اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام ۳۵ ساله مجرد بدون رابطه جنسی مدتی یه توده خیلی کوچیک زیره پوست آلت تناسلی بوجودامده حرکت میکنه درد نداره بزرگ نشده آیا نیازی به برداشتنش هست وبرداشتنش به چه شکله بیهوشی هست یا بصورت موضعی وسرپایی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمالا لیپوم باشه ، برداشتنش ساده س ، در اتاق عمل یا با بی حسی موضعی یا بی حسی از کمر انجام میشه
  • تصویر کاربر توکلی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر 58 سالم10ساله علایم بزرگی پروستات دارم اندازه آن حدود 65سی سی
    1- باتوجه به اینکه دارو تاثیر نداردجراحی بسته برای این حجم بطور موثری قابل انجام است
    2- خیالم از عوارض عمل بی اختیاری ادرار.عود مجدد و تنگی گردن مثانه راحت باشد یانه من از راه دور میخواهم خدمت برسم اگر جواب مثبت است بفرمایید من خدمت برسم باتشکر توکلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر به دارو پاسخ نداده ، باید عمل شوید ، هر عملی عوارض دارد ، ولی ایشالا مشکلی پیش نمیاد ، مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید پسری هستم 19 ساله
    تقریبا یک ماهی هست که چیزی شبیه به جوش چرکی روی پوست آلت تناسلیم ظاهر شده ولی فکر نکنم ازش تا الان چرک خارج شده باشه نه درد داده نه سوزش و نه خارش میترسم زگیل تناسلی باشه لطفا تشخیص بدید که این چی هست و از چه قرص و پمادی استفاده کنم الان چند تا عکس هم براتون با زوایای مختلف پیوست میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر جان الان چند تا دیگه دوباره پیوست میکنم ففط یک نکته اونم اینکه این جوش ها فقط در حالت نعوظ خیلی قابل مشاهده و واضح هستند
      آقای دکتر علاوه بر اون جای دیگری از آلتم دو تا برجستگی هستش اونم ۵ یا ۶ ماه هست ولی اوایل چرک داشت داخلش و الان چرکی نیست ولی برجستگی داره و همرنگ پوست نه درد داره و نه سوزش
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر چرا پاسخ نمیدید
    4. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      کسی نیست جواب مارو بده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      چرکش را تخلیه کنید و از کلوگزاسیلین هر ۶ ساعت ، و پماد موپیروسین هر ۸ ساعت استفاده کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Mp پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من چندماه پیش بابت تنگی مجرا پیش شما ویزیت شدم .گفتید باید صبح و شب سوند بزنم
    عفونت شدید ادراری هم داشتم که گفتین تاوالاسین ٧۵٠ مصرف کنم .من چند روزی هست سوند زدن و شروع کردم اما ته سوند پر از چرک میشه .یک دوره دیگر هم تاوالاسین مصرف کردم اما تاثیری نداشت .بعد از ۴مرتبه سوند زدن هم شدت ادرارم کمتر شد .خواستم بپرسم باید چه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش کشت ادرار جدید بدین
  • تصویر کاربر محمدي پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد.پدر بنده ٥٧ سالشون هست و آزمايش پروستاتشون به شرح زير هست
    Total PSA:0.588
    Free PSA:0.308
    آیا این مقدار نرمال است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بله طبیعیه
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ۲۰ سالمه
    من پایین کلاهک التم چهارسالیه لکه قهوه ایه کمی مایل به تیرست دراومده
    و اصلا لکه نمیره از سره خجالت نتونستم برم پیش پزشک این چی میتونه باشه خطریه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      چیز مهمی نیست ، از پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت استفاده کنید ، اگر بهتر نشد هم مهم نیست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام از اقای دکترو خسته نباشید از شما فردی 40 ساله هستم به علت ناباروی به یکی از کلینیک ناباروری مراجعه کردم اسپرم مقدار صفر بود و یک عملی انجام دادم از بیضه ها نمونه اسپرم گرفتن یکی از ان 30 و دیگری 40 درصد اسپرم داشت خواستم ببینم چه داروی مصرف کنم که مقدار اسپرمم بالا بره و مقدارش زیاد شود با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر در ازمایش تعداد اسپرم صفر بوده ولی در نمونه برداری اسپرم دیده شده ، نیاز به دارو نیست ، انسداد مجاری خروج اسپرم دارید
  • تصویر کاربر عشق پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    زودانزالی بنده26سالم مجردم بطورکم خودارضای داشتم ازسن کم متاسفانه دچارزودانزالی هستم زیریک دقیقه تا بحال به اورولوژمراجعه نکردم چه خودارضای کنم وچه نزدیکی با جنس مخالف داشته باشم زیریک دقیقه هست چکارکنم تا درمان بشم؟
    بعداگه بخوام از سلامت اسپرم وتعدادوجهش مطمین بشم چه ازمایشی انحام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش مایع منی
    3. تصویر کاربر عشق چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکترنیازبه ازمایش ندارم ؟یا قرص مصرف کنم نظرنون چیه؟
    4. تصویر کاربر عشق چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بنظرتون قزص مصرف کنم؟
    5. تصویر کاربر عشق چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتریعنی دارو روشروع کنم به مصرف؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      نیازی به ازمایش نیست دارو مصرف شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر معینی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام میخواستم بدونم این دونه های ریز روی آلتم چی هستن عکسش رو فرستادم براتون با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمالا چربی زیر پوستیه ، یا جوش های پوستی ، مهم نیستن
  • تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    samira:
    سلام آقای دکتر
    پسر من پنجاه روزشه امروز ختنه شد دکتر گفتن آلتش نزدیک به نود درجه چرخیده ولی برای آینده از نطر جنسی و ادرار کردن مشکلی نداره
    میخوام بدونم لازمه به اورولوژیست مراجعه کنم؟
    جراحی احتیاج داره یانه؟
    در ضمن پسر من iujr بوده ممکنه این عارضه به خاطر اون به وجود اومده باشه؟
    مچکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر سمیرا پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      چطور عکس رو دوباره بفرستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      فعلا نیاز به اقدامی نیست. تا بلوغ صبر کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب