اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر گوگول شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،جوانی هستم 35 ساله با آلتی بانعوظ 6 سانت یا کمتر،فکر کنم جزو همون 6 نفر از هزار نفری هستم که در گفته هاتون خوانده ام.زیر شکمم تپلی و توده چربی هستش از بچگی که آلت از آن بیرون آمده،در حالت خوابیده که اکثرا همینطوره هیچی معلوم نیست و مثل آلت کودک میشود.قطرشم بسیار کم است. به خاطر خجالتش تا حالا اقدامی نکردم فقط دوران دبیرستان پیش دکتر کرمانی در نازی آباد رفتم که گفت با جراحی میتونم فقط3 الی 5 سانت طولش را افزایش دهم که منم منصرف شدم. شما هم که میگید هیچ راهی برای درمان نیست.پس تکلیف امثال من چیست واقعا؟؟؟باید بریم بمیریم؟؟؟تخم های کوچکی هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      باید بررسی هورمونی شوید
  • تصویر کاربر ali شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 29 سال سن دارم و در سن کودکی یک عمل بر روی آلت تناسلی خودم انجام دادم.
    از بعد از عمل آلت تناسلی بنده کج هست.
    میخواستم بدونم این مقدار از کجی برای رابطه جنسی مشکلی به وجود خواهد آورد یا نه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر P شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقت بخير من چند تا جوش مانند روي الت تناسليمً در امد رفتم پيش دكتر گفت زگيله ازمايش دادم با نمونه برداري گفت زگيل نيست ليزر كردم همشون پاك شدن و اثري نماند جز دو تاش كه بالاي٦ بار ليزر كردم هي در مياد وه بيشتر سفيدي جاي ليزر عذابم ميده ايا زگيله؟؟بعد روش محو كردن اين سفيدي بعد ليزر چيه ممممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      به نسر زگیل نیست‌ . برای برطرف شدن جای لیزر از پماد کانترکتوبکس استفاده شود
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.پارسال تعداداسپرمم وحرکتشون بسیارکم بوده واسپرم سالم نداشتم.وهمان پارسال توسط دکترپیمان صالحی دراصفهان عمل واریکوسل میکروسکوپیک شدم..اکنون بعدازیکسال اسپرمهام ازنظر تعدادی و سالم بودن خوب شده ولی مشکلی که حل نشده هنوز کم تحرک هستند.برای بالارفتن حرکت اسپرم بایدچه دارویی بگیرم؟داروی گیاهی یا دارویی که خودتون میدونین بهم معرفی کنین.(لازم به ذکراست ‌که طبق نظردکترصالحی واریکوسل ندارم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      از پودر آندروفرتی هر ۱۲ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۶ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 786 مشاهده پرسش
    با سلام آقایی 36 ساله هستم که روی پوست بیضه و آلت من دانه هایی چربی شکل هرجا که مو روییده وجود دارد(شبیه پوست مرغ).احتمالا مادر زادی هم باشد چون خیلی سال است که دارم.آیا طبیعی است؟و کلا قابل درمان است؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سایت مشکل دارد.حتی عکس ۶۰۰ کیلوبایت را آپلود نمی کند
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      بفرمایید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      چربی های زیر پوستی ن ، با توجه به وسعت آن کاری نمیشه کرد. چیز نگران کننده ای نیست و اهمیت ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    آقای دکتر مدتی هست که این برجستگی روی محل تلاقی بیضه و ریشه آلت دارم
    جدیدا بزرگتر شده
    آیا این زگیل هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر حسنی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، جوان ۲۲ ساله ای هستم . در کودکی ضرباتی بر اثر توپ فوتبال به ناحیه آلت تناسلی ام داشتم و یا ضربه خوردن تا اینکه چندسالیه متوجه میشم زمان نعوظ آلت تناسلی ام بسمت بالا میاد و نزدیک به شکمم میشه و انجام رابطه با همسرم خیلی مشکل میشه و اونطوری که میخوام نمیشه . خواستم از شما راه حل بگیرم. ممنون از پاسخگویی و وقت گذاشتن تون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر من روی کلاهک تناسلی چندتا زائده درآومده اینها زگیل هستن؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر زگیل نیست . کپسول سفالکسین هر ۶ ساعت مصرف شود
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام روی آلتم یه خشکی ایجاد میشه تو چند ناحیش که پوسته پوسته میشه نزدیکی میکنم کمی قرمز و بعضی وقت حالت زخم میشه یه چند وقت شرت نمیپوشیدم و از روغن خراطین استفاده میکردم میشه از اون باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،بنده به خاطر اینکه بیمه بنیاد جانبازان هستم به دکتر نوروزی بیمارستان خاتم رفتم ولی مایل بودم خدمت شنا برسم وسع مالی ندارم که پرداخت و سپس از بیمه بگیرم خدمت دکتر نوروزی گفتم و جواب ندادند یک برآمدگی در زیر شکم سمت راست دارم که تا مدتی پیش به اندازه یک بادام بود و اکنون به اندازه یک انگشت ،وامروز جمعه این برآمدگی پهن تر به سمت زیر ناف همراه با مقداری درد است آیا برآمدگی هم مربوط به پروستات است ،ممنون از صبر و پاسخگویی حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از ان محل انجام شود. به پروستات ارتباطی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب