اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر میخواستم بدونم چطوری میشه فهمید الت تناسلیم زگیل داره یا پاپول مروارید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
    من عمل یورتروپلاستی به وسیله مخاط دهان برای تنگی مجرا انجام دادم دو تا سوال داشتم خدمتتون.
    شب ها زیاد نعوظ اتفاق میافته برام و کمی اذیت میشم. این نعوظ های زیاد باعث آسیب به محل عمل نمیشه؟
    سوال دوم اینکه چه مدت بعد از عمل میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      نه بعد از ۲ماه
  • تصویر کاربر پیشوا یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام .از دو سال پیش متوجه کجی آلت شدم که ابتدا خفیف بود و طی تماس با جنابعالی فرمودین که فعلا اقدام خاصی لازم نداره بتدریج کجی بیشتر شده و از وسط آلت به طرف سر آلت قطر و طول آن کم شده و ناحیه ای که قطر و طول آن کاهش یافته کاملا سفت نمی شود و گاها دچار درد نیز می شود و به لمس حساس شده ، همچنین کیفیت رابطه را نیز دچار مشکل کرده و اعتماد بنفسم رانیز بشدت کاهش داده است.آقای دکتر چه اقدامی باید انجام بدم لطفا راهنمایی کنید .تصاویر هم پیوست است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      کجی کن است نیاز به عمل نیست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام من 19سالم است و طول الت تناسلی من در حالت نعوذ11سانتی متر است آیا برای نزدیکی زناشویی مشکلی ندارد یا باردارکردن همسرم چون میخواهم از دواج کنم و نگران این موضوع هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      این اندازه طبیعی ایت راه بزرگ کردن ندارد
  • تصویر کاربر فربد سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 869 مشاهده پرسش
    عرض ادب و احترام
    آقای دکتر بنده 3 ماه پیش دچار قرمزی در بخشی از کلاهک آلت تناسلی خود شدم ناحیه ی مذکور فاقد درد خارش و یا سوزش میباشد
    الان 3 ماه هست که انگار زیر پوست مثل سایش هست و جاش مونده
    فکر میکنم ممکنه به دلیل رابطه دهانی که با همسرم داشتم بوده
    لازم به ذکر است بنده در خارج از کشور هستم
    به دکتر مراجعه کردم و پماد triderm از مشتقات تریامسینولون هست دادند و 2 ماه استفاده کردم
    تشخیص شما چیست
    باتوحه به این که 3 ماه شده

    اگر مشاهده کنید در حالت عادی دور کلاهک قسمتی از کلاهک مقطع به نظر میرسد
    همچنین بنده ازمایشات هرپس سفیلیس و هپاتیت را دادم و منفی بوده جهت اطمینان


    ممنونم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل نیست
    2. تصویر کاربر فربد یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      متشکرم پروفسور

      درنهایت تشخیص شما چیست
      ۳ ماه همین قسمت قرمز هست گاهی بهتر میشود اما انگار جاش مونده باتوجه به اینکه پماد استفاده کردم آیا توصیه ی دارویی دارید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من دو سه تا زائده زگیلی در انتهای آلت دارم که تقریبا دوسالی هست که وجود دارد
    آخرین بار ۵ ماه پیش نزد دکتر محسن روزرخ رفتم و ایشان معاینه کردند گفتن این ها زگیل معمولی هستن زگیل تناسلی نیستن و با پماد از بین میرن ولی من پماد نزدم تا الان
    خواستم بپرسم من الان میتونم خیالم راحت باشه که زگیل تناسلی نیست وآیا منجمد کردن براش لازمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      ظاهرش زگیل میباشد۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر سیامک یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با درود بیش از 9سال است که دچار تکرر ادرار هستم و باید سر پا ادرار کنم همیشه ادرار دارم کم و با سوزش پزشکان گفته اند که مثانه عصبی است پس از مدفوع باید از دوباره سر پا ادرار کنم خیلی کم میاد یک وقت هایی در سکس هم دو دقیقه ای ارضا میشم متاهل هستم همیشه ادرار دارم و خسته شدم دیگه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      باید تست نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر مطهره یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام دختری ۱۷ ساله هستم که استرس شدید دارم بار ها برای رفع مشکل به روان پزشک مراجعه کردم ولی نتیجه دلخواه را نگرفتم امسال هم از دستگاه tdsd برای استرس استفاده کردم و از پارسال به دلیل استرس و تپش قلب زیاد مدرسه نمیرم و غیر حضوری میخونم امسال ازدی ماه دیگه مدرسه نرفتم تا قبل از اون هر دفعه که از من سوال میشد یا صدام میکردن بی اختیاری ادارار داشتم با اینکه از پد استفاده میکنم ولی باید وسط کلاس زود خودمو به دستشویی میرسوندم وگرنه خیس میکردم به نظرروانپزشکم دیگه مدرسه نرفتم با این وجود هنوزم پد ها رو کامل خیس میکنم و در ماه بیستر شب ها شب ادراری دارم واگر از چیزی بترسم همون جا خودمو کامل خیس میکنم و استرس اینکه خودمو خیس نکنم از استرس بی اختیاری برام بیستر شده
    1. تصویر کاربر مطهره پنجشنبه ۱۰ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      قرص های مصرفی من آلانزاپین .اسنترا . کلونازپام.فلوکستین .پروپرانول . پرفنازین
    2. تصویر کاربر مطهره پنجشنبه ۱۰ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      در ضمن طی ۴ ماه به خاطر افسردگی ۲۵ کیلو اضافه وزن داشتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      02122642744
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    گزینه ای که به سوال من ربط داشته باشد نیافتم بنده سی سال دارم و پوست سر آلتم چروک شده است و ظاهری زشتی دارد البته در حالت نعوظ چروک نمی‌باشد آیا راهی برای درمان هست؟ کمکم کنید لطفاً.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر دانيال سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1101 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد اقاي درد من جواني هستم 20 ساله چند تا سوال داشتم جواب بدين ممنون ميشم ١ آلتم حالت نعوظ درست و كامل پيدا نميكنه در عشق بازي با دوس دخترم و براي سكس اذييت ميشم (خود ارضايي ميكردم از سن ١٥ سالگي اما يك سالي هست يا دو سال ك خيلي كم شده و الان ديگه يك سالي هست خود ارضايي نميكنم)و ٢ اينكه زود انزالي دارم البته براي بار دوم رابطه اگر نفس عميق بكشم بهتر خواهم شد ٣ در خواب خيلي زياد جنوب خواهم شد مثلا در اين ماه ٤ بار
    ٤ رگ هاي بزرگي در زير پوستم آلتم وجود داره ك حس ميكنم ب دليل قطر بزرگي آن ها ميباشد ك نميزارن آلت ب درستي نعوظ پيدا كنه
    لطفا راهمنماييم كنيد منتظر جوابتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دانيال شنبه ۱۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر پس زود انزالي ك دارم چي؟براي سكس حالت نعوظ كامل پيدا نميكنه با دوس دخترم با روانكاري اوك ميشم؟در مورد زود انزاليمم بي زحمت يه توضيح بدين يا مكمل ها خوب هستن؟برا رابطه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      درمان ان تاخیر تمرین انزال است
    4. تصویر کاربر دانيال یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر ببخشيد سوال زياد ميپرسم
      رگ هاي بزرگي در زير پوستم آلتم وجود داره ك حس ميكنم ب دليل قطر بزرگي آن ها ميباشد ك نميزارن آلت ب درستي نعوظ پيدا كنه يعني در واقع خون رساني ب درستي انجام نميشه مشكلي نيس؟؟در واقع حس ميكنم آلتم نسبت ب سنم خيلي پير هست خيلي نگرانم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب