اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من التم کلفته ولی کوتاس و بد ختنه کردن جوری ک کلاهک الت تو کشیدگی هستش انگار بخاطر بد بخیه کردن میخواستم بدون میشه التم بزرگ تر بشه راهی هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکترـ عکس مشاهد کردید خب امکانش هست ک بخاطر بد بخیه کردن الت رها نشده و علت کوتاهی باشه اقای دکترـمن از شهرستان میخوام بیام چیکا کنم عکس ارسال شد مشاهده کردید چیکاکنم لطفا جواب بدین ک متوجه بشم چیکا کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر،طول آلت به نوع بخیه ارتباطی نداره،بخیه بد باعث کجی‌میشه نه طول آلت کم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      به متخصص اورولوژی در نزدیک خودتون مراجعه کنید تا از نزدیک معاینه بشید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام خواستم یه عکس ارسال کنم ببینیدزگیل تناسلی هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      4-سلام،زگيل است و بهترين درمان كرايو ميباشد فيلم من در سايتم را ببينيد جهت ويزيت ودرمان ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من ۲سال و نیم پیش سونو گرفتم.که نشان داد واریکوسل گرید۱ سمت چپ و هیدروسل خفیف دوطرفه دارم.
    دکتر گفت که چیز خاصی نیست و جراحی لازم نیست و گرید ۱ دیگه عود نمیکنه.
    الان بعد دوسال و نیم چند روزه که یکم بیضه سمت چپم درد داره و رفتم دکتر معاینه فیزیکی کردن گفتن که واریکوسلت گرید۲ شده و برو آزمایش اسپرم بده و اگه نیاز به جراحی بود که جراحی کنیم.

    من مجردم.آزمایش اسپرم بدم و جواب خوب نباشه طبیعتا ترس ازدواج در من بوجود میاد که نکنه نابارور باشم و اگه سراغ دختری برم عداب وجدان بگیرم که پیش خودم بگم من که اسپرمم خوب نیست و چرا برم ازدواج کنم.
    خواستم نظر شما رو بدونم که چیکار کنم؟ممنونم میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش اسپرم بدید،بر اساس پاسخ آزمایش اسپرم میشه قضاوت کرد اختلال اسپرم در مراحل اولیه واریکوسل تشخیص داده بشه بهتر قابل درمانه
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و احترام
    اوایل ماه رمضان سالجاری با درد شکم به بیمارستان مراجعه و تشخیص سنگ کلیه درuvjبه ابعاد ۵ م.م در کلیه سمت راست که پس از چند هفته با سوزش شدید مراجعه کردم به متخصص ارولوژی و ایشان شربت اورتیکا و قطره سنگل و قرص فنازومکس،تامسولوسین،تولترودین تجویز کردند بعد از یکماه مجددا سونوگرافی رفتم گفتند سنگ ۳/۵ م.م انتهای حالب هست. الان یکماه هم از این موضوع میگذره و درد خفیف در پهلوی راست و سوزش کم هم دارم راهکار چیه داروهارم هم دیگه مصرف نمیکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره CTscan انجام بدید و با جوابش به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام
    جناب دکتر، بنده دو هفته پیش کمردرد شدیدی داشتم که الان بهتر ولی گاهی به بیضه ها هم می زند. البته دیسک L3 و L4 کمی بیرون زدگی دارد. چند روز پیش آزمایش UA دادم و در کامنت های آزمایش نوشته بود که در ادرار اسپرم مشاهده شد. البته من قبل از رفتن به آزمایش چون احساس به دفع مدفوع کردم، ناچارا به دستشویی رفتم و برای اینکه ادرارم تخلیه نشود، با فشار دادن نوک آلت مانع خروج ادرار شدم. آیا وجود اسپرم در آزمایش ادرار می تواند صرفا ناشی از این حرکت باشد یا دلیل دیگری دارد؟ البته تصمیم دارم دوباره آزمایش دهم. خواستم بپرسم با توجه به درد کمر و بیضه ها، باید چه آزمایشاتی انجام دهم و آیا سونوگرافی و مراجعه لازم است؟ بنده 39 ساله و مجرد هستم. با تشکر و سپاس، ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر این حرکت باعث اسپرم در ادرار نمیشه آزمایش ادرار مجدد انجام بدید و با جوابش به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر .
    من پارسال روی لبم یه سری ضایعات داشتم ( تشخیص فوردایس اسپات بود که بی ضرر بود ) که با دستگاه الکترو کوتر آن را سوزاندم که زخم هایی ایجاد کرد.
    حالا بعد از گذشت یکسال من روی یک ضایعه سفید رنگ روی لبم مشکوک شده ام.
    تصاویر زگیل دهانی را که در لوزه افراد بود را در سایت شما دیدم که شباهت به مال من داشت خیلی ترسیدم که روی لبم hpv دهانی دارم .
    اما شاید هم اسکار باشد که روی زخمم بابت الکترو کوتر که لب را سوزانده بودم پوسته ی اضافی اورده است .
    ممنون میشوم بررسی نمایید
    متشکرم 🌹 با زبانم به صورت برجستگی کوچک حسش میکنم . اما زبر نیست . اگر نیاز به ازمایش و دیدن حضوری است اطلاع دهید. و ابنکه hpv دهانیست و واگیر دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمی شود ، مجدد ارسال کنید، ببینم ، در صورتی که زگیل باشد راه حل دارد و راه آن کرایو می باشد . میتونید حضوری هم به مطب مراجعه کنید تا معاینه بشید
  • تصویر کاربر ارین دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    باسلام
    پسر بنده الان ۷ سال و سه ماه سن داره تازگیها متوجه شدم که احتمالا بیضه نداره و حتی دست هم گرفتم چیزی لمس نکردم و بابت این خیلی نگران هستم چکار باید انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر Mohsen دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    با سلام. پدرم سال 91 عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی انجام دادند. دو ماه بعد آزمایش psaانجام دادند که سطح آن 0.32 بود و دکتر رادیوتراپی و هورمون درمانی تجویز کردند. بعد از آن هر 6 ماه آزمایش psa تکرار میشد که همیشه مقدار آن کوچکتر از 0.09 بود. در آخرین آزمایشی که انجام شد مقدار psa کمی بیشتر یعنی 0.1 شده است. نیاز به چه پیگیری دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به پیگیری هر ۳ ماه داره و اگر زیر ۰/۲ باشه خوب هست و کنترل هست
  • تصویر کاربر اسما دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام خانمی هستم ۳۸ساله متاهل آزمایش پاپ اسمیر انجام دادم که دارای اچ پی وی ۱۶ هستم و دارای زگیل های خیلی ریز جلوی دهانه واژن دکتر الدرا تجویز کردن و قرص پاورفیت و گفتن که باید گارداسیل تزریق کنم، میخواستم نظر آقای دکتر رو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      HPV16 نوع پر‌خطر هست و باید تحت نظر متخصص زنان به طور دوره ای بررسی و غربالگری و درمان بشید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    ببخشید من واریکوسل خفیف گرید 1 دارم دکتر منو از ورزش بدنسازی منع کرده ولی من خیلی علاقه دارم برم بدنسازی ایا واقعا برام مشکل پیش میاد و باعث تشدید میشه یا خیر اگر رعایت بکنم مشکلی پیش نمیاد ببخشید من یه مقدار حرارت بیضه هم دارم برای رفع حرارت چیکار کنم ایا قرص بخورم یا مثلا با هر بار دست شویی رفتن بیضه رو با اب سرد ماساژ بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره ورزش سنگین نکنید،هر فعالیت سنگین و همچنین ایستادن طولانی مدت در دراز مدت باعث تشدید واریکوسل میشه نیاز به شستشوی کیسه بیضه نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب