اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پیام جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    من 29تیر عمل واریکوسل داشتم ب صورت باز الان31متیر هستش بیضه من متورم شده میخواستم بدونم این اندازش طبیعیه بعد عمل یا اینکه خدایی نکرده هیدروسله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر تورم شدید نباشه طبیعی هست در غیر این صورت باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد خدمت اقاي دكتر/من ديابت تيپ ١ داشته و تحت درمان با انسولين هستم/چند وقتي هست دچار انزال دردناك شده ولي هيچ كدام از علايم التهاب پروستات رو ندارم نه تكرر ادرار نه سوزش ادرار و نه ادرار قطره قطره و نه درد در ناحيه پرينه و لگن فقط انزالم دردناك هست/علت ان پروستاتيت هست يا علت ديگري دارد /با تشكر ٣٢ساله از تبريز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بله،التهاب پروستات دارید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر روز یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد قرص تاوانکس ۵۰۰ هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سمیه دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من از 4_5ماه قبل بعد از رابطه متوجه سوزش و خارش در ناحیه تناسلیم شدم و رفتم داروخونه یه پماد سرتول داد یک هفته استفاده کردم خوب شدم.دوباره بعد از رابطه بعدی سوزش و خارش شرو شد.برای عفونت به دکتر مراجعه کردم گفتن یه سری دونه های مشکوک به زگیل داری تست پاپ اسمیر و hpv دادم جواب منفی شد.دکتر گفتن شاید زگیل به انتهای دهانه رحمت نرسیده که هنوز تست منفی شده و خودشون شک داشتن به زگیل.گفتن مجدد 6 ماه دیگ تست hpv انجام بدم
    میخاستم شماهم ببینید که آیا مشکوک به زگیل هستم؟الان دیگ دونه ها نه سوزش دارن نه خارش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ضایعه رو بفرستید
    2. تصویر کاربر سمیه جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس رو ارسال کردم براتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      مشکوک به زگیل هست تست مجدد تکرار بشه
    4. تصویر کاربر سمیه جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      تست رو چه زمانی تکرار کنم؟الان یا چند وقت دیگ؟و اینکه الان دارم شربت ایمیونس میخورم .خوبه؟یا داروی تقویتی دیگ ای پیشنهاد میدید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      دارو خوبه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      یک هفته دیگه تست رو تکرار کنید
    7. تصویر کاربر سمیه جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید دکتر خیلی مشکوک به زگیل هستم یا نه؟
      و اینکه تست قبلیم رو یک ماه قبل انجام دادم .با فاصله یک ماه ، دوباره انجام بدم؟یا بیشتر صبر کنم
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      احتمالش کم هست ولی مشکوک هست
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من هنوز هیچ رابطه جنسی نداشتم ولی این دونه ها خیلی نگرانم کرده عکس فرستادم ممنون میشم راهنمایی کنید ایا اگر خواستم ازدواج کنم منتقل میشه یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر،جای نگرانی نیست،طبیعی هست
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید با توجه به سونوگرافی انجام شده توصیه های پزشکی را عنایت فرمایید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      کلیه راست سنگی داره که باعث التهاب و تورم شده و نیاز به جراحی داره
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      غیر از جراحی راه دیگری وجود ندارد؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر چون التهاب کلیه داده حتما جراحی نیاز هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 27 سالمه چند روزی هستش که در ناحیه بیضه سمت چپ و کشاله ران و زیر شکمم احساس درد و تیر کشیدن دارم تقریبا هم تعدد ادرارم بالاست میخوام ببینم با توجه به اینکه من در سن 8 سالگی سابقه پیچش بیضه و عمل جراحی داشتم ممکنه که باز هم دچار پیچش شده باشه؟اون زمان یادمه به اندازه یه پرتغال باد کرده بود اما الان اصلا متورم نیست.اگر پیچش نیست علت درد چی می‌تونه باشه؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      علایم عفونت ادراری دارید باید تست ادرار انجام بدید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    باسلام چند روزی دور آلات ورم کرده به صورت گرد اندازه دو برابر عدس به تعداد 2 عدد روی خط ختنه به نظر شما باید چکار کنم نه دردی داره نه سوزشی فقط شکل بدی پیدا کرده. ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آب سرد یا یخ در کاهش ورم پوستی موثره
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.حدودا ۳۹ سال دارم. تا به حال هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم. به طور اتفاقی یک زایده کوچک روی خود پوست بیضه دیدم و اطراف آن زایده دیگری ندیدم و عکس آن را هم خدمتتان ارسال نموده ام. لطفا میخواستم راهنمایی بفرمایید که چه چیزی است و آیا اقدام خاصی برای آن نیاز است و آیا فوریت درمان دارد و آیا مسری و پیش رونده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      نگران نباشید،زگیل نیست
  • تصویر کاربر فتانه جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدرم بدخیمی پروستات داشتن و همچنین سنگ مثانه ۳ سانتی
    که جراحی شدن ی هفته پیش و پروستاتشون کامل برداشته شد الان مرخص شدن و تو خونه هنگام راه رفتن و وقت غذاخوردن و دستشویی رفتن از کنارسوندشون خون میاد آیا این حالت طبیعی هست ؟ و گفتن ک سوند باید سه هفته بماند و بعداز عکسبرداری تشخیص بدن ک برداشته بشه یا نه؟
    لطفا راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگه میزان خون در حد چند قطره باشه طبیعی هست
  • تصویر کاربر فواد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید میگم به دکتر خوب مهربون .بنده سنگ کلیه دارم سونو گرافی انجام دادم کلیه سمت چپ یکی میگه 20 میل یکی میگه 24 میل هست رفت شیراز واسه عمل بهم گفتن وزنت بالا نمیشه باید لاغر کنی من الان 127 کیلو دارم و درست نمیتونم برم سرکار میترسم اخراجم کنن درد دارم مثل درد دلپیجه سنگم داخل لگنم هست الان جدیدا ادرار میکنم مثل ماسه میاد بیرون خیلی کم امکان عمل دارم دکتر دردم الان پشت شکمم هست انکار کلیم سرما خوره دکتر کمکم کنید خوزستان هستم بندر ماهشهر اگر ایران هستی و وقت عمل دارید بهم بگین هزینه عمل هم اگر امکانش هست بهم بگین فکر‌کنم باید یکم سمت کلیه رو باز. کنید لوله رد کنید که سنگ کامل بکشید بیرون دکتر جان بعد از عمل درد آیا درد زیادی داره یا امکانش هست بهوش نیام میشه از کمر سوزن زد سر بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      با توجه به وزنتون امکان انجام عمل PCNL خطرناک و‌پر عارضه هست
    2. تصویر کاربر فواد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پس راهکارش چیه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عمل جراحی باز یا کاهش وزن و سپس جراحی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب