اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر من مجرد هستم و لیزر موهای زائد میرم و رابطه مقعدی هم داشتم.
    حدود یک ماهی میشه که جوش های تقریبا بی رنگ یا متمایل ب سفید زدم که در عکس مشاهده میکنید و نزدیک مقعد هم همین جوش وجود داره یکی دوتا. خیلی مشخص نیستند و با لمس معلوم میشن.
    قبل ایجادش هم خارش داشتم.. الان نه...
    به تازگی دو سه ماهی هست که پریودم تغییر کرده و یک هفته قبل پریودی لک بینی دارم. آیا با جوش ها ارتباطی داره؟
    و جوش هام نگران کننده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      نه مشکل خاصی نیست ، کپسول سفالکسین مصرف کنید هر ۶ ساعت
  • تصویر کاربر مولودی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 799 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید.
    دکتر من الا نزدیک 6 ماهه زیر پوست بیضم یه حالت جوش مانند زده رنگشم سفیده وقتی که اون برآمدگی رو فشارش میدم میره زیر پوست و وقتی که ولش میکنم دوباره بر میگرده سر جای اولش، حالت سفتی داره و بعضی وقتا هم خارش میگیره. می خواستم بدونم چیه آیا خطری هم داره یا لازمه که به دکتر مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر مولودی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر میشه راهنماییم کنید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    3. تصویر کاربر مولودی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام چشم فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      خطری ندارد ، مشکلی نیست ، اگر از نظر زیبایی مهمه براتون قابل برداشتنه
    5. تصویر کاربر مولودی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر پمادی یا دارویی داره برای درمانش؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      نه این با پماد قابل رفع نیست. چیز نگران کننده ای نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    دکترمیخواستم بدون عکسی که براتون ارسال کردم زیگیله باید چکار کنم حدوده پنج شیش ماه میشه قبلش مثه جوش زیر پوستی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر دانیال پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من 23 سال دارم خود ارضایی میکنم اونم خیلی زیاد شاید درشب دو با سه بار اینکار انجام بدن اما یک شب این کار کردم روز بعد رابطه جنسی داشتم الارغم اینکه زیاد جذاب نبود اولش نعوظخوب بود البته اولین رابطه جنسی من بعداز تقریبا 50 دقیقه نعوظم از بین رفت ارضا نشدم مشکلی دارم به نظرتون ترو خدا جواب بدین نمیدونم چیکار کنم ترم کنم درست مبشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      نه مشکلی نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین حدود یک سال پیش من با یه خانمی رابطه داشتم تازگیا متوجه شدم از ته آلتم چندتا جوش سیاه عین زیگیل دراومده هست حالا نمیدونم اینا از قبل هم وجود داست یا بعد رابطه اینطوری شده ...نمیدونم زیکیل هستن یا جوش خطرناک هست یا نه؟؟
    1. تصویر کاربر هادی سه شنبه ۲ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر خواهشا جواب بدین ببینم زیگیل هست یا جوش سیاه هست...
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    3. تصویر کاربر هادی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر عکسی که فرستادم اومده براتون ؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      عکسی نیامده ، همینجا بفرستید
    5. تصویر کاربر هادی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام فرستادم نوشته حجم فایل بیشتر از حد مجاز هست .کاش برا یه شماره موبایلی بفرستم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      حجم عکس را کم کنید و بفرستید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام. اقای دکتر ببخشید ایا امپولی هست برای کودکان که الت شون بزرگتر بشه .اگه هست ایا عوارضی دارد .ممنون میشم جوابم را بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر تستوسترون طبیعی باشد نیازی نیست
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکترکرمی ببخشید دورکلاهک قرمزی ایجادشده همراه باخارش وسوزش لطف میکنید راهنمایی بفرماییدعکس هم میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت استفاده شود اگر بهتر نشد از پماد تریامسینولون استفاده شود
  • تصویر کاربر Diba شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.جناب دکتر حدود ۲ماهه پیش پدرم در خواب تشنج کردند وایشان ۶۴ هستند.بعاز انجامmri و تستهای مربوطه در حال مصرف دارو هستند.ولی از ان بعد تقریبا ۳بار شبها در خواب دچار بی اختیاری ادرار میشوند .تست پروستات و سونو از پروستات که در مرداد ماه چکاپ شدند نرمال بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر psa و سونوگرافی و ازمایش ادرار نرمال است ، از قرص یوریناسین ۱۰ روزی یک عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر علی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون میشم جواب بدین من رگ هایی رو آلتم به وجود اومده انگاری وارسی شدن و قرمز هستن و موقع نعوظ احساس فشار تو آلتم میکنم . اینم بگم قرصه آل ارژنینگ مصرف میکنم میتونه بخواطره این باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      طبیعی است مشکلی نیست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام من خیلی کم زیگیل تناسلی دارم مثل خال گوشتی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب