اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    بنده 22سالمه آلتم انحراف داره واینکه وقتی به انزال میرسم مایه منی ام اصلا پرتاب نمیشه کلان به زمین میریزه اصلا پرتاب نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر الیاس یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    من دوماهه درگیر زگیل شدم در کشاله ران و ی زائده پوستی در زیر باسن فک میکنم زگیل تناسلی است بلید چکار کنم واسه درمانش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    خسته نباشید 4 ماه پیوند شدم 4بار عفونت بیضه بادرد وورم شدید داشتم دو بار بیمارستان بستری شدم وباز دوباره درد وورم بیضه دارم تمام آزمایش ها خوب ولی همچنان من درد دارم وپیوندم از مرگ مغزی بوده وتب و لرز ندارم از راهنماییتون ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سریعا به بیمارستان مراجعه کنید باید سونوگرافی بشه و نیاز به بستری داشته باشه بخاطر پیوندی که انجام دادین
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر بنده در ناحیه شرمگاهی بشدت دچار خارش هستم و قرمز میشود میخواستم ببینم دچار چه عفونتی شدم و برای کاهش خارش و علائم ام چع پماد و دارویی باید مصرف کنم چون این چند روز تعطیلات است و متاسفانه نمیتونم به دکتر مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سلام التهاب ریشه های مو هست استحمام روزانه داشته باشید هر شب یک قرص ستیریزین استفاده کنید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من در ناحیه شرمگاهی دچار خارش هستم و پس از خارش قرمز میشود و بشدت اذییت می‌کند ،میخواستم ببنیم چه پماد و دارویی میتونم برای کم شدن علائم استفاده کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      التهاب ریشه های پوست هست استحمام روزانه داشته باشید هر شب یک عدد قرص ستیریزین استفاده کنید
  • تصویر کاربر 1 یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    این زگیله یا نه؟7.8تا دونه نمونه اینا روی کیسه بیضم هست
    هیچ رابطه جنسی هم نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خیر در حد رویت عکس زگیل نیست باید تست اچ پی وی تایپینگ انجام شود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید خیلی پشیمونم متاسفانه بخاطر خودارضایی بوسیله یک پلاستیک که آلتم با پلاستیک برخورد داشت و در اثر این اصطکاک سر آلتم حساس شده و به لباسم میچسبد آیا می‌شود با دارویی این حساس شدن را برطرف کرد، چون از اون روز که الان چند ماه میگذره نوک مجرای ادرارم کمی به سمت پایین پاره شده که مثل گوشت اضافه هست آیا می‌توان این را ترمیم کرد؟

    خواهشمندم کمکم کنید خیلی در عذابم🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    حدود یکسالی این عارضه ها روی التم هستن و از بین نمیرن بنظرتون زگیل؟
    وراه درمانش چیه؟
    زیر الت تناسلی قسمت ختنگاه وهیچ علایمی هم ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      بله زگیله باید کرایه انجام بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      کرایو*
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیل شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر گرامی
    من دختر ۳۰ ساله هستم ۲سال پارتنر ثابت دارم
    بیماری زمینه ای ندارم چندروز دیش مسافرت شمال رفتیم و در جاده چندین بار سرویس بهداشتی عمومی رفتم که در یکی از این سرویس ها سر شیلنگ هنگام شستشو کامل با واژنم برخورد کرد همان روز استخر ویلایی که اجاره کرده بودیم شنا کردم و فردای اون روز من با سوزش شدید ادرار مواجه شدم به قدری دردناک بود
    ۲روز بعد مجاری ادراری من ملتهب شد و قرمز رنگ شد من به دکتر مامایی مراجعه کردم و معاینه کردن و تشخیص تبخال دادن و داروهای
    امپول کتولاک یک دونه
    قرص آسیکلوویر۴۰۰ هر ۸ ساعت
    قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ س
    فنازومکس ۱۰۰ هر ۸س
    پماد آسیکلوویر
    پماد زینک
    پماد تریامسینولون
    شامپو رکوبیزول جهت شست وشوی محل و بتادین
    تجویز کردن
    و مولتی ویتامین خارجی برند kirikland میخورم
    ویتامین ث و کیو ۱۰ استفاده میکنم
    الان ۴ روزی میش استفاده میکنم اما همچنان سوزش دارم و اون جوش های ابکی که انگار تبخالن هستن

    سوالم اینه که شما داروی جدیدی برام تجویز میکنید برای روند بهتر درمانم؟
    و اینکه دوره درمانم چند روز است خیلی کلافه شدم

    من تاحالا مبتلا به این ویروس نشده بودم باید چیکار کنم که دیگه مبتلا نشم
    پارتنرم هم سر التش جوش ابکی چندتایی زده که فکنم اونم تبخال هستن
    ایشون چی مصرف کنن

    یه دنیا ممنونم🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      هم برای خودتون هم برای پارتنرتون
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید وقت بخیر
    بنده چند روزه پیش احساس درد کمی در بیضه راست داشتم روز اول وقتی معاینه کردم متوجه یک دانه ریز در بالای بیضه راست کمی به سمت چپ ولی در بالا شدم،،دانه به اندازه جوش یا یک عدس،،روز اول درد داشت ولی برطرف شد،،الان اون توده هنوز وجود داره و درد خیلی کمی در زیر شکم دارم فقط،،چه مشکلی پیش امده؟
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      بنده ۲۵ سال سن دارم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      باید سونوگرافی از بیضه‌ها به صورت ساده و کالر داپلر انجام بشه
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۹ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      چی میتونه باشه دکتر؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      کیست های ساده اپیدیدیم
    5. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      دکتر همش تعطیلی و من خیلی نگرانم درد و ناراحتی ندارم،،ولی اون توده در معاینه دقیقا نوک لوله اپیدیدیم در بالای بیصه میباشد،،ایا تا باز شدن مطب های متخصص جای نگرانی دارد؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خیر جای نگرانی نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب