اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابتین سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید دکتر عزیز
    پدر بنده متاسفانه درگیر سرطان مثانه شدن
    ب س ژ تراپی شدن و بعد از یک سال عود نداشتن
    این جواب اخرین پاتولوژی شون قبل از ب س ژ تراپی هستش
    لطف کنید بفرمایید سرطان در چه مرحله ای هست؟ ta? T1? ایا تزریق ب س ژ بیشتر از ۶ هفته به درمان کمک بیشتری نمیکنه؟ پیشاپیش ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      درگیری لایه ی لامینا پروپریا رو گزارش نکرده. جواب پاتولوژی کامل گزارش نشده‌. یا Ta هست یا T1 .. احتمال بیشتر Ta هست‌ . کار بیشتری نیاز نیست. اگر تا یک سال عود نداشتن ، هر ۶ ماه سیستوسکوپی شن
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده زمان انزال و خروج منی هیچ لذتی حس نمیکنم،در پاسخ به پرسش یکی از دوستان فرموده بودین عصبی هستش ،پرسش بنده اینه که به چه دکتری باید مراجعه بکنم.متخصص مغز و اعصاب یا متخصص عصاب و روان؟سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      روانپزشک
  • تصویر کاربر اسی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من قبلا بخاطر ریزش مو فیناستراید میخوردم یک مدت دو سال بعد قطع کردم چند بار دوباره شروع کردم الان خیلی وقت نخوردم ولی میل جنسی خیلی کم فقط حس ادرار دارم و زود انزال شدم میتونه هورمون کم یا زیاد کرده باشه چون کمی پرخاشگرم شدم؟ مشکلی بابت نعوظ ندارم عفونت مجاری ادرار داشتم آنتی بیوتیک خوردم خوب شدم ولی بازم سر آلتم مرطوب خیلی دستم بکنم یک سوزشم داشته باشه قبلا بیشتر بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکل اصلی شما چیست متوجه نمیشم
    2. تصویر کاربر اسی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکل اصلیم میل جنسی خیلی کم شده و هم زود انزالم
      30 سالمه رابط جنسی نداشتم. مایع منی هم نارنجی رنگه اینا میتونه به عفونت ادرار یا قرص فیناستراید قبلا میخوردم ربط داشته باشه. درمانی برای کاهش میل جنسی و زود انزالی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص لیبیدوکس هر ۱۲ ساعت برای افزایش میل جنسی
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
    5. تصویر کاربر اسی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون آقا دکتر پاروکستین میگین بعد 4 الی 5 ماه به آهستگی کم کنم طریقه اش میشه یکم توضیحی بدین ممنون میشم.
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      یک ماه نصف ، ماه بعد ۱/۴ ماه بعد قطع
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    دکتر جان سلام.
    یک ماهی میشه که زیر قسمتی از کلاهک، یک عارضه (زخم کوچک ) مشاهده میشود. ابتدا به تصور یه ساییدگی ساده بودم از اونایی که‌ معمولا” پیش میاد و به سهولت هم رفع میشه. ولی تا کنون رفع نشده و بزرگتر هم نشده. در ضمن گاها” درد مختصری نیز به همراه دارد. میخواستم بدانم چیست و مراحل بعدی به جهت درمان را راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر صیادی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من واریکوسل دو طرفه دارم که سونو گرافی رو براتون اسکن کردم من فقط بیمه تامین اجتماعی دارم خواستم بدونم شما بیمارستان میلاد کار میکنید که بیام خدمدتون برای عمل
    اگه کار میکنید چطور باید همانگ کنم برای عمل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایش اسپرم بدهید . بیمارستان نیکان هستم. هماهنگی های نوبت با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مانی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    آقای دکتر برای یک مدت 1 ماهه استفاده از لاجر باکس یا اکستندر با فشار کم آیا ضرر دارد شما کدام را پیشنهاد میکنید
    من18 سالمه م آلتم در حالت خوابیده3 و در حالت نعوظ 6و نیم سانتی متر است لطفا اگر 1 درصد تاثیر دارد بگویید چون من شنیدم که با این اندازه نمی‌توان پرده ی بکارت را پاره کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      راه بزرگ كردن الت تناسلي هنوز در دنيا وجود ندارد همه تبليغات دروغند وعملهاي جراحي پر عارضه وغير قابل برگشت
  • تصویر کاربر کوثر سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    که گاهی بالاس بیضه گاهی نیست گاهی هردوتا بیضه است گاهی یکی است شما فرمودید عمل شود آیا باتوجه به این که بهمن ماه 6سالش تمام میشه آیا باید قبل از 6سال عمل بشه یا مس شود صبر کرد کرونا تمام بشه و.بچه بزرگتر بشه لطفا به من بگویید آیا فورا باید عمل بشه یا میتونه صبر کرد تا بچه بزرگتر بشه یا باید هرچه سریعتر عمل شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      هرچی زودتر عمل شود بهتر است
  • تصویر کاربر میرزایی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام . جناب دکتر‌ بچه من وقتی به دنیا اومد به ما اعلام شد که جنسیتش دختره ولی سه روز بعد گفتن که جنسیت بچه پسره منتها بیضه ها نزول نکرده . آزمایش ژنتیک گرفتن و نتیجه هم 46xy بود که کامل پسر بود . الان حالت الت تاسلیش یکم ما رو نگران کرده . که یه وقت نکنه بخوان تبدیل به دخترش کنن اینم عکس آلت تناسلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید عمل شود ، بهتر است قبل از ۱۸ ماهگی عمل شود
    2. تصویر کاربر میرزایی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      مطمئنا دیگه پسره ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشود ، ولی اگر بیضه ی نزول نکرده داره بهتره عمل شه ، عکس را مجدد بفرستید
    4. تصویر کاربر میرزایی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اینم عکس آلت تناسلی نوزاد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر است با فوق تخصص غدد اطفال مشورت کنید. اگر تایید کرد که پسر است ، بیضه ها پایین اورده شود بهتر است. در حیطه ی کاری فوق تخصص غدد اطفال می باشد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مانی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    باسلام
    آیا دستگاه لاجر باکس یا اکستندر مگنت دار در افزایش طول آلت تناسلی تاثیر دارد
    آیا موجب آسیب به آلت میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      باعث آسیب به آلت می شود. توصیه نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    پدر بنده سنگ کلیه داره و باید فورا عمل جراحی بشه
    آیا میتونیم سریعا نوبت بگیریم ؟ و اینکه هزینه ش به چه شکلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب