اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب مردی 50 ساله هستم با بیماری دیابت نوع 2// مدتی است در قسمت کیسه بیضه و قسمت تحتانی آن خارش شدید همراه با خشکی وجود دارد که در حال تبدیل به زخمهای ریز و کنده شدن پوست در اثر خارش مداوم می شود با پمادهای التهابی مثل کالندولا نیز درمان نمی شود لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      اغلب حساسیتی هست،پماد کالامین دی هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر R شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    بنده انزال زودرس دارم کمتر از یک دقیقه به ارگاسم میرسم ونعوذ ندارم یعنی بعد از ارگاسم دیگر نعوذ ندارم واین یک مشکل بزرگی برایم شده خواهشمندم کمکم کنید باسپاس فروان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      روش های درمان انزال زودرس به طور کامل در سایت هست
  • تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام‌ آقای دکتر‌ عزیز من ۲۳ سال دارم و حدود ۱ سال است هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم، ۳ماه پیش حساسیتی‌ را به صورت قرمزی و تغییر رنگ در پوست بالای آلت تناسلی مشاهده کردم که در صورت خاراندن آن خارش این قسمت بیشتر میشد، دو هفته مختلف دو کرم کالامین و تریامسینولون را با تجویز شما استفاده کردم ولی پس از هر دوبار مدتی بعد وضعیت به حالت سابق برگشت یعنی در صورتی که به این ناحیه از پوست دست بزنم احساس خارش پیدا کرده و در اثر خارش زیاد مایع لزج و بیرنگی از ان بیرون امده و پوست موقتا برجسته و پس از چند ساعت برجستگی از بین میرود
    ممنون میشم تشخیص خود از بیماری و راه درمانی را بفرمایید
    عکس ها پیوست شدند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      عفونت موضعی هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی و تریامسینولون هر ۸ ساعت مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر دهقان شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام سنگ کلیه به حجم 30 میل در کلیه چپ و و چهار کیست در اطراف سنگ به حجم 70 و65 و18 و16 وجود دارد چه باید کرد و اگر باید جراحی کرد هزینه ان چند است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      باید سی تی اسکن انجام بدن و‌بیاین ببینم
  • تصویر کاربر رویامشهوری شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 819 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر همسرمن ۶۰ساله کیستهای حفره شکمی داره ۲بارهایپک کردن ولی بازکیستهامتاستازدارن توی لگن وبین کبدوکلیه سوالم ازخدمت شمااینه که میتونیم برسیم واسه درمان خدمت شما؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      باید سی تی اسکن انجام بدن و بیاین ببینن
  • تصویر کاربر هانیه شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام عذر میخوام اینها زگیل هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      زگیل نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید این برامدگیها زگیل هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      این ها زگیل نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      نگران نباشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مجرد هستم با اقایی رابطه سطحی داشتم که ایشون 6سال پیش رابطه داشته یکبار از عقب ولی دیگه یکسال بامن هستن رفتم دکتر تشخیص زگیل دادن بخاطر ی سری دونه ها ولی ی دکتر دیگ رفتم گفتن ممکن مشکوک باشی و قرص دادن و رفع شد ولی گف داخل لبیه هام دوسه تا دونه هست مشکوک شد مجددا قرص داد ولی خواستم مطمعن بشم ازشما بپرسم عکسارو ببینین چون من اصن واسه زگیل نرفته بودم سری اول تشخیص اشتباه دادن الانم ب یه چیز دیگ اصن مشکوک شدن
    پارتنرمم دکتر اورولوژی رفت و گف اصلا چیزی نیس وامکان نداره بعد 6 سال و یکسال رابطه با من
    میشه لطفا شما بگید هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۴ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید جواب میشه بدید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مارکو شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    روی کلاهک و زیر کلاهک نقاط قرمز بدون درد و خارش پدیدار شده فقط در هنگام برخورد آب و دست مقداری سوزش ایجاد میکنه ،دو هفته قبل بدتر بودم ترکیب تریامسیون آن آن و کلوتریمازول هر ۱۲ ساعت استفاده کردم خیلی بهتر شده بودم وقتی دارو را قطع کردم دوباره این جوری شدم لطفا راهنمایی کنید چکار کنم ۳۸ ساله بدون رابطه جنسی و ختنه نکرده ام.خواهش میکنم راهنمایی کنید که چی استفاده کنم و چه جوری استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی و تریامسینولون هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام‌ من یه پسر ۳۵ ساله هستم و قصد ازدواج دادم ولی عدم نعوظ باعث شده نگران و نا امید میشم و چند باری قبلا قرص سیلدنافیل استفاده کردم و یه موقعها جواب داده ویه وقتهای اصلا قبل اینها من اعتیاد داشتم ۱۱ سال پاک بودم و الان این موضوع حالمو بد کرد و باز شروع به مصرف کردم الانم باز پاکم الان یه هفته ای میشه سیگارم میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب