اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیرضا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من هیچگونه رابطه ای نداشتم ولی متوجه ی ضایعه زیر کلاهک آلتم شدم که یکی نسبتا بزرگ و دوتا کوچیکه که یکی از اون که برای درمان رفتم محلول پودوفیلین گرفتم و مصرف کردم الان دوروزه گذشته حس بدی دارم محلول دوروبر زیگیل و درگیر کرده و سفت شده چطوری میتونم از اثرات محلولها کم کنم که خدایی نکرده پوستم آسیب نزنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد ویتامین آ موضعی هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    دکترجان من هنگام نزدیکی وتحریک شدن سریعا آب مذی ازم خارج میشه وباعث لیزی آلت میشه وخیلی سریع به محض تماس ونزدیکی ارضا میشم ومشکل ساز شده چه علتی داره؟چیکارکنم؟زندگیم تحت تاثیرقرارگرفته
    ممنون
    ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      قرص سرترالین ۲۵ روزانه یک عدد
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام
    پسرم ۲۸ سالشه و آزمایش سونوگرافی توده مثانه مشاهده شد . دکتر سیستوسکپی هم کرد و دستور عمل داد و الان عمل شده و جواب آزمایش پاتولوژی ارسال میشه لطفا اعلام نظر بفرمایید . ممنونم . جناب پروفسور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      نمونه برداری سرطان مثانه نشون داده ولی نوع خفیف
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید یک ماه دیگه سیستوسکوپی انجام بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد پنجشنبه ۲۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید.من طول آلتم در حالت نغوظ ۸ سانت بیشتر نیس از این طرفم همسرم تبش گرمه و میگه کاشکی آلتت ۱۶ سانت بود،من خودمم بدنم داغه هر چقدر بخواد باهاش رابطه برقرار میکنم ولی با دخول به هیچ وجه ارضا نمیشه همسرم موقع دخول باید انقدر بماله تا ارضا شه.از رابطم راضیه ولی نمیتونم ارضاش کنم.راهی واس بزرگ کردن آلتم هست مراجعه کنم پیش شما؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      میتونید قرص سیلدنافیل یک ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    2. تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      کارایی قرص سیلدنافیل چیه
    3. تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بعد قرص سیلدنافیل میشه همیشه مصرف کرد؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      افزایش طول نعوظ
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از بچگی چند عارضه پوستی در ختنه گاه داشتم و هیچ جای آلتم نیست فقط در ختنه گاه که بعد از اینکه اسم زگیل تناسلی شنیدم و دوستام گفتن روی این موضوع حساس شدم و به یه پزشک پوست مراجعه کردم که گفت زگیله و با قیمت ۵ میلیون تومان این عارضا ها رو لیزر کرد و چون عکس و فیلم قبل لیزر شدن داشتم به ۴ الی ۵ پزشک متخصص مراجعه کردم که اونها گفتن ۹۰٪ گوشت اضافیه ختنه بوده. البته پدرم هم همیشه میگفت تو چون ختنه بد شدی دور ختنه گاهت همیشه جای بخیه و گوشت اضافه هست . نظر شما چیه آقای دکتر بخدا من مردم از استرس 😞 البته قبل لیزر که این عارضه وجود داشت خیلی نرم بود و در حالت ایستای آلت کشیده میشد مثل پوست. آیا این پزشک بخاطر اینکه پول لیزر از من بگیره این کارو کرده؟؟ چون بعد لیزر به من میگفت من لیزر کنم اصلا برنمیگرده .
    به ۴ تا متخصص فیلم و عکس و نشان دادم گفتن ۹۰٪ عوارض ختنه بد و بخیه هست مثل حرف پدرم . ممنون میشم جواب بدید بخدا مردم از استرس که خدایی نکرده زگیل نبوده باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      مشکوک به زگیل است مراجعه کنید از نزدیک معاینه کنم در صورت تایید کرایو کنم
  • تصویر کاربر حدادی سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام. میخواستم ازمایش همسرم رو بررسی کنید که چقدر احتمال بارداری وجود داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکسش رو بفرستید
    2. تصویر کاربر حدادی سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایشگاه رویان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      احتمال باروری وجود داره ولی باید ۳ ماه قرص تقویتی بخورن
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    ناباروری با سابقه 12سال تشخیص واریکوسل چپ ازمایش خدمت شما میفرستم نظر شما چیست عمل واریکوسل بکنم ایا بدون عمل امکان استفاده از روش های کمک باروری هست؟درصد موفقیت چند درصد هست؟من۳۵سالمه خانم ۳۰ سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      احتمالا باروری بدون عمل زیاد نیست
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جناب آقای دکتر کرمی
    بنده 37 سال سن دارم و مبتلا به بیماری ام اس نیز هستم. در حال حاضر روزانه یک عدد کپسول فینگولیمود جهت درمان ام اس و همچنین قرص های دپاکین و اس سیتالوپرام برای درمان اختلالات روانی مصرف میکنم.
    با توجه به اینکه تصمیم به ازدواج با خانمی دارم بسیار نگران عدم نعوظ و شلی آلت و در نتیجه نارضایتی جنسی ایشان هستم.
    لازم به ذکر است چند مرتبه با مصرف داروهای مختلف نظیر سیلدنافیل و ویاگرا نعوظ نسبی بدست آمد اما موقتی و ضعیف است. ضمنا آلتم در حالت نعوظ و سفتی نسبی دارای زاویه به سمت پایین می باشد.(سر آلت رو با پایین می باشد).
    لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      تست rigiscan انجام بدید
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت شما بخیر.من چهار روز قبل جهت انجام پاپ اسمیر به مطب همکار زنان مراجعه کردم.پس از آن یکی دو ساعت بعد در منزل متوجه دیزوری وفرکونسی شدم.بعلت مراجعه به بیمارستان عصر همان روز جهت بستری یکی از بستگان برای کرونا واسترس زیادی که در آن چند ساعت داشتم و همچنین عدم مراجعه به سرویس بهداشتی وعدم مصرف مایعات در آن چند ساعت شب دچار لرز ودردهای مبهم شکمی شدم.که همان شب یک عدد سفیکسیم چهار صد ویک هیوسین مصرف کردم.صبح روز بعد نیز لرز داشتم درد پهلو هم پیدا کردم به نظرم utiشده باشم.روز گذشته هم سفیکسیم دوم را مصرف کرده‌ام..ولی امروز صبح با همان درد فلانکهاودردسوپرا پوبیک از خواب بیدار شدم
    با توجه به تعطیلی آزمایشگاه ها وعدم آماده شدن کشت ادرار در این مدت توصیه به مصرف سیپرو فلوکسازین پانصد می‌فرمایید.ممنون از راهنمایی پاسخگویی شما استاد بزرگوار.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت تا ۵ روز مصرف کنید
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ممنون از وقتی که می زارید
    من عکس از آلتم و زائده ای که روش ایجاد شده فرستادم براتون‌.آیا این زگیل تناسلی هست یا نه؟
    سوال دومم هم اینه که من درد مزمنی در بیضه ی سمت راستم دارم آزمایش دادم فقط عفونت نشون داد که قرص و آنتی بیوتیک می خورم فعلا فایده ای نداشته بعد دو هفته
    البته دکتر برام سونو نوشت انجام دادم پروستاتم بزرگ هست ممکنه ازپروستاتم باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      زگیل نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگه ظاهرش اذیتتون میکنه امکان کریو هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی مجدد بعد مصرف آنتی بیوتیک بدید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب