اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Kamal..amirinejad چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    ازمایش اسپرم دادم میخام برا جنسیت پسر اقدام نمایم خاستم تفسیر کنید ودرصورت نیاز دارو یا هر امر دیگه ای نیاز هست رو دستور بفرمایید ..آزمایش بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۱۶ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. مادرم به علت بالا رفتن کراتین خون بستری شدن. گفتن کلیه هاشون مشکل داره. خواستم آزمایش ایشون رو نگاه کنید، راهنمایی بفرمایین
    این داروها رو هم مصرف میکنن:
    ۱)متفورمین ۱۰۰۰ روزی ۲ عدد صبح و شب
    ۲)آملودیپین ۵ روزی ۱ عدد
    ۳) نفروتونیک روزی ۱ عدد بعد از ناهار
    ۴)اسویکس ۷۵ روزی ۱ عدد
    ۴)فولیک اسید ۱ روزی ۱ عدد
    ۵)رزوواستاتین روزی ۱ عدد
    ۶)DiaFit روزی یک عدد
    ۷)متوپرولول ۵۰روزی ۱/۲صبح ۱/۲شب
    دیابت دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      نیاز به عمل جراحی نداره تحت نظر نفرولوژیست باشید بخاطر دیابت و فشار خون کلیه داره نارسایی پیدا میکنه
    2. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      دکتر عزیز
      شما میتونید نفرولوژیست معرفی کنید ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      تفاوت خاصی نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ما چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر من سنگ کلیه دارم که بزرگش تو کلیه چپم بود با سایز ۱۱ در ۸
    دو هفته کلیه م اذیت میکرد و موقع خواب نمیتونستم طاقباز یا بهسمت چپ بخوابم و حتما باید به جهت مخالف میخوابیدم
    بیمارستان پاستور قزوین سنگشکن کردم یکشنبه ولی یه دردی دارم از بعدش احساس میکنم از داخل یه زخم بزرگ دارم
    اصلا حتی به سمت راست هم میخوابم کلیه چپم انگار سنگینی میکنه و کلا خیلی درد عجیبیه ولی با درد دفع سنگ فرق داره و البته من هیچ سنگ ریزه ای حتی دفع نکردم
    و هنوز تو ادرارم خون هست مخصوصا صبح از خواب پاشدم خون بیشتر بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      ممکنه کلیه خونریزی کرده باشه حتما به جراح معالج خودتون مراجعه کنید و سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    مدتی هست که آلت تناسلیم هنگام نعوظ به حالت ساعت شنی درمیاد البته وقتی نعوظ کامل می شود از این حالت خارج و مشکلی نیست
    میخواستم ببینم علت چیست و اینکه آیا در آینده ممکنه مشکل ساز بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر هومان چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    وقت بخیر دکتر من از بیمارهای خودتون هستم بعد از دو عمل کجی آلت پیش شما مشکل نعوض و سایز آلت و زود انزالی برام پیش اومده میتونین نسخه ای برای درمان این مشکلات برام تجویض کنین که همیشگی باشه ممنون میشم حتی قرص ویاگرا وشما سیلدنافیل رو پیشنهاد کردین اثری نداشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      سایز آلت رو که نمیشه کاری کرد تادالافیل ۲۰ میلی گرمی رو مصرف میکنید نعوظ مناسب ایجاد نمیشهگ
    2. تصویر کاربر هومان سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      خیر نعوظ حاصل نمیشه لطفا دارویی تجویز کنین برام که کارساز باشد برای درمان نعوظ
    3. تصویر کاربر هومان سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      خیر تاثیری ندارد دارویی لچبرای درمان نعوظ برام تجویز کنید لطفاً
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      باید سونوگرافی از آلت با تزریق پاپاورین انجام بدین
    5. تصویر کاربر هومان چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      تشکر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      🌺
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرعلی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید.‌
    من برای بی حسی آلت موقع سکس از پماد زایلاپی استفاده کردم. تا حالا دوسه بار طی دو سال اینجوری شدم که پوست سر و دور آلتم خارش شدید میگیره و شدیدا متورم میشه بعد یکی دو روز تاول آبکی میزنه بعدش که تاول میترکه پوست سر آلتم کنده میشه جوری که دو سه هفته بخاطر درد شدید اون قسمت که پوستش برداشته شده نمیتونم لباس بپوشم تا بعد از اینکه زخمش خشک بشه. دفه قبل حدودای یک سال پیش اینجوری شدم. الان دوباره قرمزی و تورم شدید رو حس میکنم خواهش میکنم راهنمایی کنید که پمادی چیزی استفاده کنم قبل اینکه تاول آبکی هم بزنه و پوستش کنده بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    دکتر زیر بیضم به شدت خارش داره در اکثر مواقع به حدی که زخم میشه خواستم ببینم دلیلش چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      روزانه با شامپو بچه استحمام کنید موهای زائد رو برطرف کنید اگر تعریق شدید دارید از پودر بچه استفاده کنید قرص سیتریزین ۱۰ میلی گرمی هم هر شب استفاده کنید
  • تصویر کاربر Mk سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    درود برشما جناب دکتر
    وقت بخیر
    من چند وقتی هست که اصلا میل جنسی ندارم
    البته باید عرض کنم که متاسفانه اعتیاد به تریاک دارم
    تحت درمان هست در یک کنگره
    که شربت اوپیوم بهم میدن
    الان حدودا یک سال میشه که میل جنسیم رو از دست دادم
    و هیچ حسی ندارم
    قبلا بهم گفتید که تادافیل ۵ بخورم
    ولی الان با خوردن قرص نعوظ دازم ولی هیچ حس و میلی به رابطه ندارم
    البته بعد از یک ضربه روحی که خوردم بدتر شدم و میل جنسیم بکل از دست رفته
    میشه لطف بفرمایید و راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر Mk سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      این رو هم خدمتتون عرض کنم که پوست بیضه هام خیلی شل شده و اصطلاحا همیشه بصورت آویزون هستند و اصلا پوست بیضه هام جمع نمیشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      تست های هورمونی کامل باید انجام بشه اگر نرمال بود که به نظر من نرمال هست باید به روانپزشک مراجعه کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طیب سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام ۵۲ سالمه دوسال هست دارو مصرف میکنم اما اندازه پروستاتم از۸۳ پایین ترنمیاد هروقت هم داروقطع میکنم بعد یه مدت اذیت میشم لطفا بفرمایید چکارکنم ایا دکترم عوض کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با دارو سایز پروستات کاهش پیدا نمیکنه خوب توضیح بدین که چه علائمی دارید؟ چی مصرف کردین و سونوگرافی رو هم بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من الان ۴۵سال سن دارم و از تقریبا ۶سالی میشه جواب Psa هر ۶ ماه که میکیرم متغیر هست ، ۵،۲،۳،۴ هست وا توسط پزشک هم معاینه شدم و مشکلی نداشتم و شب تکرر ادار و سوزش ادار هم ندارم خواستم راهنماییم کنید و این نوسان در ازمایش از چی میشه باشه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      سابقه ی سرطان پروستات در فامیل نزدیک داشتید؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب