اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر 30 سالمه خانم یک با حامله شدن وقلب بچه تشکیل نشد الان 4ماه تواقدامم، آزمایش های خانمم سالمه آزمایش اسپرم وسونو گرافی دادم که تو سونو واریکوسل گرید2 تشخیص دادن،البته آزمایش اسپرم سالم هستش حالا واستون میفرستم تصویرش، آیا نیازبه عمل هست یا دارو که استفاده کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      فعلا صبر کنین ، افدامی نیاز نیست
  • تصویر کاربر ف سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پزشک برای من لووفلوکساسین تجویز کرده بود برای ۱۰ روز که دو سه روز آخر مصرف لووفلوکساسین خون خیلی کمرنگ شده بود ولی الان که پنج روزه نمیخورم دوباره خون توی منی مثل قبل پر رنگ شده چند روز باید قرص رو ادامه بدم؟ بدون نسخه میشه تهیه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش و کشت مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر بهجویی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    پدرم یه هفته هستش تکرر ادرار کاذب داره. یعنی ادرارش میاد ولی دوباره میگه برم دستشویی. قرص امونیک و پروستاتان میخوره. مریض شما هم هست پدرم یه هفته هستش تکرار ادرار کاذب داره. یعنی ادرارش میاد ولی دوباره میگه برم دستشویی. قرص امونیک و پروستاتان میخوره. مریض شما هم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      قرص یوریناسین ۱۰ روزی یک عدد ، سونوگرافی پروستات
  • تصویر کاربر زند سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سدام و خسته نباشید من ۴ ماه پیش عمل واریکوسل انجام دادم با توجه ب اینکه برای بچه اقدام کردیم و نشد بعد از آزمایش و معاینه و سونو تشخیص واریکوسل گرید ۲ و عمل دادن و بعد عمل هم ال کارنیتین کلوموفین برام تجویز شد بعد از گذشت ۴ ماه از عمل نتیجه آزمایش بدتر شده ک خدمتتون ارسال میشه بنظر شما برای iui اقدام کنم یا ب گفته دکترم چن ماه باز صبر کنم با توجه ب اینکه سن خودم ۳۸ و همسرم ۳۴ سال هست و چ داروهای مصرف بشه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      برای iui اقدام کنید
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    به طور مادر زادی وقتی التم نعوظ پیدا میکنه از ریشه به سمت بالا میره (خیلی بالا به طوری که حتی عمودم نمیشه نسبت به بدن و اگع عمود کنم درد داره اگه پایین بیاد) و به سمت راستم نمیره فقط چپ
    چطور این مشکل حل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست اگر کجی الت هست و بیش از ۳۰ درجه باید عمل شوید
  • تصویر کاربر روحی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام. اقای دکتر پدرم یه هفته هست تکرر ادرار کاذب داره. ادرارش کامل میاد. ولی باز احساس ادرار کردن داره. قرص امونیک و پروستاتان میخوره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      قرص یوریناسین ۱۰ روزی یک عدد
  • تصویر کاربر ahmad سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر محترم
    بنده آزمایش اسپرم رو دادم
    Motile sperms 5.56
    Porgressive Sperms 4.89
    بود بقیه شون دیگه نرمال بودن رفتم دکتر یه تعداد قرص سلن پلاس با امگا و ال کارنتین تجویز کردن و گفتن واریکوسل درجه دو سمت چپ دارم.
    وگفتن اگه بچه دار نشدین بعد دو ماه مصرف قرص بیاین برای عمل.
    حالا سوالم اینه یک: مشکلم حاده؟!
    دو: بنظرتون عمل رو انجام بدم خطرناک نیست.
    سوم؛ روزه گرفتن بدنم رو ضعیف نمیکنه
    چهارم: مصرف سیگار حداقل پنج عدد در روز خوب شدنم را به تعویق نمی اندازه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشه. گزارش ازمایش اسپرم و سونوگرافی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر ahmad یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس آزمایش رو فرستادم.
      سونو انحام ندادم
    3. تصویر کاربر ahmad یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عکس آزمایش
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      سرعت اسپرم پایینه سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    5. تصویر کاربر ahmad سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      آقای دکتر واریکوسل درجه دو تخم چپ دارم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      عمل انجام‌شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرعلی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 841 مشاهده پرسش
    دکتر سلام. بنده 29 سالمه و قبلا مردی خیلی هات بودم اما یک سالی است که از بی حسی سر آلت تناسلی خویش و همچنین بیضه ها و همچنین عدم نعوظ رنج میبرم. حتی با مصرف قرص های قبل از رابطه به نعوظ کامل نمیرسم. با لمس کلاهک آلت تناسلی خویش حتی احساس درد خفیف میکنم. در ناحیه بیضه چپ احساسی از درد خفیف دارم که دائمی شده است.چندتا تصویر از آزمایشات مختلفم براتون فرستادم لطفا ملاحظه فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      مشکل نعوظ جسمی نیست ، روحیه . درد خفیف برای واریکوسله ، مسکن مصرف شود
  • تصویر کاربر کوروش یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر کرمی
    دکتر من۳۷دارم تقریبا یکسال و نیم هست ازدواج کردم حدود یکسال پیش احساس درد در بیضه راست داشتم و دوشاخ شدن موقع ادرار و و نعوظ ضعیف شد به دکتر مراجعه کردم گفتن که هیپر پلازی خوش خیم پروستات دارید و سنو پروستات ۳۰ بود تقریبا چهار ماه از داروی ترازوسین ۲ استفاده کردم در زمانی که استفاده می کردم مشکلی نداشتم و بهتر شدم اما بعد از اتمام دارو همون مشکل را دارم ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین
  • تصویر کاربر Arezoee یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر همسرم دوماهه پیش عمل نفرکتومی پارشیال کردن، سمتی که جراحی شده کمی ورم داره سونو دادن میخام جوابش و ببینید، در ضمن جواب پاتولوژی نوع یک بوده دکترشون گفتن مشکلی نیست ۶ماا بعد برای چکاپ برن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 5 سال پیش)
      بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب