اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر.
    بنده ۷ماه پیش پس از ۲بار سونگرافی دقیق و تشخیص پزشک عمل جراحی واریکوسل کردم ۲طرف درگیری .بعد از گذشت چند ماه بعد عمل تا به الان دوباره درد شدید بیضه دارم همزمان درد به کمر میزنه و از شدت درد نفس تنگی به طوری که باید مسکن مصرف کنم .بعد از درد بعد عمل به پزشک جراح مراجعه کردم بعد از معاینه سرپا تشخیص دادن که اثاری از واریکوسل نیست و بیضه بنده التهاب داره بیضتون که قرص سفلکسیم۴۰۰و آلفن ایکس ال ۱۰۰ بعد از مصرف این ۲ قرص همچنان درد دارم و به هیچ وجع به پزشک و جراحم اعتماد ندارم به دلیل عدم تشخیص درست درد بنده ممنون میشم اطلاع بدید باید چیکار کنم 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر حدیث یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر.
    من خانوم هستم 21 ساله
    آخرین سکسم برای یک سال و دو ماه پیش بوده
    به تازگی متوجه ضایعاتی در لبه داخلی واژنم شدم . به دکتر مراجعه کردم تست پاپ اسمیر گرفتن به روش liquid base و HPV با روش Strip hybridization confirmed by real time PCR
    که های ریسک رو نوع 31 تشخیص داد
    و لو ریسک رو منفی
    جواب پی سی ار هم نرمال بود
    فقط میزان هورمون استروژن رو متغیر زد
    این مدت لیزر موی زاید انجام دادم به مدت 7 جلسه (7 ماه) و هیچ ناراحتی برام پیش نیومده و اون ضایعات بیشتر نشدن البته من بدو هفتس اونا رو دیدم که گفتم خیلی کم بودن امکان داره وستیبولار پاپیلوماتوز داشته باشم و تست مثبت کاذب باشه چون نمی‌دونم آزمایش FDA approval بود یا نه
    راه های درمان هست برای نوع های ریسک
    یا فقط قرص فولیک اسید با پاور فیت باید مصرف کنم؟
    شانس سرطان چقدره؟
    خیلی میترسم دکتر
    1. تصویر کاربر حدیث جمعه ۱۳ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      دکتر میشه پاسخ بدهید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      4-سلام،زگيل است و بهترين درمان كرايو ميباشد فيلم من در سايتم را ببينيد جهت ويزيت ودرمان ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام، لطفا بفرمایید حدودا" هزینه این عمل حقیر می‌شود.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    پدر من حدود دو سال است از ناحیه مثانه و پروستات دچار مشکل شده و سنگ مثانه تقریبا ۲۵mm بزرگی آن ۵۰ cc و psa تقریبا ۱۳ می باشد ، آیا به جز عمل جراحی راهی برای بهبودی وجود دارد؟ یا چکار باید بکنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱۶ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب
    آقای دکتر نزدیک یکسال درگیر ترشحات مجاری ادراری هستم و بیش از 5 یا 6 متخصص مراجعه کردم و انواع آنتی بیوتیک تجویز کردن و استفاده کردم انواع کشت ترشحات و آزمایش انجام دادم که منفی بوده ولی ترشحات با مصرف دارو موقط قطع میشه ولی دوباره تکرار میشه آخرین دارو 20 روز تاوانکس استفاده کردم حالا که تموم گردم دوباره ترشحات داره شروع میشه .لطفا راهنمائیم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکس نفرستادم که باز بشه . در ظاهر هیچ مشکلی ندارم فقط صبح که بیدار میشم چند قطره ترشحات زرد یا سبز رنگ دیده میشه چندین ماهه با خوردن بعضی قرص ها قطع میشه دو باره شروع میشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      علایم عفونت مجرای ادراری هست
    4. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر سوال اولم رو اگر مطالعه کرده باشین من نزدیک یک سال آنتی بیونیک مصرف میکنم به تجویز دکتر های مختلف و میدونیم که علایم عفونته فقط رفع نمیشه با مصرف بعضی دارو ها دوسه روز ترشحات قطع میشه ولی دوباره شروع میشه انواع آزمایشها رو تو اینستا براتون فرستادم ولی نگاه نکردین هیچ موردی وجود نداره آیا همچین موردی تا حالا داشتین که درمان شده باشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید RUG و VCUG انجام بدید
    6. تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱۶ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      RUG وVCIG آزمایش هستن یا نوار عصب مثانه؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید شیستوسکوپی بشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدي یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    باسلام و سپاس از آقاي دكتر مهربان
    پدرم ٧٢ سالشونه ٩ ماه پيش راديكال پروستات انجام دادن
    نتايج بررسي psa سه ماه به سه ما به ترتيب، سه دهم ٠/٣سي و چهار صدم 0/34 و نيم ٠/٥ ميباشد
    آيا طبيعيه يا بايد پروسه درمان ديگه اي رو شروع كنيم؟
    1. تصویر کاربر مهدي پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      سلام
      دکتر ممکنه جواب سوال منو بدید؟
    2. تصویر کاربر مهدي پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      سلام
      دکتر ممکنه پاسخ منو بفرمایید.ممنونم
    3. تصویر کاربر مهدي شنبه ۱۴ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان ممکنه پاسخ منو بدین؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر شمس پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون ب خیر نظرتون در مورد عکس چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر کامرانی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر
    من متاهل هستم و دیروز متوجه یک ضایعه گوشتی اطراف بیضه م شدم.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید ک ایا زگیل تناسلی هستش و باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1414 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من باید تست نوار مثانه انجام بدم. پیشنهاد شما انجام تست در داخل مطب هست یا در بیمارستان نیکان؟ مطلع شدم که شخصی که تست را انجام میدهد آقای اکبری هستند ولی تجهیزات کدام مرکز بهتر است؟
    1. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۸ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      من هنوز منتظر دریافت پاسخ سوالم هستم. مایل هستم بدانم برند و مدل تجهیزات استفاده شده در مطب و در بیمارستان نیکان چیست؟ کدام بروزتر و جدیدتر و دقیق تر هستند.
    2. تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۰ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      این 15000 تومان پول رو پس برای چی از من گرفتید؟!!!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میشه لطفا آزمایش رو ببینید و بفرمایید مشکل چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      امکان باروری طبیعی وجود داره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب