اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترعزیزسپاسگذارم ازشما.بنده چندماهی هست که موقع ارضاع شدن سوزش دارم ولذت نمیبرم.وهمچنین بعضی مواقع زودویادیرارضاع میشم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست ، به دلیل مسایل روحی و روانیه
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    س اقای دکتر ممنون میشم کمکم کنید شمارو قسم میدم به امام حسین کمکم کنید این شمارمه یک وقت مشاوره بدین ۰۹۱۹۷۵۰۸۳۰۵
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلتون رو بفرمایید
  • تصویر کاربر h. شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    بنده 30 سال سن دارم قدم 176 وزنم 65 هست
    با عرض پوزش مشکل نعوض دارم البته چندین ساله از دوران نوجوانی من با این مشکل همراه هستم التم اونطور که باید سفت نمیشه یا به مدت چند دقیقه سفت میشه دوباره شل میشه و در همون حالت شلی به ارگاسم میرسه ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا ازمایشات کامل قند و چربی و تیرویید داده شود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ۵۸ سالمه تکرر ادار دارم چندین مرحله از صفر تا صد بنا به توصیه پزشک انجام دادم ولی گفتند مشگلی نیست ولی درحالت عادی هر ۱.۵ تا دو ساعت باید ادار کنم وقتی هوا سرد میشه هر نیم ساعت ادادر کامله سوزش نداره قطره قطره هم نیست کامل میاد ولی تعداد ادار خسته ام کرده
    سوال دوم مدتی بود گوشه سمت چپ کمرم یک نقطه درد میکنه که اخیرین این درد به روی بیضه سمت چپ منتقل شده وقتی سپا هستم ان قسمت علاوه بر درد ورم هم میکنه
    بفرمایید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      برای تکرر ادرار قرص یوریناسین روزی یک عدد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      برای درد و تورم ، فتق دارید بهتر است عمل شوید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 803 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر تقریبا دو ما پیش پروستاتم ابسه کرده بود بعد از دارو درمانی با trup آبسه رو تراشیدن و حدود ۲۰ سی سی چرک خارج شد بعد از ترخیص داروهای افلوکساسین مترونیدازول و تامسولوسین استفاده میکنم بعد ده روز از عمل جنب شدم و منی حالت طبیعی قبلو داشت چند بار دیگه جنب شدم و حتی دوبار خود ارضای کردم تو این مدت یک بار سونو گرفتم توپیوستی هست تا که چهار روز پیش جنب شدم که البته سه روز قبل خود ارضای کرده بودم اونجا یکمی شک کردم که چرا منی کم شد که بعد از جنب دوباره خود ارضای کردم کلا سه تا قطره اومد اونم حالت آبکی بود سونو اخریرو هم تو گیف هست تشکر از راهنمایتون
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      فایل پیوستی ها فکر کنم نیومدن.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ها ثابت نمیمونه که ببینم
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام تصاویر و گذاشتم ممنون که جواب بدید
    4. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      تصاویر جدا فرستادم ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      مجدد افلوکساسین رو ادامه بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شیرخدایی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    دکتر جان ببخشید موقع عشق بازی که تو زناشویی هست اوکی هستم آلتم سفت هست ولی موقع دخول شل میشه اصلا نمیتونم رابطه برقرار کنم و خیلی دارم اذیت میشم ما 18روز اومدیم سرزندگیمون بعدشم اگرم آلتم سفت بشه فقط یک رفت رابطه زود ارضا میشم ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلتون جسمی نیست. بحث روحی و روانیه ، با روانپزشک مسایل جنسی مشورت کنید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، من پسری 25 ساله هستم، سال های زیادی بود که خود انزالی می کردم اما یک ماهی میشه که اینکار رو نمی کنم. به تازگی همراه با ادرار ام یک ماده شیری رنگ خارج می شود، نمی دانم چی هستش! گاهی اوقات با سوزش و گاهی اوقات بدون سوزش، دائمی نیست اما جدیدا بیشتر شده، (قبلا هم به ندرت سابقه داشته) می خواستم بدانم نیاز به مراجعه دارم؟ ساعت های زیادی را روی صندلی مینشینم و مشکل پرخونی هم دارم، (پیش هماتولوژیست رفتم و سونوگرافی و اسکن انجام دادم و علت اش ثانویه نبوده) ولی گفتم شاید گفتنش مفید باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      گاهی مایع منی با ادرار خارج میشه ، مشکلی نیست ،
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی من قبلن مشکل تنگی مجرا داشتم عمل کردم الان خوبم ولی یه سال که ازدواج کردم بچه دار نشدیم دوبار آزمایش اسپرم دادم میگن حرکت اسپرمات مشکل دارن آیا داروی برای آن وجود دارد یانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود. داروهای زیر هم تقویت کننده اسپرم هستند
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر آمنه شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    پدر من مدتی است که تحت درمان پروستات هستند .مقدار psa بین اعداد 6 و 7 و 8 بود و دارو مصرف می کردند
    در تاریخ 2 دی ماه 99 مقدار psa به عدد 10 رسید و پزشک دستور ام ار آی تزریقی دادند و بعد از دیدن نتیجه ،دستور بیوپسی تحت گاید سونوگرافی دادند ،البته ما هنوز بیوپسی انجام نداده ایم
    در تاریخ 23 بهمن 99 مقدار psa عدد 441 رو نشان داد
    در تاریخ 3 اسفند مقدار psa عدد 323
    و در تاریخ 6 اسفند مقدار psa عدد 257 را نشان داد
    آیا هنوز هم نیاز به بیوپسی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بله حتما بیوپسی انجام شود
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پیروسوالی که ازتون پرسیدم که زیر دلم دردخفیف دارم همراه کمردرد وفشارکم ادرار دیرشروع شدن به بیضهام میزنه سونی ازمایش ادرارنرمال بود شماگفتید مشکل اورولوژی ندارید میخواستم ببینم واسه التهاب پروستات نیست آخه یه گااونیمی هست که درد دارم ممنون میشم راهنمایی کنید پسری 28ساله متاهل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر طولانی مدته که این علایم رو دارین شاید التهاب پروستات باشه، داروهای زیر رو استفاده کنید ببینسد بهتر میشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    3. تصویر کاربر امیر شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
    4. تصویر کاربر امیر شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    6. تصویر کاربر امیر شنبه ۹ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      فقط آقای دکتر من عذر میخوام چندوقت مورداستفاده کنم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      به مدت یک ماه
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب