اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای دکتر خسته نباشید
    من چن ماهیی رو بدنم یه جوش سفت سفیدهس ک ازبین نرفته
    خیلی نگرانم بنظرتون زگیل؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به کاری نیست زگیل نیست
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    آلت من 2سال پیش 14سانت بود در 2سال گذشته رابطه جنسی زیاد داشتم الان آلتم شده 11سانت یعنی در مدت ۲سال ۳سانت کوتاه تر شده.
    علت کوتاه تر شدنش چی می‌تونه باشه؟
    چکار کنم کوتاه تر نشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      همچین چیزی نداریم مگر اینکه اضافه وزن زیاد داشته باشین
  • تصویر کاربر دهقانی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    باسلام 54سال سن دارم. حجم پروستاتم 65سی سی شده. لطفا بفرمایید چه داروی مصرف کنم واز چه چیزی پرهیزکنم. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      شبی یک عدد تامسولوسین
  • تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوبین وقت بخیر
    من ۳۲ سالم هست از لحاظ نعوظ مشکلی نداشتم ولی یک دفعه زمان نزدیکی با همسرم سفتی آلتم از دست دادم الان ۲ بار این اتفاق افتاده
    من زمان نزدیکی از اسپری و قرص سیلدنافیل استفاده میکنم
    دکتر لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      به جای سیلدنافیل از قرص تادالافیل ۱۰ میلیگرم استفاده شود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر
    بنده حقیر چند مدتی است بچه دار نمیشوم البته یک دختر 8 ساله دارم هفته پیش با خانمم پیش دکتر رفتیم - دکتر زنان زایمان برای هر دوتامون آزمایش نوشت که خانمم هیچ مشکلی نداره ولی آزمایش بنده که آزمایش اسپرم بود نتیجه اش را پیش دکتر بردیم گفت اسپرمت خیلی ضعیفه درضمن آقای دکتر اینجانب دیابت نوع دو دارم که قرص متفورمین مصرف میکنم اونم به لطف خدا کنترل شده است لظفا جهت درمان راهنماییم فرمایید -عکس آزمایشم برات ضمیمه کردم
    با تقدیم احترام -محمد آتشین 09184340214
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      البته آقای دکتر خدمتتون عرض کنم موقعی که نمونه آزمایشو گذاشتم محل جمع آوری ازمایشات مسئولین آزمایشگاه یادشون رفته بود که اونو بزارن دستگاه بعد از یک ساعت نمونه آزمایش بنده رو گذاشتن تو دستگاه آیا اون آزمایش مورد قبوله یا مجددا آزمایش بدم -- ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      پس احتمال خطا زیاده ، ازمایش رو تکرار کنید ، اسپرم نهایتش ۲۰ دقیقه در دمای بیرون باید باشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام، من چهار سال بیماری پیرونی دارم که تا الان خدارو شکر، پیشروی نداشته، کجی نداره فقط کمی کوتاه شده 11س، نعوظ دارم تقریبا نود درصد، اما زود انزالی هم دارم، طوری که قبل از رابطه هم نمیتونم کنترلش کنم، میخواستم ببینم میشه همزمان تادالافیل و پاروکستین مصرف کرد؟ و اینکه من میتونم ازدواج کنم؟ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      بله مشکلی نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکترخسته نباشیدبنده 42سالمه وحدود15ساله که تریاک مصرف میکنم متاسفانه 5ساله که تکرارادراردارم البته بدون دردوخون وبوی بدفقط تکررادرارزیادوالانم یک ماهی میشه که مشکل نعوظ پیداکردم واصلا نمیتونم رابطه جنسی باهمسرم برقرارکنم توروخداراهنماییم کنیدآقای دکتربدجوری گیرکردم درضمن یبوستم دارم قرص سی لاکس میخورم شبی یک عددتشکرازمحبتتون آقای دکتر ممنون میشم بگیدچکارکنم قبل ازعیدرفتم عکس گرفتم ازکلیه وپروستاتم اگه خواستیدبراتون میفرستم ممنونم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۱۰ میلیگرم نیم ساعت قبل از رابطه مصرف شود. ازمایش ادرار داده شود
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر .... سونوگرافی بیضه رو انجام دادم می خواستم بدونم مشکلی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      طبیعیه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،۳۶ سال دارم سال ۹۲ واریکوسل عمل کردم آز اسپرم تعداد و تحرک کم نشون میداد با مصرف دارو جواب نگرفتیم و iuiانجام دادیم و شکر خداصاحب فرزند شدیم.الان دوباره تصمیم به بچه دارشدن داریم ولی جواب آز اسپرم تعداد و تحرک کم مجددا نشون میده،نه اهل سیگار نه مشروب هستم نه بیماری خاصی دارم چاق هم نیستم آیا نیازه مجدد iui یاivf انجام بدیم.متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      اگر تا ۶ ماه بچه دار نشدین iui انجام شود
  • تصویر کاربر سیفی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مادرم 68 سال دارد و مدت 6 ماه است که دچار بی اختیاری یا تکرر ادار میشود بارها به متخصص کلیه و مجاری ادرار و زنان مراجعه کرده و در آخر دکتر زنان مشکل عصب مثانه را مطرح نموده و بابت آن قرص ب 1 تجویز نموده است . لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید نوار مثانه گرفته شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب