اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید جناب دکتر متاسفانه بعضی مواقع حالت ادراری به من دست میده ولی متاسفانه ادراره خیلی کم وبا سوزش البته نه خیلی زیاد برای من اتفاق میفته البته میشه گفت هر یک ماه یا دوماه یک بار بعد از حدود سه تا چهارطاعت این حالت رفع میشه و ادرار کامل تخلیه میشه وبدن به حالت نرمالش برمیگرده مثانه هم فشار میدم دردی که نشون بده پر از ادار هست ندارم فقط وسط الت درد میگیره وموقع دراز کشیدن بیشتر احسال ادار میکنم این حالت بیشتر غروب یا آخرشب اتفاق میفته البته برای مسکل نقوض هم ازقرس تدالافیل ۲۰میل هم استفاده میکنم احتمالش هست که عوارض قرص باشه؟ممنون میشم راهنمایی بفرمائید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اینها همه عصبی است شب در اب گرم بشینید
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز جناب دکتر من 27سال سن دارم و مرد هستم الان یه مدت زیادی هست چندتا دونه روی الت تناسلی در نوک ان و زیر ختنه گاه و در پوسته بیضم دونه دارم که نمی دونم چی هستن خواستم راهنمایی کنید ودر قسمت داخلی ران ها جوش میزنم دکتر رفتم 2جایی مختلف یکی گفت زگیل اون یکی دکتر گفت نه خواستم شما راهنمایی کنید الان 5تا عکس هم میفرستم خدمتون از همه جا ممنون میشم زود جواب بدید
    1. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      فرستادم
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این زگیل نیست پماد تریامسینولون بزنید هر ۱۲ساعت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    وقت بخیر اقای دکتر
    بنده 2سال پیش واریکوسل چپ (گرید 3) عمل کردم. و الان قصد رفتن به خدمت سربازی دارم.
    ایا فعالیت های سربازی باعث عود میشود؟
    به نظر شما اقدام به معافیت از رزم کنم؟ یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نه اقدام به معافیت از رزم کنید
  • تصویر کاربر sattar پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    با سلام
    4 ماه پیش به دلیل برجستگی در بیضه ی چب به دکتر مراجعه کردم و پس از ازمایش و معاینه فهمیدم که واریکوسل دارم.4ماه پیش عمل شدم ولی هنوز برجستگی در بیضه از بین نرفته. ایا این حالت طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این رگها طبیعی ونیاز به اقدام دیگری نیست
  • تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر چند وقت پیش یک فشار کوچیک ب التم وارد شد و روز بعد رگ های التم ورم کرده و درد هم دارم رگی ک درد میکنه از ابتدای التم شروع شده (باریک هست و سفت) تا قبل سر التم کشیده شده (بین ختنه گاه و سر التم هم ورم داره)
    1. تصویر کاربر پوریا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ?
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خوشبختانه علایم شمسته گی نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      شکسته گی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر سال نو مبارک
    بنده ۴۸ سال دارم در حالت نغوظ الان به سمت بالاست چیکار باید بکنم به پائین که فشار میدم درد احساس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    جناب دکتر من در خارج از کشور زندگی میکنم بیش از یک سال میشه که بر روی پوست بالای الت تناسلی چندین برامدگی شبیه به زگیل بوجود امده زمان دقیقش رو مطمئن نیستم ولی متاهل هستم حدود 5 سال و فقط با خانمم رابطه داشتم و علت بوجود امدن این برامدگی ها رو نمیدونم با توجه به شرایط زندگی و ویروس کرونا در حال حاضر نمیتونم به پزشک مراجعه کنم میخواستم بدونم کرم یا درمان خانگی برای این موضوع وجود داره لازم به ذکر هستش اوایل زگیل ها فکر میکنم 3 یا 4 تا بود ولی الان یکم بیشتر شده
    سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام این زگیل تناسلی است ودرمانش کرایو است فین من در اینستاگراممdrkarami را ببینید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ما شش ماهه در حال اقدام هستیم طبق سونو و ازمایشی ک دادم واریکوسل گرید 2 دربیضه سمت چپ دارم وطبق ازمایش35درصد اسپرم سالم دارم اقای دکتر ب نظر شما با دارو مشکل من حل میشه یا باید عمل انجام بدم ؟میشه از روشهای کمک باروری مثل ای وی اف بجای عمل استفاده کنیم ؟؟
    Semon volumi4:00/semen ph7:50/ sperm density 2/53 /motile sperm 35:00 / progressive sperm35:00 /normal morphology 25:00/
    Rapid progressive 20:00 / slow progressive 15:00 / non progressive 0:00 / immotile 65:00
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ازمایش قابل قبول است یک سال اقدام کنید امیدزیاد است
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نیاز هست دارو مصرف کنم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    باسلام ببخشید وقت شریفتون میگیرم اقای دکتر میخواستم ببینم انداز الت من کشید 10سانت سنم 21و وزنم85من میتونم ازدواج کنم من به مشکل برنمیخورم تو زندگی و میتوانم. تولید مثل کنم و فرزند داشته باشم یا نه اقای دکتر قطر ان هم کوچیک دچار افسردگی شدم که نکنه ازدواج کنم و نتونم نیاز همسرم را بر طرف کنم ممنون از راهنمایتان اقای دکتر سپاس🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اندازه نرمال است ونیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر
    من 20 ساله هستم
    به تازگی مشاهده کردم بیضه سمت راست پایین تر از بیضه چپ (حدود 2 سانت )قرار میگیره
    و این که جدیدا (یک یا دو هفته )هنگام ارضا شدن بیضه راست به سمت بالا و راست کیسه بیضه فشار وارد میکنه ولی درد نمیکنه و حالت عادی هم مشکلی ندارم فقط همون تفاوت سطح هستش
    و این که بعضی وقت ها یه حس تیر مانند خیلی خفیف در ناحیه کنار ناف دارم البته خیلی خیلی کمه ولی گفتم بگم شاید موضوعی باشه
    ممنون از وقتتون
    1. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ..
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      آقای دکتر یه نکته دیگه این ‌‌که سمت راست که پایین تره بعضی اوقات میبینم کیسه در قسمت چپ حالتی جمع شده مثل وقتی که هوا سرده و در قسمت راست نرم تر ولی نه کاملا شل میشه
    3. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      دکتر اینم عکس
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      دکتر این حالتی که تو عکس هست پیش میاد انگار بیضه چپ حرکت میکنه میره یکم پشت بیضه راست انگار جابه جا میشه
      نه دردی دارم نه حالت تهوع نه هیچ علامتی
      نمیدونم چیه
      ولی بیضه راست پایین تر میاد و پوسته دوطرف یکی ترم و یکی زیر میشه
      انگار یکم بیضه چپ میره پشت بیضه راست البته خیلی کم اتفاق افتاده
      انگار میخوان جا به جا بشن
      موقع ارضا هم بیضه راست انگار به سمت بالا فشار میاره، و حالت کیسه بیضه جوری میشه که بیضه ها از هم فاصله میگیرن
      چپ ک طبیعیه حالتش ولی راست انگار میخواد بچرخه یه حالت چرخش داره
      ولی هیج تورم یا درد و قرمزی نداره
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام سونو بیضه کنید بفرستید ببینم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب