اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر mahdi سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید
    24 سالمه مجرد هستم ی مدتی بود که ادرارم قطره قطره میومد همراه با سوزش و درد در زیر شکم ؛ احساس میکردم که مثانه تخلیه نمیشه
    به دکتر مراجعه کردم سونوگرافی نوشتن جواب سونوگرافی این بود که دچار پروستاتیت هستم ( حجم پروستات 31 cc) برام قرص های تامسولوسین ، فلوکساسین و سلوکسیب تجویز کردن با این که سه هفته است که منظم قرص ها مصرف میکنم ، ورزش میکنم ، روزی 10 دقیقه تو آب گرم میشینم و گوجه فرنگی و شربت تخم کدو مصرف میکنم اما هیچ تغییری تو علایم بیماری صورت نگرفته
    لطفا راهنمایی کنید که چیکار کنم به مصرف قرص ها ادامه بدم یا نه ؟
    1. تصویر کاربر mahdi دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      1
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبای سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1200 مشاهده پرسش
    سلام مردی 45 ساله هستم یک هفته است درد ناحیه پرینه دارم سونو گرافی التهاب مختصر درپروستات نشون داده وازمایش هم نرماله ولی دردم خیلی شدیده ومجبور به زدن مورفین میشم علایم ادراری هم ندارم فقط درد شدید .پنج‌سال پیش هم همین درد را داشتم که یکسال اذیتم کرد بعد قطع شد.ان زمان با امی تریپتلین کمی ساکت میشد درد ولی الان جواب نمیده فقط مورفین لطفاً راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    طول آلتم در حالت شق ۱۰سانت..ایا حجم دهنده ... عوارض دارند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      راه بزرگ كردن الت تناسلي هنوز در دنيا وجود ندارد همه تبليغات دروغند وعملهاي جراحي پر عارضه وغير قابل برگشت
  • تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۳۱ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 924 مشاهده پرسش
    با سلام خانم 30 ساله هستم متاهل

    ناتوانی در ادرار کردن، ادرار یکباره خارج نمی‌شود به دفعات خارج میشه گاهی قطره قطره و با تلاش

    درد و ناراحتی در پایین شکم

    نفخ پایین شکم

    تکرار ادرار

    گاهی خارج شدن ادرار به سختی شروع می‌شود.

    جریان ادرار ضعیف یا غیرروان

    احساس این که مقداری ادرار پس از تخلیه در مثانه باقی می‌ماند.

    احساس ناراحتی خفیف و دائمی در پایین شکم و دستگاه ادراری
    و تمام این مشکلات بعد از رابطه جنسی شدیدتر میشه
    خوردن مایعات و آب و هوای سرد هم مشکل رو حاد میکنه آزمایش و سونو انجام دادم انواع آنتی بیوتیک و ژل های واژینال مصرف کردم
    حتی سیستوسکوپی انجام دادم گفتن علائم شبیه سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی هست 4 تا آمپول سیستیستات زدم که داخل مثانه تزریق میشد ولی تاثیر زیادی نداشت و بدلیل استفاده از سوند سوزش شدید گرفتم جواب سیستوسکوپی هست چند جلسه فیزیوتراپی هم رفتم احتمال داره مشکل ترابکولاسیون باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      علایمتون به مثانه بیش فعال میخوره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص Vsol 5 روزانه یک عدد مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده ۳۲ سال دارم و یکسال هست که اقدام کردم برای بچه دار شدن اما نتیجه نگرفتم و ازمایش اسپرم دادم گفتن که یکم ضعیفه
    و یک سری دارو مثل فولیک اسید و نولوامون و ویتامین c و.....تجویز کردن ولی بعد از گذشت دوماه هنوز اتفاقی نیوفتاده ....خیلی نگرانم ...اگر ممکنه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم از نظر بررسی واریکوسل انجام بدید
  • تصویر کاربر بهبود سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    حدود دوسال پیش چندتا دونه داشتم رفتم دکتر گفت زگیل لیزر کرد تو دوسال هیچی نداشتم چهار ماه پیش یک دونه داشتم رفتم دکتر منجمد کرد و قرص داد خوردم الان باز دو تا دونه دارم نمیدونم زگیل هست یا نه یک سوال دیگه این همیشه در میاد هیچ درمانی نداره ازدواج میشه کرد یا نه ؟
    1. تصویر کاربر بهبود دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      جواب ندادین دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده مجدد ارسال کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهره سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من ۲۲ ساله هستم و مبتلا به زیگیل تناسلی نیستم . منتها میخواستم بدونم برای جلوگیری ، دقیقا از چه نوع واکسنی استفاده کنم ؟
    پارتنرم هم ۲۵ ساله هست و برای ایشون چه واکسنی مناسبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      در مورد زگیل وقتی فرد مبتلا بشه ممکنه بدن بتونه مقابله کنه و ویروس از بدن پاک بشه ، ممکنه در بدن بمونه و عود کنه. بهترین درمان کرایو است. تیغ زدن و لیزر باعث پخش آن می شود. در مورد واکسن ، قبل از ابتلا به زگیل ، در خانم ها موثر است بعد از ابتلا اثر ندارد. در خانم ها باید پس از ابتلا سالانه پاپ اسمیر انجام شود از جهت خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      واکسن پس از ابتلا تاثیری نداره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    باسلام و درود خدمت پروفسور کرمی.
    آقای دکتر بنده سنگ حالب دارم به اندازه ۱۵ میل ، سال گذشته نیز سنگ داشتم که دکتر اسدی پزشک بیمارستان نجمیه با استفاده از دستگاه سنگ شکن و از طریق مجرای ادرار بیرون کردند ، ولی بعد از ۵ جلسه . حالا می خواهم نظر شما را بپرسم و ببینم در چند جلسه میتونید سنگ حالب بنده را شکسته و ما را از این درد نجات دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سی تی اسکن جدید انجام بدید و به مطب مراجعه کنیپ
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۳ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام. چند ماه پیش عفونت اوره آ پلاسما داشتم که داکسی و ازیترو خوردم و خوب شد، چند وقت بعد این بهبودی دوباره سوزش پس از ادرار و ناراحتی در قسمت بالای الت ایجاددشد که آزمایش ادرار و کشت دادم که عفونت نداشت و به توصیه شما سفیکسیم و وزیکیر برای ۲ هفته خوردم و رفع شد. الان یک هفته است که قرص قطع کردم. پنج‌شنبه جمعه آب خیلی کم خوردم و از دیروز شنبه دوباره سوزش و ناراحتی بالای الت برگشت. دوباره عفونت برگشته یا بخاطر مصرف کم آب هست؟ نگرانی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      با مصرف بیشتر مایعات بهبود پیدا میکنید در صورت عدم بهبود باید آزمایش بدید
    2. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      همیشه این ناراحتی وجود نداره، رنگ ادرارم معمولا روشن نیست از بعد شروع این ناراحتی، با توجه ب توصیحاتم احتمال عفونت مقاوم زیاده ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید آزمایش ادراری مجدد تکرار یشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ayat سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ایت شاهیوند سن 33 حدود 6ماه سنوگرافی دادم در بیضه چپ کیست اپید یدیم به دیا متر 10mmمشهود شده دکتر بهم گفت هیچ مشکلی ندارید ولی الان درد دارم حدود 10 روز لطفا راهنمای کنید چکار کنم دوباره به دکتر مراجعه کنم یا داروی خاصی مصرف کنم واسه درد خودم چک میکنم هیچ گونه بزرگی در بیضه نمیبینم ممنون میشم راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      فقط مسکن برای درد مصرف کنید و ۳ ماه بعد سونوگرافی بیضه ها تکرار بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب