اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرش شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید کسی که کرایو کرده و هیچ اثری از زگیل نداره میتونه رابطه جنسی داشته باشه که واگیر دار نباشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .شبتون بخیر .۲۹ساله و متاهل هستم.چندساله واریکوسل دارم.میخایم اقدام به بارداری کنیم.همسرم‌ مشکلی نداشته ازمایشاتش.منم واسه اطمینان سمن دادم . خاستم ببینم با این ازمایش که تاحدودی خودم فهمیدم ناامید کنندس کاری باید بکنم؟ آیا اقدام کنیم اگه موفق به بارداری نشدیم عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      مولتی ویتامین WELLMAN برای آقا و مولتی ویتامین WELLWOMAN برای خانم پودر اندروفرتی هر ۱۲ ساعت
  • تصویر کاربر محمدی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    جناب آقای پروفسور حسین کرمی
    با سلام و احترام
    احتراما پدرم 64 سال دارند و آزمایشات اولیه نشان دهنده سرطان بدخیم پروستات و متاستاز به استخوانهای لگن و چند مهره از ستون فقرات است. آزمایشات انجام شده، شامل نمونه برداری بیوپسی از پروستات، اسکن کل استخوان و اسکن لگن و .. میباشد که خواشمندم در صورت امکان، حضرتعالی شخصا عکس آنها در ضمیمه را مشاهده فرمایید.
    احتراما سوال بنده این هست که از نظر حضرتعالی چه شیوه ای از درمان برای پدرم با این شرح حال مناسب هست؟ جراحی، پرتودرمانی، هورمون درمانی یا شیمی درمانی کدامشان را حضرتعالی توصیه مینمایید. ضمنا پدرم دیابت هم دارند.
    از حضرتعالی و برای وقتی که اختصاص میدهید بسیار سپاسگزار و ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      هورمون تراپی در قدم اول و حتما به رادیوانکولوژی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام .طول آلتم در تحریک کامل از استخوان آلت تا نوک آلت ۱۴سانتیمتر و قطرش ۱۱ .واندازه آلت روی پوست ۱۲ سانتی‌متر .آیا از نظر پزشکی سالم هستش ؟برای ازدواج مانعی پیش میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سالمه
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    روی کلاهک و وتنه الت لکه قرمز همراه با درد نزدیکی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی هر 8 ساعت و شستشوی روزانه با شامپو بچه
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    جناب آقای پروفسور-دکتر حسین کرمی
    با سلام و عرض احترام

    جناب آقای پروفسور-دکتر کرمی، احتراما پدر من با سن 64 سال و در چند ماه گذشته دچار مشکل احتباس ادراری شدید بود، که به علت سکونت در شهرستان، ناچارا آزمایشات اولیه را در آنجا انجام دادیم و تشحیص اولیه سرطان بدخیم پروستات و متاستاز به استخوانهای لگن و چند مهره از ستون فقرات تشخیص داده شد.

    آزمایشات، شامل نمونه برداری بیوپسی از پروستات، اسکن کل استخوان، پت سی تی اسکن (استثنائا در تهران انجام شد) و اسکن لگن میباشد که خواشمندم در صورت امکان، حضرتعالی شخصا عکس آنها در ضمیمه را، جهت تایید تشخیص مشاهده فرمایید.

    جناب آقای پرفسور-دکتر کرمی، احتراما سوال بنده این هست از نظر حضرتعالی چه شیوه ای از درمان برای پدرم با این شرح حال مناسب هست؟ جراحی، پرتودرمانی، هورمون درمانی یا شیمی درمانی کدامشان را حضرتعالی توصیه مینمایید تا در ادامه بتوانیم جهت آغاز درمان تحت نظر شما انجام پذیرد؟ ضمنا پدرم به عنوان بیماری زمینه ای دیگر، دیابت هم دارد و انسولین استفاده میکند.

    از حضرتعالی و برای وقتی که اختصاص میدهید بسیار سپاسگزار و ممنونم.
    انشالله همواره در پناه خداوند باشید.
    با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر محمدی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سلام جناب آقای دکتر
      احتراما عکس ها را در پیوست مجددا خدمتتان ارسال نمودم.
      سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید به دکتر انکولوژی جهت شیمی درمانیث مراجعه کنند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Mosavi332 شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام
    چند روزی با سردی هوا تکرر ادرار گرفتم. به طوری که یکباره بشدت میگیره و نمیتونم نگه دارم تست قند ودادم 102 بود و کبد چرب دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۳ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    سونوگرافی بیضه و مثانه وکلیه چیزی نشان نداد .من از ناحیه بیضه راست وکشاله و از بیضه تا بالای مقعد و دنبالیچه احساس درد میکنم.ام ار ای کمر:یک دیسک جزئی دارم.ولکن و هیپ ها سالم هستن.طبق آزمایش اسپرم واریکوسل گرید ۳ دارم و عمل دوطرفه کردم.بعد گذشت یک ماه ونیم هنوز درد شدید دارم و نمیتونم هیچ حرکتی انجام بدم.حدود ۳تا ۴سال این مشکل دارم. ی سوال : در حین فوتبال وقتی من به توپ شوت زدم احساس کردم که یک بند یا طنابی که از بیضه به مقعد و بالای دنبالیچه متصله پاره و بشدت احساس درد در بیضه کردم .آیا امکان دارد رگ ها یا بافته یا هر چیزی که من نمیدونم و مربوط به مجرای تناسلی وبیضه هست پاره شده باشد؟آیا چنین چیزی امکان پذیر هست
    لطفاا جواب بدین آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي بیضه و اسکروتوم انجام بدید.
    2. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱ آذر ۰( 4 سال پیش)
      گفتم که آقای دکتر
      سونوگرافی بیضه و مثانه و کلیه همه چی سالمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۰( 4 سال پیش)
      اگر در معاینه واریکوسل داشته باشید باید جراحی بشه
    4. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲ آذر ۰( 4 سال پیش)
      خدمت شما عرض کردم آقای دکتر
      واریکوسل ۲ طرفه گرید ۳ عمل کردم
      ولی بعد یکماه و نیم درد دارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آذر ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه شوید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 771 مشاهده پرسش
    سلام.خوبین
    چند روزیه متوجه شدم یه چیزی شبیه تبخال یا زگیل در محل ختنه گاهم وجود داره
    البته بدون درد و خارش
    رفتم دکتر ارولوژیست گفت چیز مهمی نیست و زگیل نیست
    به نظرتون چیکا کنم
    چی میتونه باشه
    و آیا به نظرتون گم میشه یانه!؟
    و نیاز هست عکسشو بفرستم!؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس ها در تلگرام مجدد ارسال شد
    3. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      ارسال عکس مجدد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۰( 4 سال پیش)
      من در عکس زگیل نمیبینم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یه مدت دچار به زگیل تناسلی همراه با ضایعه شدم و با داروهای گیاهی ضایعه ام از بین رفته آیا ممکن هست با این داروها درمان بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      در مورد زگیل وقتی فرد مبتلا بشه ممکنه بدن بتونه مقابله کنه و ویروس از بدن پاک بشه ، ممکنه در بدن بمونه و عود کنه. بهترین درمان کرایو است. تیغ زدن و لیزر باعث پخش آن می شود. در مورد واکسن ، قبل از ابتلا به زگیل ، در خانم ها موثر است بعد از ابتلا اثر ندارد. در خانم ها باید پس از ابتلا سالانه پاپ اسمیر انجام شود از جهت خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب