اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کیانوش شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    باسلام من کم تحرکی اسپرم دارم میزان پیشروندگی 5.٣٧مابقی ایتم های اسپرمم مشکلی نداره راه درمان برای باروری چیه یک سقط ناموفق هم ٨ماه قبل داشتیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر افشار شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده ۳۳ سال دارم و مجرد هستم . مدتی هست میل جنسیم خیلی افت کرده . چندین باره هنگام الزال هیچ لذتی نمیبرم. موقع تحریک شدن هیچ ِلذتی به سر آلتم منتقل نمیشه. فتق طرفین انجام دادم مشکلی نداشت دیابت هم ندارم. ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      ابتدا ازمایشات کامل انجام شود اگر طبیعی باشد مشکل جسمی نیست و روحیه
  • تصویر کاربر فریمانه یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام‌پسری‌دارم۱۳ساله‌حدود۱۰سالشب‌ادراری‌دارددکتر‌زیاد‌بردیمش‌هم‌سنتی‌هم‌طب‌روز‌امااثرش‌موقتی‌بود‌لطفا‌دارویی‌بدید‌که‌انشاالله‌حالش‌خوب‌بشه‌‌.به‌سردیجات‌خیلی‌علاقه‌داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      اسپری بینی دسموپرسین هر شب ۱ پاف در هر سوراخ بینی
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 710 مشاهده پرسش
    سلام و ادب. یک سال هست که جهت بارداری اقدام کردیم. آزمایش آنالیز اسپرم دادم که مورفولوژی بسیار ضعیف بود و سایر فاکتورها مورد قبول بود (پیوست1). با مراجعه به پزشک متخصص ناباروری و معاینه فیزیکی بیضه ها گفتند که مشکلی وجود ندارد و داروی ال کارنیتین و کوکیوتن قرمز تجویز نمودند. ‌پس از 4 ماه مصرف داروهای مذکور و آزمایش مجدد (پیوست2)، مورفولوژی تغییری نکرد و صفر می باشد، اما سایر فاکتورها شرایط خوبی دارند. در ضمن کارمند و ورزشکار و تغذیه خوب دارم و سیگاری هم نیستم. لطفا بنده را از نظر ارزشمند خودتون بهره مند بفرمایید. با آرزوی بهروزی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2785 مشاهده پرسش
    مدتیه ( چند ماهی هستش) رگ منتهی به بیضها (حد فاصل بین مقعد و بیضه)بنده در زیر لگن شروع به پرش کرده و یک تیک عصبی برای من به وجود اورده است. پرش های ریز بدون درد، فقط شبیه تیک که بسیار از نظر روانی آزار دهندس، و مکررا تکرار میشه این پرش ها و واقعا از نظر روانی آزاردهنده است.در همچنین بیضه هام ضربه نخورده ، ورم نکرده و اصلا هم درد ندارد.
    من مجردم 32سالمه و شریک جنسی ندارم و گاهی اوقات خودارضایی دارم متاسفانه
    ممنون میشم اگه پاسخ بدید
    اگه قرصی داروی بخصوصی هست معرفی کنید تهیه کنم چون واقعا خسته شدم از این پرش های مداوم و آزاردهنده
    و اینک من آدم خجالتی ای هستم و در این مورد بخصوص نمی‌تونم حضورا متخصص اورولوژی مراجعه کنم
    و آیا در مراجعه حضوری باید لباس زیر رو از تن دربیارم یا نه،؟
    پاسخ بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی نیست با روانپزشک مشورت کنید
  • تصویر کاربر S یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر عزیز.بنده ۳۰سالمه ۳سال متاهلم قبل ازدواج خودارضایی داشتم.الان مشکلی ک من دارم زود انزالی هست و در هنگام رابطه نعوظ به حد خودش نمیرسه و شل میشه و سیدنافیل ک مصرف میکنم سرم میترکه ودر ضمن زود عصبی میشم میشه راهنمایی کنید و راه درمانش بگین تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام بنده واریکوسل دارم ، رفتم سونو دادم گفته گرید 1 داری. همچنین من نوجوان هستم آیا نیازی به عمل هست؟؟ و سوال بعدی این هست که من خواستم از یه مربی ورزش برنامه تمرینی بگیرم ، گفت هفته ای 3.4 بار بین 60 تا نود دقیقه، اون هم ورزش با اجسامی مثل دمبل و کش پیلاتس ، حالا ورزش کردن با این برنامه برای من ضرری به همراه داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      نگران نباشید مشکلی برای ورزش نیست
  • تصویر کاربر عباسی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    من مادرم 69 سالشون هست چند وقتی هست دست و پاشون باد می کند آزمایش دادن در ادرار هم خون بود و هم پروتئین ولی سونوگرافی چیزی نشان نداده (مدارک پیوست است) الان دکتر نوشتن برای نمونه برداری از کلیه می خواستم نظر شما را بدونم

    ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      دفع پروتیین باید توسط دکتر نفرولوژی بررسی شود ، در حیطه ی ارولوژی نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من ۱۹ سالمه.روی کلاهک التم الان حدودا ۵ یا ۶ روزه که لکه های یا دانه های سفیدی پیدا شده که درد یا خارشم ندارند.تا حالا هم هیچ نزدیکی جنسی یا رابطه ای نداشتم.ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس خدمت شما.برای لکه های روی الت تناسلی که گفتم بودم.۱۹ سالمم هست.تا حالا هیچ رابطه جنسی هم نداشتم.ممنون میشم تشخیصتونو بدونم و اینکه چکار کنم براش.
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      اینم یه عکس دیگه اگه اون یکی قابل تشخیص نبود.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول و پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر الیاس شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جوانی ۲۷ساله هستم و مجرد مدت یکسالی هست به خاطر استرس دست به خودارضایی زدم.الان بعد گذشت یکسال دیگ نسبت به جنس مخالف تحریک نمیشم.و آلتم سفت نمیشه.قدیم چنین مشکلاتی را نداشتم.و اینکه مادرم برام رفته خواستگاری میترسم به مشکل بخورم.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی ندارید روحیه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب