اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بابک جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . این عکس مربوط ب یه دختر خانمه .لطفا راهنمایی کنید چیکار کنیم برای درمانش.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس اصلا خوب نیست، شرح حال بدید
  • تصویر کاربر Mostafa جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جواب ازمایش من هست میتونید راهنمایی بفرمایید
    Rapid progressive 16/3%
    Slow progressive 35/1%
    Non progressive 11/8%
    Immotile 36/8%
    Sperm consenteration 68million
    Normal 43%
    Head DefectS 42%
    Tail defects 10%
    Neck Or midpiece defects 4%
    Volume 2/5m
    به من گفتن حرکت اسپرم هات ضعیفه ایا درسته؟
    اگه مشکلی هست درمان یا دارویی داره؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس از اسپرموگرام بفرستید
  • تصویر کاربر امیرجعفری جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب احترام زیاد ب شما دکتر واقعا عزیز اقای دکتر جووونی 22 ساله هستم بالای بیضه چپم رگ های اوود کرده احساس میکنم واریکوسل دارم ولی اصلا هیچ دردی اصلا ندارم.اقای دکتر عزیز بزرگوار میخام بپرسم من عملشو تو اینترنت دیدم ایا رگ های واریسی از بین میرن دیگ رگی ندارم ب بیضه خون رسانی کنه...اگ رگ واریسی از ک بریده میشه ایا دیگ هیچ رگی نمیمونه یا دوباره رگ ب وجود میاد میخام عمل کنم بگید لطفا فقط ایا دیگ رگ هام از بین میرن
    1. تصویر کاربر امیرجعفری دوشنبه ۶ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      لطفا جواب بدین دکتر جان
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سونوگرافی انجام شده و اطلاع دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۴ ساله هستم ک مجرد تا الانم رابطه جنسی نداشتم
    آلت من از زمانیکه یادم میاد انحراف داشته با پایین چند سالی هست این انحراف به سمت پایین و راست ثابت مونده ، فک میکنم تو رابطه به مشکل میخورم ، عکسم براتون فرستادم .. ایا راهی برای درمان (ترجیها بغیر جراحی ) وجود
    ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، اگر پس از ازدواج مشکلی بود مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهتاب جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر. من چن روز پیش چن تا جوش ریز زده بودم و روشون تیغ کشیدم و شبش جوشا یکم بیشتر شدن و حالت چرکی و سفید شدن من فک کردم عفونت باشه از قرص مترونیدازول و فلوکونازول و پماد کلوتریمازول استفاده کردم بعد یکی دو روز یکم بهتر شدم ولی اون جوشا یکم بیشتر شدن و روشون باز شد و مقدار خیلی کمی چرک زرد و خون خارج شد و بعدش رنگشون قرمز شد همراه با درد کم و خارش و سوزش، قرص پردنیزولون با دوز پایین ب علت ITP مصرف میکردم الان دسترسی ب دکتر ندارم و نگرانم ک این تبخال باشه اگر پاسخ بدین ممنون میشم و چه قرص یا پمادی لازمه ک استفاده کنم؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام به نظر تبخال هست، پماد آسیکلوویر استفاده کنید، بهتر نشد به متخصص زنان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدوی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    ایا کم ورقیق بودن منی باعث ناباروری مردان میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، خیر
  • تصویر کاربر مهراد جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدر به تشخیص اورولوژیست از سبزوار اومدن تهران مرکز پیامبران و از پروستات عکس برداری شد
    الان پزشکشون گفتن باید بپوپسی هم مجدد بیان تهران همون مرکز پیامبران
    میخواستم بدونم پیوپسی پروستات خیلی تخصصی هست
    مشهد نمیشه رفت ؟بعد مسافت تا تهران زیاد هست
    و سوال دوم ببخشید نمونه رو اورولوژیست میگیره یا سونوگرافیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، مشهد هم میشه، توسط ارولوژیست انجام میشه
  • تصویر کاربر خورشيد شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    دكتر سلام خسته نباشيد من سال ٩٥ واكسن ٤ گانه گارداسيل زدم همون سال ازمايش hpv دادم كه تايپ 56 و ٦٦ رو نشون داد سال ٩٧ ازمايش را تكرار كردم تايپ ٤٥ و ٦ رو نشون داد من كلوپوسكوپي هم انجام دادم و پاپ اسمير كه مشكلي نداشت من هيچ وقت ضايعه زگيل نداشتم ولي ممكنه با وجود اين تايپ از ويروس به سرطان زبان حلق يا گلو مبتلا بشم خيلي ميترسم تروخدا راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر خورشيد یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      دكتر خانوم هستم و ٣٢ سالمه
    2. تصویر کاربر خورشيد جمعه ۱۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      و در اخر دكتر اين ٢ تا لك زگيل تناسلي هستند؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، ضایعات واضح نیستن، عکس مجدد بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید بنده ۳۸ سالمه کلیه چپم سنگ سازه در سال ۸۳ عمل سنگ شکن انجام دادم ولی بعد یک سال سنو گرفتم متوجه شدم کلیه چپم نسبت به کلیه دیگر کوچکتر شده وبه متخصص مراجعه کردم گفته باید کلیه تخلیه بشه عکس ازش گرفتم براتون فرستادم لطفا راهنمایی بفرمایید و تکرر ادرار زیاد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، ریپورت رو بفرستید
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ریپورتو بهم ندادن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      باید سنگش عمل بشه
    4. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      شما کدام بیمارستان تشریف دارید . برای عمل چطوری نوبت بگیرم هزینه عمل چنده. عمل بازه یانه ببخشید اقای دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      جهت تعیین وقت ویزیت. خارج از نوبت برای عمل با شماره های 02122642744 02122647404 09351142080 هر روز از ساعت ۱۰تلی۱۲ قبل از ظهر تماس بگیرید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام پرفسور گرامی
    توی دهنم یک برآمدگی به وجود اومده میخواستم ببینم زگیله یا نه؟؟؟؟ عکس به پیوست ارسال میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام به نظرم زگیل نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب