اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کیوان دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر هنگام معاشقه تقریبا فشار زیادی به آلتم اومدواز غضروف انتهای آلتم که به لگن متصله صدای تق اومد فقط الان درد بسیار ناچیزی دارم به گونه ای که فقط حسش میکنم کجاست و علامت دیگه ای ندارم.این شکستگی حساب میشه؟به مشکل نمیخورم؟نگرانم کرده.ممنون از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سریعا سونوگرافی کنید اگر شکستگی باشد باید عمل شین
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 862 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر همسرم با درمان تنبلی تخمدان باردار شدن و متاسفانه در هفته ۱۰ بارداری عمل کوتاژ انجام دادن و جنین سقط شد، برای مشکل کلیه درد و سنگ کلیه به دکتر مراجعه کردم که گفتن واریکوسل گرید ۳ دارم، بایدعمل کنم،یا خیر! آیا واریکوسل بنده باعث سقط شده، قبلا از اقدام به بارداری، دوبار آزمایش اسپرمو گرام انجام دادم که عکس ها را براتون می فرستم، ممنون میشم مشاهده کنید، که نیازی به عمل هست یا خیر، آیا بدون عمل هم بارداری انجام می شود؟یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      نیازی به عمل نیست جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    مدتیست که در ناحیه بیضه درد خفیفی دارم خوب که توجه کردم یه کیست کوچک و سفت روی بیضه سمت چپم حس کردم ... درد شدیدی نداره ... ولی نگرانم کرده ...بعضی وقتها هنگام انزال درد دارم .البته همیشگی نیست ...
    سابقه سنگ کلیه داشتم یکی دو بار ...
    51 سالمه ... کم تحرکم ... سیگار و الکل هم اصلا مصرف نکردم تا حالا..
    کبدم هم کمی چربه G1
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام
    من پنج ساله ازدواج کردم
    قبل از ازدواج عمل واریکوسل گرید 3 انجام دادم
    بعد از عمل تا سه سال آزمایش نطفه من ضعیف بود تا اینکه یکی از دکتر های اهواز بهم داروی کانت بوست و موتیلیتی بوست رو داد و ازمایشم خیلی بهتر و در واقع خوب شد
    ولی تو آزمایشاتی که انجام میدم یه نوسان همیشگی وجود داره ، به این صورت که من بعد از حدود هر دو سه بار آزمایش که انجام میدم یک بار آزمایشم مجدد آفت میکنه و بعد از اون دوباره خوب میشه
    ضمنا من دارو رو مدام در حال استفادم

    دکتر خانمم هم برای من سونوگرافی نوشته بود که بعد از دیدن سونوی رنگی عود واریکوسل رو بهمون اعلام کرد ولی دکتر خودم گفت مهم نیست
    میخواستم نظر شما رو درباره این عدم ثبات آزمایش بدونم و آیا به عود واریکوسل مربوط نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم خطا زیاد داره ، برای بارداری تلاش کنید
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر
    من چنوقتی هست ک زیر کلاهک التم لکه و نقطه های سفید ایجاد شده و همچنین چن روزی هست ک سر کلاهک التم لک شده
    من دریانوردم و دسترسی به پزشک ندارم
    اگه میشه راهنمایی کنین من خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت استفاده شود
  • تصویر کاربر سارابابایی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام.وخت بخیر.زگیل داشتم اطراف واژن وداخل مقعدم.نوع16و56اطراف واژن باکرایو درمان شدولی برای انتهای رکتوم امکان کرایو نیس .دکتربرام کرم آلدرا 12ساشه تجویزکردکه موثرنبود.یه دکتر دیگه هم رفتم گفت باید زیر بیهوشی کوتر کنم.من نمیتونم جراحی برم چون خانوادم اطلاع ندارن.توروخدا برام کرمی پمادی اسیدی برای انتهای رکتوم بگین من بخرم استفاده کنم زگیلا ازبین برن.الان یک‌ونبم ساله این زگیلارو دارموچون داخلن نتونستن کاری بکنن شما بجز جراحی چه راه حلی دارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر داخل مقعد است باید با کولونوسکوپی سوزونده شه ، به دکتر گوارش یا جراح عمومی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر معینی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    باسلام.۳۲ ساله هستم و خانوم، ۶ماه پیش دچار تکرر ادرار شدید و پری مثانه و احساس ناراحتی و داغی در ناحیه ی مثانه شدم بعد از یک شوک عصبی و ناراحتی،قرص وزیکر خوردم یک ورق کاملا خوب شدم.الان ۱ ماه هست دوباره همون علائم برگشته ولی بسیار خفیف و همش احساس پری و ناراحتی در قسمت مثانه دارم.قرص وزیکر خوردم فایده ایی نداشته با استرس و ناراحتی بدتر میشه شدتش،چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    می خواهم بچه دار شوم برای بار دوم
    واریکوسل دارم
    دوست دارم بچه م پسر باشه .
    آیا واریکوسل بر اسپرم اثر دارد و مانع پسر زایی میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم بدهید جهت بررسی
  • تصویر کاربر ابولفضل دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من سنگ کلیه داشتم یه۲۳میل سنگ داشتم سنگ شکن کردم سه تا شد یکی اومد تو حالب گیر کردعمل کردم فنر گذاشتم بعد دوباره فنرو درآوردم بعد سونوگرافی باز دیدم سنگام مونده یکی مونده تو حالب باز دوباره رفتم عمل فنرگذاشتن دوباره گفتن برو سنگ شکن رفتم رادیولوژی باز میگن سه تا مونده دیگه نمیدونم چیکار کنم الان هم یه ماهی هست فنر مونده دکترم میگه پیاده روی کن بزار در بیاد دیگه نمیدونم چیکار کنم خواستم از شما راهنمایی بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر سنگتون در حالب مونده باید tul شوید. سی تی اسکن انجام دهید و مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 856 مشاهده پرسش
    با سلام
    هنگام زناشویی...همسرم از اسپری تاخیری استفاده کردند...قبلش من دارونظافت استفاده کرده بودم و کمی احساس خارش داشتم یکم هم پوست نازک شده بود...بعد از زناشویی
    انگار من آتیش گرفتم،بشدت خارش و سوزش دارم تمام کارهایی که میشد در منزل انجام داد را سه روزه انجام دادم...شستشو با سرکه...عسل...
    جوش شیرین..لعاب.اسفرزه...خیار...
    موقت خوب میشه ولی دوباره شروع میشه
    هم داخل خارش دارم هم بیرون
    پماد کلوتریمازول دارم ولی هنوز استفاده نکردم
    چون خیلی سال هست دارو شیمیایی استفاده
    نمیکنم
    مطمئنم که از اسپری هست...در ضمن خونرویش آخرین پریودیم هم خیلی اذیتم کرد که اصلا نمیتونستم پد بزارم....چند روز قبل از زناشویی ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد کالامین و پماد واژینال کلوتریمازول استفاده کنید. یه مدت شیو نکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب