اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر یزدانی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام.بنده فردی ۴۷ساله هستم که هرچندازگاهی خروج ادرارم کندمیشد وگاهی سوزش ادراروتکررادرار دارم که ازقرص سیپروفلوکسازین ۲۵۰یا۵۰۰ وفنازوپریدین استفاده میکنم وبهبودی حاصل میشه اماچندروزیه وقتی فنازوپریدین میخورم سرگیجه وخواب سراغم میادوبدحال میشم .ضمناحدودیکسال پیش هنگام مقاربت احساس کزدم هنگام خروج منی احساس همیشگی رو ندارم و......درمجموع میخواستم راهنمایی بفرماییدچکارکنم.سپاس ازلطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      ابندا ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام و ارادت. 50 سال سن دارم. زود انزالی زیادی دارم و از قرصهای مثل گود من استفاده میکنم. الان پیشنهاد شده از قرص اروس ویگور و سمنکس استفاده کنم. تا مشگل دائمی حل بشه. میل جنسی خودم و همسرم بسیار کم شده و موقع همبستر شدن رحم خانمم خشک میباشد. لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید

    بنده خراشی روی سر آلتم افتاده که بدلیل فشار دست و تقریبا بخاطر اصطکاک ایجاد شده و هی این خراش درست میشه و دوباره پوستش میره بدون هیچگونه رابطه‌ی جنسی ،،، میخواستم بدونم چه پمادی باید استفاده کنم که این خراش کاملا درست بشه؟
    1. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      ؟؟؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      پماد زینک اکساید و پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر روح پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید و خدا قوت
    من جواب آزمایش رو براتون ارسال کردم،میشه نظرتون رو بفرمایید،من یک ماهی است ورزش سنگین انجام میدم به ای جوابها ربط داره؟در ضمن میخواستم برسم خدمتتون بابت ویزیت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      مشکل خاصی نیست. قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۳۰ قطره + ازمایش ادرار
    2. تصویر کاربر روح چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سلام
      دکتر
      مممون از جوابتون
      ولی پروستات من مشکلی نداره و نیازی به دارو نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      اگر علایم ادراری ندارین نیاز به کاری نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صابری سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام پسر ۸ساله ام را عمل تورشن بیضه چپ کردند اورژانسی ۴۰روز پیش الان سونوگرافی اسکروتال انجام داده دکترش میگه باید ۳ماه دیگه صبر کرد با توجه به سونو که میفرستم براتون میشه لطفا بگید کار دیگه به جز صبر کردن میتوان انجام داد که بیضه چپ حفظ شود و ایا روی کلیه چپ تاثیر داره ؟اگر لازم باشد شما پذیرش میکنید من از شهرکرد بیاورم پسرم را مطب تان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی جدید انجام شود
    2. تصویر کاربر صابری دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      با سلام
      این سونو گرافی دو روز پیش انجام شده
    3. تصویر کاربر صابری دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      با سلام
      سونو که فرستادم برای دو روز پیش بوده جدید است
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      بیضه ی چپ بعدا باید پایین آورده شود
    5. تصویر کاربر صابری سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      ممنونم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      🙏
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر پارسا سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده به مدت یک سال هست التهاب پروستات دارم و دوره های درمانی زیادی را انجام دادم .
    یک دوره دو هفته تاوانکس. یک دوره دو هفته سفیکسیم۴۰۰ روزی دو عدد. یک دوره دو هفته آزیترومایسین ۵۰۰ . یک دوره هم افلوکساسین ۴۰۰ روزی دو بار که بعد از چند روز به خاطر دوز بالا و مشکلات حساسیتی قطع کردم . یک دوده کورتیموکسازول که اونم به خاطر حساسیت و افزایش شدید فشار خون دو روز بیشتر نتونستم بخورم.
    متاسفانه مشکل بنده حساسیت به داروها میباشد . یعنی به میزانی که شما میگید نمیتونم ملوکسیکام و افلوکساسین بخورم.
    داروی ملوکسیکام باعث کم کاری کلیه و ورم دست و پا و صورت و تنگی نفس و قلب درد میشود و همچنین داروهای خانواده افلوکساسین هم باعث توهم و بروثات جلدی و افزایش فشار خون.‌ سوالم اینکه با دوز کمتر میتونم داروها را شروع کنم و به چه مدت باید مصرف کنم؟
    مثلا روزی یک عدد افلوکساسین ۲۰۰ یک عدد تامسولوسین و به جای ملوکسیکام یک داروی ضد التهاب طبیعی و گیاهی جایگزین کنم به پیشنهاد شما.
    کلیه های اندازه طبیعی دارن و تعدادی سنگ ریز در هر دو کلیه دارم
    اندازه پروستات هم طبیعی و حجم ۱۵سی سی میباشد
    لطفا بنده را راهنمایی کنید .
    با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سیپروفلوکساسین مصرف کنین به جای افلوکساسین
    2. تصویر کاربر پارسا سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      آقای دکتر عزیز با سلام
      بی زحمت بگید سیپروفکساسین را به چه صورت و چند هفته و همراه چه داروهایی مصرف کنم
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      هر ۱۲ ساعت یک ماه ۵۰۰ میلیگرمی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام . پسرمن 4 سالش و یک سال و نیم پیش ختنه شد. وقتی پوست دور کلاهک و میکشه یکسری دانه های ریز میبینم ولی خود کلاهک دانه نداره و به یک دکتر ارولوژیست دیگر نشون دادیم گفتن اسکین تگ !! بچه من چاق نیست و لاغر مشکل قند خون نداره . این دانه ها چی هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر این لکه های سفید رنگ روی پوست پایین اعضای تناسلی من به مدت دوماه میشود به وجود آمده میخاستم بدونم چکار کنم از بین برن مچکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت ، اگر بهتر نشد با متخصص پوست مشورت شود
  • تصویر کاربر جلال سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    باسلام مدتی سمت راست شکمم زیردنده سمت راست وزیرشکم سمت راست وبیضه سمت راستم وبالای الت تناسلی سمت راستم وحالت دردکم درسمت راست شکمم دارم والبته احساس میکنم کل ادرارم تخلیه نمیشه وبعضی وقتا غلیظ هست بعضی وفتا دردبه پشت کمرم میزنه احساس میکنم کل ادرارم تخلیه نمیشه لطفاراهنمایم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر mohammad0293 سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر خسته نباشید
    من مشکل پوستی دارم در ناحیه بیضه هام رو خود بیضه هام مشکلی نیس اما زیرشون رو کشاله های رونم هر دوطرف یه جورایی مثل قارچ پوستیه دارو چی باید مصرف کنم تا برطرف شه و یه رنگ شه ؟یه سوال دیگهم داشتم من یه ۵ ۶ سالی مشکل خودارضایی داشتم خداروشکر الان ۴ماهه گذاشتم کنار چقدر طول میکشه زودانزالیم برطرف شه؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول و پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت، ارتباطی با خودارضایی نداره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب