اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هما دوشنبه ۱ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    8 روزه که همسرم از بیمارستان مرخص شده به دلیل کرونا بستری بوده 2 روز قبل از مرخصی به دلیل حبس ادراری سوند میزنن روز مرخص شدنش سوند را در می آورند روز دوم مرخصی دوباره زیر شکمش ورم میکنه وادرارش حبس میشه دوباره برای ایشون سوند گذاشته میشود اما درد وسوزش دارد موقع دفع ادراربه دلیل گرفتن اکسیژن نمیتوانیم او را حرکت دهم از روز 2 سوند سیپروفلوکساسین میدم بهش سوزش ودرد ادامه داشت دوباره با پزشک آنلاینتماس گرفتم وبا یک متخصص مشاوره تلفنی انجام دادم ایشون سه نوع قرص برای من ارسال کردند وروش مصرف اما نمیدونم چرا همچنان سوزش ودرد رو دارند سابقه پروستات دارن وهمینطور یبوست شدید که در بیمارستان دچارش بودندوخیلی اذیت شدند تا روده تخلیه شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بررسی سایز پروستات انجام بدن
  • تصویر کاربر ایلیا یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    آیا این ها زگیل تناسلی هستن؟
    بتازگی روی پوست آلت مشاهده کرده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر Mi یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . 24 سال دارم و اینکه قسمت بالای پشت بیضه راست وقتی دست میزنم انگار رگ هایی وجود داره که یک قسمت درد میکنه مخصوصا با دست زدن درد میکنه البته بعضی وقت ها بدون دست زدن هم درد میکنه و بیضه هم یکم بالاتر می ایسته میخواستم بدونم دلیلش چیه و اینکه سر آلت و پایین کلاهک ۳ تا نقطه سفید هست البته زیادم سفید غلیظ نیستن بطوریکه فقط هنگام نعوظ دیده میشن که درد و مشکلی هم ندارن میخواستم بدونم چی هستن ؟ و هیچ گونه رابطه ای هم نداشتم
    ولی متاسفانه خودارضایی دارم . باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها و‌اسکروتوم انجام بدید
  • تصویر کاربر بابایی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام بنده مدتی است که از درد کشاله ران در سمت راست رنج میبرم و در قسمت لوله یا رگ متصل به بیضه احساس پیچ خوردگی لوله یا رگ بیضه را دارم و به همین دلیل احساس میکنم رگ سمت راست تا حدودی خفیفی دچار واریس شده و این امر بنده را نگران کرده است ؟؟ در قسمت سمت چپ هم دارای واریکسل شدید بودم که یک بار چندین سال پیش توسط دکتر متخصص عمل کردم ولی احساس میکنم در ست نشد چون حدود سه سال پیش برای مشکل دیگری که نزد پزشک اورولیست رفتم گفت که در قسمت سمت چپ واریس شدید دارم میخواستم بدونم آیا بعد از عمل واریکسل رگ بایستی کوچک شود به حالت طبیعی برگرده یا به همان شکل خون مرده و متورم و ملتهب باقی میمونه با تشکر از شما 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم انجام بدید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر ببخشید آقای دکتر الان حدود یک ساله که ی دونه گوشتی که شبیه همین زگیل هست تو عکسا (قهوه ای) انتهای آلتم ب سمت مثانه اومده نه زیاد میشه ن کم نه اندازش تغییر کرده میخاستم ببینم چجوری باید از بین ببرمش توصیه. شما چیه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر عاطفه یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    سلام من درهفته ی ۲۱ بارداری هستم و وجود ۴ تا سنگ در کلیه م و یه سنگ در حالب شدیدا منو ناراحت کرده و دچار درد شدید هستم نظرتون در مورد سنگ شکنی با شرایط بارداریم چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سنگ حالب اگر باعث اتساع کلیه شده باشه نیاز به سنگ شکنی داره
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    یه مشکلی برام به وجود آمده.بعد هر رابطه جنسی زیر کلاهک آلت جوش های ریز التهابی میزنم که همراه با سوزش و خارش هست.آسیکلوویر 400 که مصرف میکنم خوب میشه ولی بعد رابطه دوباره ایجاد میشه.دوباره مصرف میکنم خوب میشه.ولی جاش میمونه بدون رابطه هم ایجاد میشه بعد 2 الا 3 هفته بعد .دوباره ایجاد میشه.مشکل چیه دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من در کودکی یکبار عمل تنگی مجرا داشتم یمدت کوتاهی خوب بودم ولی دوباره سوزش ادرار داشتم ولی پیگیر نشدم نزدیک ۷و۸ سال تا اینکه سوزشم خیلی زیاد شد و آخر ادرارم یک قطره خون میامد
    رفتم دکتر سونوگرافی و آزمایش نوشتن گفتن عفونت پروستات دارم نزدیک یکمااه دارو مصرف کردم ولی خوب نشدم.بعدش عمل سیستوسکوپی انجام دادم گفتن تنگی مجرای خیلی شدید داشتم بعد عمل همون قرصارو خوردم و نزدیک ۲ ماه سوند نلاتون استفاده میکردم.الان درحالت عادی خوبم ولی وقتی ک منی ازم خارج میشه بعدش ک میخوام ادرار کنم سوزش خیلی شدیدی دارم و تا دوسه بار که بعدش ادرار میکنم یک قطره خون آخر ادرارم میاد ولی درحالت عادی خوبم خواستم ببینم مشکل چی هست ممنون؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس RUG و VCUG انجام بدید و بیاید درمانگاه
  • تصویر کاربر جی‌.خ یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خوبین؟ اقای دکتر‌من دو ماهه اطراف التم این زیگیل ها رو مبینیم‌یه بار داروی دست ساز از داروخونه تهیه کردم رفت ولی دوباره برگشت این‌درمان نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      4-سلام،زگيل است و بهترين درمان كرايو ميباشد فيلم من در سايتم را ببينيد جهت ويزيت ودرمان ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
  • تصویر کاربر Naser یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید
    من 20 سالمه و یه چند روزه قسمت راست بالای بیضه قسمت کشاله رونم درد میکنه ....دردی نیست که زیاد باشع ولی بعضی وقت ها به شدت میگیره ول میکنه....من چند سال پیش هم واریکسول سمت چپ رو پیش خودتون عمل کردم ....واینکه 2.3روز پیش هم بار سنگین حمل و نقل کردم ....و یه مشکل دیگم که هست زمانی که ادرارم تموم میشه پا میشم بازم خود به خود یکم از ادرارم میاد.....ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بررسی بیضه ها و اسکروتوم انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خروج ادرار در حد چند قطره طبیعی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب