اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر خاتون جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    مادرم 86 سال داره وقتي احساس ادرار ميكنه تا بخواهد خودش را به دستشويي برساند خيس مي شود
    دكتر متخصص براش ويزي كر 5 ميل صبح وشب تجويز كرد هفته اول خوب بود ولي هفته دوم بي اثر شد ودر صورت احساس ورم داشت
    يك هفته دارو قطع شد
    در ويزيت بعدي نصف صبح ونصف شب تجويز شد
    بعد از دو هفته هيچ تاثيري بر كنترل ادرار نداشت.كه مجددا دوز انرا بالا برد يكي صبح ويكي شب.
    باتوجه به اينكه قبلا به اين دوز جواب نداده آيا مجدد استفاده كند يا دستور ديكري داريد
    سونوگرافي و ادار باقيمانده نرمال بوده است
    10 15 سال پيش افتادگي رحم نيز جراحي شده است
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر با این دوز پاسخ نداد ، نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 678 مشاهده پرسش
    سلام. 26ساله و مجرد هستم شهر مراغه (محل سکونت)برایم دکتر اسکویی تشخیص واریکوسل خفیف داد رفتم تبریز پیش دکتر علی ذوالفقاری آزمایش اسپرم نوشت الان دو دفعه است میخواهم آزمایش دهم انزال رخ نمیدهد تعداد دفعات انزال در خواب هم کم شده است. 1)چکار کنم؟باز هنگامی که دکتر اسکویی آزمایش گرفت خوب بود که دفعه اول توانستم آزمایش دهم. فقط روش ضربدری را بلدم (برای خود ارضایی که آن هم یک فرد به من یاد داد و آن هم مضر است ) 2).آیا میتوانم روی صندلی بشینم ؟دردم روز به روز باثبات میشود.3 )کاندوم آزمایش اسپرم را میتوانم اینترنتی سفارش دهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ازپایش اسپرم را در منزل در ظرف بریزید و تا ۲۰ دقیقه به ازمایشگاه ببرید
  • تصویر کاربر نصیرنژاد جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    بیضه راست کوچکتر تز نرمال بوده و اکوی پارانشیمآنهتروژن هست اپیدیم راست نیز هتروژن هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    خسته نباشید آقای دکتر چند روزی هستش که روی بیضه و التم یکی دوتا دونه ی ریز سفید و یه برآمدگی کوچیک در اومده،میخواستم ببینم آیا زگیل هستس یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر رسول جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    خال سیاه و خارش پوست
    1. تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    2. تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر خال هستند و مشکلی نیست
    4. تصویر کاربر رسول جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      یعنی طی دو سال این همه خال رشد میکنه اونم با خارش!
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر تعدادش در حال زیاد شدنه یا شکلش در حال تغییره ، با متخصص پوست مشورت کنید شاید نیاز به نمونه برداری باشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر قاسم جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    پروستات به ابعاد(۳۴*۳۸*۴۱)و وزن تقریبی (۳۱gr) با اکوی هتروژن رویت شد.(ممنون میشم تفسیر کنید جواب سونوگرافی رو)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      خوب است psa چک شود
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام
    وقتتون به خیر
    آقای دکتر یه چند وقته یه نقطه های کوچک مثل زیگیل روی التم در اومده میخواستم بدونم زیگیل تناسلیه؟؟
    خیلی دهنمو درگیر کرده
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      نه اینها زگیل نمی باشد
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مجدد سلام
      آقای دکتر شرمنده من یه عکس دیگه میخواستم
      اگه امکانش هست این رو هم ببنید ممنون
    3. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مجدد سلام
      آقای دکتر یه عکس دیگه می‌فرستم اگه امکانش هست این رو هم ببینید
      ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      زگیلی وجود ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    با سلام یه چند سالی زیر الت تناسلی چندتا گوشت اضافه پیدا شده ولی به علت حجب و حیا نزد پزشک مراجعه نکردم متاسفانه تعداد زیاد شده ولی هیچ دردی نداره ممنون میشم راهنمایی کتی پمادی دارویی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر زگیل است ، باید کرایو شود
  • تصویر کاربر ماریانا پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام یکساله ازدواج کردم
    تقریبا ٢ ماهه تست HPV و پاپسمیرم ام مثبت شده
    11-18
    آیا برجستگی های زیر زبانم زگیل هست؟
    اگر بله برای درمان چه کار کنم ؟ به چه پزشکی مراجعه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر اینها زگیل نیست
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام
    در سونوگرافی حجم پروستات من ۵۲ تشخیص داده شد بعداز آن تست PSA دادم عدد آن 55. شد الان فقط تکرر ادار دارم و شبها سه بار از خواب بیدار می شوم برای ادار و هروقت هم مقداری کمی ادار دارم از شما خواهشمندم راهنمایی کنید چه قرصی مصرف کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین نصرف شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب