اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر کرمی ببخشید برادر شوهرم الان نزدیک به ۳ ساله که توده در پروستاتش پیدا شده ۳ بار جراحی کردن الان به مثانه و استخوان متاستاز داده دارن شیمی درمانی میکنند به نظرتان امید به بهبودی ایشان هست چند درصد امکان داره جواب بگیره ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      تنها راه ایشان فعلا شیمی درمانی هست که بیماریشان را تحت کنترل قرار بده. میتونین جهت بررسی میزان موفقیت با دکترهای رادیوانکولوژیست مشورت کنید
  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر الان 4 روز هست کنار آلت دو لکه قرمز ایجاد شده احساس میکنم وسط سفید است اطرافش قرمز حالت گودی داره ممنون میشم یه دارو برام تجویز کنید تا کنون این بیماری را نداشتم عکس ارسال کردم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام از پماد مگاکورت استفاده کنید اگر بهتر نشد با دکتر متخصص پوست مشورت کنید
    2. تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      آقای دکتر این چیه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      با متخصص پوست مشورت کنید ، در حیطه ی کاری متخصص پوست می باشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پیشکار چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام.من دو سال هست ازدواج کردم.شوهرم اوایل ازدواج زگیل تناسلی داشت .کرایو کرد.اردیبهشت من دچار تب خال تناسلی شدم.و الان رفتم تستhpvدادم انواع خطر ناکش را دارم نوع 16 .18 و...
    نمیدونم باید چکار کنم.قصد بارداری داشتم که متخصص زنان اجازه ندادن. نمیدونم باید چیکار کنم.من اهل اردبیل هستم لطفا کمکم کنید.تصویر آزمایش را برایتون میفرستم.درمان نداره. ? متخصص زنان گفتن باید برین پیش یک دکتر خوب .چیکار باید بکنم.دکتر خیلی داغونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      در مورد زگیل وقتی فرد مبتلا بشه ممکنه بدن بتونه مقابله کنه و ویروس از بدن پاک بشه ، ممکنه در بدن بمونه و عود کنه. بهترین درمان کرایو است. تیغ زدن و لیزر باعث پخش آن می شود. در مورد واکسن ، قبل از ابتلا به زگیل ، در خانم ها موثر است بعد از ابتلا اثر ندارد. در خانم ها باید پس از ابتلا سالانه پاپ اسمیر انجام شود از جهت خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      در مورد بارداری ، اگر ضایعات فعال نداشته باشید تحت نظر متخصص زنان میتونین باردار شوید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر برونی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    باسلام
    فروردین ماه 99 کنار لبم ملتهب شد پس از یکی دو روز آلت هم ملتهب شد و ایجاد زخم کرد به دکتر مراجعه داشتم چون قرص کو آموکسی کلاو مصرف کرده بودم کفتند آلرژی است پماد موپیرسین و کلومازول دادن و استفاده کردم مجدد در مرداد ماه این مورد دوباره برایم پیش آمد دکتر مراجعه داشتم چون شربت پروسپان استفاده کرده بودم گفتند احتمالا به آن آلرژی دارید مگاکورت دادند از دیروز دوباره کنار لبم همان حالت را دارم و آلت هم در همان نقاط ملتهب شده همچنین دو هفته هست که در هنگام رابطه نعوظ کامل میشم ولی خیلی زود حالت نغوظ را از دست میدهم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر برونی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      جواب آزمایش خون
    3. تصویر کاربر برونی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایش خون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      از ضایعات پوستی عکس بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من وقتی ادرار میکنم تموم میشه چند ثانیه صبر می کنم تا ی خورده خیلی کم از ادرار بازدوباره خارج میشه طبیعیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام دهید از جهت باقیمانده ی ادرار
    2. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر احتمال داره ب خاطر استرس باشه
      اخه من کلا ادم استرسی هستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر است بررسی انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر بنده وارکوسل گرید 1 دارم پس از انجام سونوگرافی و عکس رنگی هیچگونه عارضه خاصی دیده نشد هیدروسل در بیضه ها وجود نداشت اندازه بیضه طبیعی و... و دکتر سونوگرافی فرمودن هیچ مسئله خاصی نداری ولی خیلی خفیف هست ولی متاسفانه بعد از 4ماه جهت بارداری نتیجه ای حاصل نشد و خانم بنده پس از چکاپ هیچ نوع موردی نداشت و قرار شد بنده بررسی کنم.چون ادم استرسی و وسواسی هستم همیشه شب قبل از ازمایش اسپرم دچار بیخوابی میشوم و ازمایش مطلوبی نمیتونم بدم. منظورم این هست با توجه به شرایط آزمایش اسپرم به صورت مصنوعی بنده حداقل دارای 20% خطا میباشم و هیچ کاری نمیتونم انجام بدم درحال حاضر میخواستم ببینم با توجه به آزمایش بنده آیا امکان افزایش حرکت اسپرم بدون عمل میباشد یاخیر؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      جواب آزمایش
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      با سلام
      جواب آزمایش
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام یک سال فرصت بدهید و منظم رابطه داشته باشید جهت بارداری. اگر بعد از یک سال نتیجه نگرفتین ازمایش اسپرم مجددبدهید. ازمایش شما خوب است نگران نباشید و به تلاشتون ادامه بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاضلی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 974 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، من حدود دو ماه پیش کلیه چپم درد گرفت سونو دادم گفتند سنگ 6 میلی انتهای حالب وجود داره بعد از اون تا حالا دو بار tul انجام دادم ودفعه اوول بعد از tul واسم کاتر گذاشتن تا دو هفته ، الان مجددا درد گرفت بعد از چند بار سون میگن سنگ نیست انتهای حالبت تنگی بوجود اومده میخواستم بدونم علت چیست وچکار باید بکنم ، ممن نم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اگر سنگ خارج شده و هیدرونفروز شما به دلیل تنگی انتهای حالب اوامه داره باید مجدد براتون دبل جی گذاشته شه ، اگر ادامه دار شه نیاز به جراحی ری ایمپلنت حالب خواهد بود جهت جلوگیری از اسیب به کلیه
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر میخاستم ببینم این عکسا زگیل هستند؟ رفتم متخصص ارولوژی گفت حساسیت پوستی هستن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام نه زگیل نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام
    دو مرتبه اخیر که رابطه داشته ام منی قهوه ای رنگ بوده
    دلیلش چیست
    باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      از داروی سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت یک هفته استفاده کنید و سونوگرافی کنین. اگر ادامه دار شد بررسی بیشتر نیازه
  • تصویر کاربر ساناز چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.روی الت شوهرم متوجه دونه های ریزریز زیرپوستی متوجه شدم ک مانندغده های ریزب تعدادزیادهس.خودشون بهم میگن نگران نباش بخاطراینه ک مجردی رابطه ای نداشتم اوج جنسی ب این حالت روی پوست التم شده.خواهش میکنم بهم بگین علتش چیه،؟یاچ نوع بیماریه پیگیرباشم برای رفعش
    ممنون میشم ازلطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب