش اسپرم انجام دادم که نتایج رو براتون ارسال میکنم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ش.خرم دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر.طبق عکس فرستاده شده کلیه راست من کوچک شده به علت عفونت در گذشته.الان من قصد بارداری دارم البته به روش ivf.ایا با این وجود که کلیه راست من کوچک شده من میتونم برای بارداری اقدام کنم.یعنی برای خودم و جنین خطرناک هست یا نیست.واینکه با وجود اینکه من معمولا درد خفیفی هم در کلیه راستم دارم ایا به نظر شما باید دارو مصرف کنم یا بهتره که کلیه ام برداشته شود.با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهرسا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر براي بارداري نه ماه اقدام كرديم ولي نتيجه نداد همسرم ازمايش اسپرم دادن ك براتون ضميمه كردم ازمايشش مشكل داشت و معرفي شديم ب ارولوژ معاينه كردن گفتن واريكوسل متوسط دارن ولي سونو نشون نداد سونو هم ضميمه شد
    خاهش ميكنم راهنماييم كنيد الان همسرم متاسفانه ميگه ديگه دكتر نميرم ب نظرتون با دارو رفع ميشه مشكلش؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر yashar سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    salam, vaght bekheir
    chand sali hast, zire kolahak alat taanasolim chanta joosh sar sefid hast, bedune dard o soozesh o khunriizii,rabetahaee ham ke dashtam vase kasi moshkeli pish nayoomade, 3 mah pisham moo kashtam, azmayesh dadam moredi naboode, mikhasatam bebinam chiye, va chejuri bayad az beyn mire, aksesho ham dar edame mifrestam,
    mamnoon az vaghti ke mizarid
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر yashar سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      mamnoon dr jan, chi hastan, va bayad chikar konam!?
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Hadi دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    Hadi.N:
    سلام آقای دکتر. من 4 ماه قبل بصورت اتفاقی یک شب تکرر ادرار گرفتم البته بعد از ورزش دراز و نشست در کنارش و قسمت بالای مثانه کمی درد داشتم مراجعه کردم بعد از سونو گرافی که طی دو ماه مختلف دادم گفت حجم پروستات 32 سی‌سی هست و بزرگی خوش‌خیم و حجم باقی مانده بعد از تخلیه 25 سی سی ا درار گزارش شد و دکتر تشخیص پروستاتیت مزمن رو دادن و قرص سیپروفلوکساسین و پروترال 4 و باکلوفن دادند که حدود 2ماه مصرف کردم کمی بهتر شدم بعد از مدتی وقتی زیاد روی صندلی میشینم یا کمربند میبندم دوباره مثانم درد میگیره دکتر قرص تامسولوسین رو برای یک ماه دادن و گفتن اگه بازم درد گرفت باید برم نمونه برداری و سیستوسکپی البته من فقط طی این چهار ماه چند روز تکرر ادرار داشتم و شب ادراری هم ندارم توی ادرارم هم خون ندیدم خواستم نظر شما رو هم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من نیاز به درمان وپیگیری نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب