اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر M.g چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    لطفا میشه آزمایش اسپرم همسرم رو بررسی کنید؟
    1. تصویر کاربر M.g شنبه ۲۵ دی ۰( 4 سال پیش)
      من جواب سوالمو نمیتونم پیدا کنم؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      با این آزمایش احتمال باروری طبیعی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 867 مشاهده پرسش
    با سلا و تشکر از خدمات شایسته و ستودنی حضرتعالی ، شصت و پنج سال سن دارم ، در تیر ماه سال جاری ، نتیجه بیوپسی خوش خیم و PSA = 7 و از همان زمان شبی یک عدد قرص پروترال مصرف می کنم ( از جهت رهش ایجاد شده تا حدودی راحتم ) ولی احساس می کنم اقدام اساسی درمان ، تنها مصرف مادام العمر قرص نیست ، ( چون هرشب حداقل سه یا چهار بار مجبور به تخلیه مثانه هستم ) . سوال : 1 – نظر حضرتعالی برای عمل جراحی چیست ؟ 2 – اندوسکوپی با بیهوشی موضعی انجام می شود ؟ 3 – هزینه درمان به چه میزان هست . از محبت شما سپاسگزارم و حسن عاقبت برایتان آرزو می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      خوش خیم هست،نگران نباشید
  • تصویر کاربر Mohammad چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام. لطفاً در مورد نتایج آزمایش زیر راهنمایی بفرمائید.
    Total psa 0.2
    Free psa 0.1
    FT psa 0.5
    ضمنأ روزی یک عدد کپسول پروترال مصرف میکنم.
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      آزمایشات خوبه
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 687 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من رو آلتم اگزما بود که به دو تا دکتر جنابان جباری و انتظاری مراجعه کردم گفتن اگزما و حساسیت که هیدروکرتیزون با اگزسین داد که بهتر شدم اما باز دوباره بعد یک هفته وحشتناک شدیدتر شده سوزش رو آلتم قرمز نیس اما نمیدونم از سوزش ادرار گرفتم این همه میسوزه یا پوست آلتمه دیونه شدم لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۶ دی ۰( 4 سال پیش)
      سلام چرا جواب نمدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      ععکسش را به شماره 09351142080 09101142080 واتساپ کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام
    مدت چند ماهی هست که روی سر آلت لکه های قرمز براقی به وجود آمده که با کمی اصطکاک این لکه زخم می شوند. گاهی اوقات به سمت محو شدن می‌روند ولی با کمی اصطکاک دوباره برمی‌گردند و پر رنگ تر می‌شوند. چند بار به متخصص اورولوژی مراجعه کردم ولی تشخیص نداد. آزمایش سفلیس هم منفی بود.
    لطفا نظر خود را اعلام بفرمایید
    1. تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 4 سال پیش)
      سلام
      دکتر جان ده روز گذشت هنوز جواب ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      ععکسش را به شماره 09351142080 09101142080 واتساپ کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر یوسفی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام جناب پرفسورکرمی.
    عوارض پس از حراحی اندسکپی و آیا بعداز عمل ارکشن وتولید منی و توانایی جنسی از بین نمیرود.
    پیشاپیش ار پاسخ حضرتعالی سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر افضلی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب جناب دکتر
    حدود ۳هفته قبل احساس خارش و سوزش در مجرای ادرار و درد هنگام ادرار کردم مراجعه کردم گفتن شاید عفونت باشه و قرص افلوساکسین ۲۰۰میلی هر ۱۲ ساعت یک عدد دادن بهم.بهتر شدم ولی بعد از ارضا شدن و موقع نفوظ حس میکنم سر التم درد میگیره و میخاره فقط ختنه گاه و سوراخ التم احساس خارش میکنم و نگاه کردم مثل اینکه بالانیت هستش ممنون میشوم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      من در عکس زگیل نمیبینم
  • تصویر کاربر Kk چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من بیضه چپ رو با عمل آوردیم پایین
    اما دوباره رفته بالا و چسبیده به دیواره
    ولی میشه لمس کرد
    لطفاً راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر بهار چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    مادرم ۶۸ سالشه کیست پاراپلوییک ۴۱ م م و کیست پل فوقانی ۴۴ م م تشخیص سونوگرافی هست. خواستم چگونه است وضعیتش؟
    1. تصویر کاربر بهار یکشنبه ۲۶ دی ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جواب سوال مرا ندادید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارمین چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۴ ماهی میشه زیگیل تناسلی دراوردم ولی ریز هستن باید چه کاری بکنم بنظرتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 4 سال پیش)
      ععکسش را به شماره 09351142080 09101142080 واتساپ کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب